ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Μακαρόνια σπαγγέτι με γαρίδες και φύλλα ρόκας

Αθηνά Λοϊζίδου

Αυτή η συνταγή για μακαρόνια σπαγγέτι με θαλασσινά είναι μία από τις αγαπημένες μου. Η πικάντικη και λεμονάτη σος δίνει υπέροχη γεύση στα μακαρόνια σας. Προσέξτε ιδιαίτερα να βάλετε τις γαρίδες στη σος την τελευταία στιγμή αλλιώς θα σκληρύνουν και θα χάσουν την ωραία, μαλακή υφή τους.

Για 4 μερίδες

Υλικά
1 κουτί (500 γρ.) μακαρόνια σπαγγέτι
Ζεματιστό νερό, αλάτι και πιπέρι για να ψήσουμε τα μακαρόνια

Για τη σος
2 κουταλιές ελαιόλαδο Άλτις
1 κουταλιά ψιλοκομμένο κρεμμύδι
¼ κουταλάκι σκόρδο λιωμένο
70 ml κόκκινο κρασί
1 κουτί (370 γρ.) ντομάτα στον τρίφτη Pelargos
2 κουταλιές ψιλοκομμένες, λιαστές ντομάτες
1 καυτή κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη
Το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού
1 κουταλάκι αλάτι
400 γρ. γαρίδες (μικρές) κοκτέιλ που έχουν ξεπαγώσει
2 ποτήρια φύλλα ρόκας

Εκτέλεση
1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την τριμμένη ντομάτα, την καυτή πιπεριά, τις λιαστές ντομάτες το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για 2 λεπτά. Έπειτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
3. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό μέχρι να κοχλάσει, ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε, και προσθέτουμε τα μακαρόνια. Τα ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά και ακολούθως τα στραγγίζουμε. Ρίχνουμε τα ψημένα μακαρόνια πίσω στην άδεια κατσαρόλα, ανακατεύουμε με τη σος ντομάτας, τις γαρίδες και τα φύλλα ρόκας και σερβίρουμε αμέσως.

Ζυμαρικά: Τελευταία Ενημέρωση