ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λεοπάρ κολάν, vintage sweatshirt και sneakers
 

Τι συμβολίζει η εμφάνιση της Καμίλα στην τελετή «trooping the colour»;

To κόκκινο μεταξωτό φόρεμα που φορούσε η βασιλική σύζυγος.

Μαρία Καραμάνου

Μετά από τριάντα χρόνια, παρατηρήθηκε η σπάνια συμμετοχή ενός βασιλιά στην έφιππη παρέλαση. Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν κατά την τελετή του 1986, όταν η αξέχαστη βασίλισσα Ελισάβετ ανέβηκε στο αγαπημένο της άλογο, το Burmese.

Ο Κάρολος, συνοδευόμενος από τον πρίγκιπα της Ουαλίας William, την αδελφή του πριγκίπισσα Άννα και τον πρίγκιπα Εδουάρδο, ίππευσαν πάνω σε άλογα που τους παραχώρησε η Βασιλική Έφιππη Αστυνομία του Καναδά.

Σύμφωνα με το BBC, το οποίο μετέδωσε ζωντανά την τελετή, το κόκκινο μεταξωτό φόρεμα που φορούσε η βασιλική σύζυγος Καμίλα ήταν ένας φόρος τιμής προς τους Grenadier Guards, ένα από τα πιο αξιόλογα συντάγματα πεζικού της βρετανικής αυτοκρατορίας.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, η βασίλισσα ανέλαβε τη θέση του συνταγματάρχη των Grenadier Guards, αντικαθιστώντας τον πρίγκιπα Άντριου. Ο δούκας της Υόρκης αφαιρέθηκε από τις στρατιωτικές του θέσεις μετά την κατηγορία σεξουαλικής επίθεσης.

Ο παρουσιαστής του BBC, Huw Edwards, ανέφερε ότι το φόρεμα της Καμίλα σχεδιάστηκε από την διάσημη σχεδιάστρια μόδας Fiona Clarke και φαίνεται ότι εμπνεύστηκε από την εμφάνιση των φρουρών των Γρεναδιέρων. Η εντυπωσιακή εμφάνιση της βασίλισσας ολοκληρώθηκε με ένα καπέλο του Philip Treacy, το οποίο είχε στοιχεία από το παραδοσιακό καπέλο των φρουρών, γνωστό ως "bearskin".

Αντίστοιχα, η πριγκίπισσα της Ουαλίας επέλεξε ένα εξ ολοκλήρου πράσινο σύνολο, προς τιμήν των Ιρλανδών φρουρών. Η Kate ανέλαβε τον ρόλο της συνταγματάρχη της Ιρλανδικής Φρουράς τον περασμένο Δεκέμβριο, αντικαθιστώντας τον William που διορίστηκε συνταγματάρχης της Ουαλικής Φρουράς.

Η εκδήλωση Trooping the Colour αποτελεί μια παράδοση της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα. Η πρώτη τελετή πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βασιλιά Καρόλου Β', πίσω στο 1748.

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση