ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Κολοκυθοκεφτέδες

Αθηνά Λοϊζίδου

Λατρεύω πολύ τους κολοκυθοκεφτέδες. Ο φρέσκος δύοσμος, ο μαϊντανός και ο άνηθος χαρίζουν στους κεφτέδες ένα μοναδικό άρωμα. Θα πρέπει να προσέξετε κατά το τηγάνισμα, να αφήσετε το λάδι να κάψει καλά και να τους τηγανίζετε λίγους-λίγους.

Για 4 με 6 άτομα

Υλικά
350 γρ. κολοκύθια (3 μεγάλα περίπου) τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
2 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
3 αυγά χτυπημένα
200 γρ. φέτα σπασμένη με το πιρούνι
2 κουταλάκια αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στη χόντρη πλευρά του τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τ’ αφήνουμε να απελευθερώσουν τα υγρά τους για 10 λεπτά. Τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τον άνηθο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τα χτυπημένα αυγά και τη φέτα, το αλάτι και το πιπέρι. Τ’ ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό ο οποίος να πέφτει απ’ το κουτάλι.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και αφού κάψει, ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα. Τηγανίζουμε περίπου για 2 λεπτά την κάθε πλευρά. Ρίχνουμε λίγους-λίγους τους κολοκυθοκεφτέδες στο ελαιόλαδο για να μην χαμηλώσει η θερμοκρασία του λαδιού και απορροφήσουν λάδι αντί να ροδοκοκκινίζουν. Τοποθετούμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους με ντιπ όπως τυροκαυτερή, της οποίας θα βρείτε τη συνταγή σε αυτή την έκδοση.

Ορεκτικά: Τελευταία Ενημέρωση