ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: denim mini φούστα, λινό πουκάμισο και sliders
 

Ήρθε το τέλος της Gucci όσον αφορά στις εβδομάδες μόδας

Η Gucci δημοσιεύει το προσωπικό ημερολόγιο του Alessandro το οποίο αποκαλύπτει μια νέα πορεία για τον οίκο.

Ριάνα Στυλιανού

Όπως οι πλείστοι από εμάς, έτσι και ο Alessandro Michele, creative director του ιταλικού οίκου Gucci, χρησιμοποίησε την περίοδο του αυτοπεριορισμού για να προβληματιστεί σχετικά με το σύστημα της μόδας λαμβάνοντας μερικές σημαντικές αποφάσεις όσον αφορά στην επωνυμία.

Ο οίκος ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ότι θα εμφανίζεται μόνο δύο φορές το χρόνο, παρουσιάζοντας εποχιακές συλλογές. "Εγκαταλείπω το ξεπερασμένο μοντέλο της εποχικότητας και σκοπεύω να ακολουθήσω έναν νέο ρυθμό που θα είναι πιο κοντά σε μένα.’’ δήλωσε ο ίδιος μέσα από ένα προσωπικό του σημείωμα, το οποίο, ο οίκος με τη σειρά του δημοσίευσε στα κοινωνικά του μέσα. Οι σκέψεις που εξέφρασε ο Alessandro Michele, υποδηλώνουν ριζικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θέλει να προσεγγίσει τον χώρο της μόδας.

"Οι απερίσκεπτες ενέργειες μας, έκαψαν το σπίτι στο οποίο ζούμε", γράφει ο Michele σε μια καταχώρησή του με τίτλο "We Turn Out To Be So Small" στις 29 Μαρτίου. ‘'Συνειδητοποιήσαμε πως είμασταν χωρισμένοι από τη φύση, αισθανθήκαμε πονηροί και πανίσχυροι. Έχουμε κυριαρχήσει την φύση και την πληγώσαμε.’’ εξέφρασε. “Η τόσο εξωφρενική απληστία μας, μας έκανε να χάσουμε την αρμονία και τη φροντίδα, τη σύνδεση και την ιδιοκτησία. Καταστρέψαμε την ιερότητα της ζωής, αγνοώντας ότι είμαστε και εμείς κομμάτι της. Στο τέλος της ημέρας, μας κόπηκε η ανάσα..." κατέληξε ο Alessandro.

Με το παραπάνω απόσπασμα, μπορούμε να καταλάβουμε πως ο ίδιος θέλει να δώσει ένα νέο, διαφορετικό ξεκίνημα για τον οίκο που να προσαρμόζεται περισσότερο στα μέτρα τους αλλά και σε αυτά της φύσης, έχοντας μια πιο βιώσιμη προσέγγιση πραγμάτων.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

1/6 • “We could never have imagined to feel so connected to life through a bond of trembling and heartbreaking tenderness. We could never have thought to reconnect, so deeply, with the fragility of our creatural destiny. Our need for reciprocity. We turned out to be so small. A miracle of nothing,” We Turned Out to be So Small, March 29, 2020. @alessandro_michele wrote a diary in these months, ‘Notes from the Silence’. #AlessandroMichele. Read the diary entries through link in bio.

Οι απερίσκεπτες ενέργειές μας, έκαψαν το σπίτι στο οποίο ζούμε

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gucci (@gucci) στις

Ο ίδιος φαίνεται να έχει συγκεκριμένες λύσεις στο μυαλό του για την αποκατάσταση της «καταστροφής» που προκλήθηκε από τη βιομηχανία στο παρελθόν. Όπως προειδοποιεί σε σημείωμα της 7ης Απριλίου, «Η ιστορία μας είναι γεμάτη με κρίσεις που δεν μας δίδαξαν τίποτα.» Σε μια σειρά δημοσιεύσεων από τις αρχές Μαΐου, ανακοινώνει την απόφασή του να χτίσει ένα νέο μονοπάτι για την Gucci.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gucci (@gucci) στις

Τέλος, ο creative director μας υπόσχεται ένα «δημιουργικό σύμπαν» για τον οίκο, και χωρίς αμφιβολία, για τη μόδα στο σύνολό της. Είμαστε πραγματικά πολύ ανυπόμονοι να δούμε τι μας επιφυλάσσει αυτός ο χώρος αλλά και ταυτόχρονα χαρούμενοι για τη νέα προσέγγιση της μόδας προς το περιβάλλον. Φαίνεται πως η πανδημία επηρέασε εις βάθος τη βιομηχανία της μόδας και πλέον αυτές οι αλλαγές είναι αναγκαίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X