ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Κους κους μυρωδάτο

Αθηνά Λοϊζίδου

Ένα συνοδευτικό που πάει με όλα. Φτιάχνεται πολύ εύκολα και πάντα ενθουσιάζει. Προσέξετε να επιλέξετε λεπτό πουργούρι που δεν θέλει ψήσιμο, αλλά μόνο φούσκωμα για 10 λεπτά σε ζεματιστό νερό.

Υλικά
250 γρ. ανάμεικτες κόκκινες και κίτρινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
10 ml ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ
1 κουταλάκι πάπρικα
160 γρ. Κους κους
400 ml ζεματιστό νερό
4 κουταλιές ψιλοκομμένο κόλιανδρο
4 κουταλιές ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα δυόσμου
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
½ κουταλάκι κανέλα
30 γρ. ξίδι ΑΛΤΙΣ BALSAMIC DI MODENA
2 κουταλάκια ξύσμα φλούδας λεμονιού
40 γρ. καβουρδισμένο κουκουνάρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε ελαφρά τις πιπεριές για πέντε λεπτά ή μέχρι απλά να μαλακώσουν. Ρίχνουμε στο τηγάνι την πάπρικα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τις πιπεριές να κρυώσουν.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το πουργούρι και το καλύπτουμε με το ζεματιστό νερό. Κλείνουμε με μεμβράνη το μπολ για 15 λεπτά και αφήνουμε το πουργούρι να απορροφήσει όλο το νερό. Όταν το νερό απορροφηθεί, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
3. Για να σερβίρουμε, ρίχνουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος τις κρύες πιπεριές, το κρύο πουργούρι, τα φύλλα κόλιανδρου και δυόσμου, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, το ξίδι, τη φλούδα λεμονιού και το κουκουνάρι. Ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε.

Ορεκτικά: Τελευταία Ενημέρωση