ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: ριγέ πουκάμισο, καμπάνα jean παντελόνι και άρβυλα
 

Christian Dior Pre-Fall 2024: Μια συλλογή αφιερωμένη στην Marlene Dietrich

Αναδρομή στο παρελθόν μέσα από το ταλέντο της Maria Grazia Chiuri.

Ριάνα Στυλιανού

Το mood board της Maria Grazia Chiuri για την προ-φθινοπωρινή συλλογή ήταν κολλημένο με εικόνες της Marlene Dietrich, Γερμανίδας ηθοποιού του κινηματογράφου και τραγουδίστρια. Καθ' όλη τη μακρά καριέρα της, που κυμάνθηκε από τη δεκαετία του 1910 μέχρι τη δεκαετία του 1980, διατήρησε τη φήμη της μέσω της συνεχούς ανακάλυψης του εαυτού της.

Η ηθοποιός ήταν πελάτης του Christian Dior, και αυτή η σύνδεση τράβηξε το ενδιαφέρον της Chiuri. Έχει κάνει συνήθεια να μελετά όχι μόνο τα αρχεία του ιδρυτή του οίκου, αλλά και τις γυναίκες που ντύνονταν από αυτόν, προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα τη ζωντανή ιστορία του brand.

«Νομίζω ότι ο στυλ της ήταν πολύ μοντέρνο, πολύ σύγχρονο» εξηγεί η Chiuri, αναφερόμενη στην έλξη της προς την Dietrich. Τα gender-bending κοστούμια της ηθοποιού σε ταινίες όπως το Morocco έδωσαν στην Chiuri λόγο να προσθέσει γραβάτες σε λευκές πουκαμίσες από κρεπ ύφασμα και να κάνει styling κάποια από τα looks με φέντορες.

Η Chiuri επανάφερε μερικά από τα πιο εμβληματικά κομμάτια που φόρεσε η σταρ, κάνοντάς τα πιο μοντέρνα και appropriate στη σήμερον εποχή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
μόδα  |  runway  |  dior  |  looks  |  inspo  |  pre fall

RUNWAY: Τελευταία Ενημέρωση