ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Μαγειρίτσα αυγολέμονο χωρίς συκωτάκια

Αθηνά Λοϊζίδου

Μια εναλλακτική πρόταση για να φτιάξετε μαγειρίτσα, ειδικότερα όσοι προτιμάτε τη σούπα αυτή χωρίς συκωτάκια και εντεράκια. Η παρασκευή της νόστιμης μαγειρίτσας είναι πολύ πιο εύκολη απ’ ό,τι πιστεύετε. Μπορείτε να τη φτιάξετε από νωρίς και να τη ζεστάνετε το βραδύ όταν επιστρέψετε απ’ την ακολουθία της Ανάστασης. Έτσι, η μαγειρίτσα θα είναι πολύ πιο πηκτή γιατί όσο περνάει ο χρόνος το ρύζι ανοίγει και η σούπα πήζει. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζεματιστό νερό για να την αραιώσετε.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10'
Χρόνος ψησίματος: 40'

Υλικά
Για 6 μερίδες

2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. ρύζι
60 ml λευκό κρασί
600 ml νερό
1 κουταλάκι ζωμό κοτόπουλου σε σκόνη
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
1/4 κουταλάκι αλεσμένη κανέλα
1/4 κουταλάκι αλεσμένα γαρίφαλα
2 ποτήρια μαρούλι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
Χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για ένα λεπτό ή μέχρι να μαλακώσει.
2. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρασί. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το αλκοόλ να εξατμιστεί.
3. Προσθέτουμε το νερό, τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Προσθέτουμε το μαρούλι, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
4. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε λίγο απ’ το νερό της σούπας στο μείγμα του αυγού και χτυπάμε. Ρίχνουμε το μείγμα λίγο - λίγο στη σούπα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το αυγό. Τη σερβίρουμε πολύ ζεστή.

Ορεκτικά: Τελευταία Ενημέρωση