Αν μας έλεγε κάποιος πριν δέκα χρόνια πως θα φτάναμε στο σημείο κάθε χρόνο να εξαντλείται η παραγωγή κυπριακού κρασιού, θα τον βγάζαμε τουλάχιστον ονειροπόλο. Με κύριο άξονα τον τουρισμό και την απαίτησή του για ντόπιο ποιοτικό κρασί με γηγενείς ποικιλίες, η αναγέννηση του αρχαιότερου αμπελώνα στον κόσμο είναι πλέον σε πλήρη εξέλιξη: ξεριζώνονται στην κυριολεξία εισαγόμενες ποικιλίες και στη θέση τους φυτέυονται ντόπιες. Μαραθεύτικο και Ξυνιστέρι μαζί με το Μαύρο κυριαρχούν σε ποσότητες. Δίπλα τους αναβιώνουν άλλες ξεχασμένες ρίζες: Μωροκανέλλα και Σπούρτικο στα λευκά και Γιαννούδι, ο νέος πρίγκιπας στο κόκκινο. Το ταξίδι του νέου κυπριακού κρασιού τώρα ξεκινά, με τους νεους αμπελουργούς και οινοποιούς να πειραματίζονται τόσο στο αμπέλι όσο και στα βαρέλια.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ