Αθηνά Λοϊζίδου
Οι μελιτζάνες, ένα κατεξοχήν καλοκαιρινό λαχανικό, «εμφανίζονται» στο τραπέζι μας σε διάφορες εκδοχές και παραλλαγές. Η συνταγή αυτή είναι ακόμη μια πρόταση για να φτιάξετε μια χορταστική και απολαυστική μελιτζανοσαλάτα.
Η διαφορά της σαλάτας αυτής με παλαιότερες συνταγές που έχω μοιραστεί μαζί σας είναι ο τρόπος παρασκευής της. Πρώτα καίμε τη φλούδα της μελιτζάνας στο τηγάνι για να μαυρίσει και να πάρει τη χαρακτηριστική μυρωδιά του καπνιστού. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται και ο χρόνος που απαιτείται για το ψήσιμο της μελιτζάνας στον φούρνο.
- Βαθμός Δυσκολίας: Eύκολο
- Χρόνος Ετοιμασίας: 10΄
- Χρόνος ψησίματος: 30΄
- 48 θερμίδες ανά 100 γρ.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνταγή στην ιστοσελίδα της Αθηνάς Λοιζίδου athenarecipes.com