ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: ριγέ μπλουζάκι, σατέν midi φούστα και sneakers
 

Ένα φούτερ του οίκου Burberry ήταν ικανό να... προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων

Δέσποινα Άσπρου

Όπως καταλάβατα διαβάζοντας τον τίτλο ένα φούτερ... ήταν ικανό να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων ανά το παγκόσμιο. Θα αναρωτιέστε πώς αυτό είναι δυνατό, σωστά; Όλα έχουν μια εξήγηση. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στο show του Burberry για το Fall/Winter 2019-2020 που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο, ο Riccardo Tisci προσπάθησε να δημιουργήσει ακόμα μία συλλογή που απευθύνεται στο ευρύ κοινό και σε γενικές γραμμές τα κατάφερε, αφού αρκετά από τα κομμάτια που είδαμε ήταν εντυπωσιακά, αλλά και πρακτικά.

Ένα κομμάτι ωστόσο κατάφερε να ξεχωρίσει πολύ περισσότερο από τα υπόλοιπα, όχι όμως θετικά. Ο λόγος για ένα φούτερ με κορδόνια που κατέληγαν σε έναν κόμπο που παρέπεμπε σε θηλιά. Και μπορεί την στιγμή του show η θέα του εν λόγω ενδύματος να προσπεράστηκε, ωστόσο λίγο μετά ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων - την οποία πυροδότησε το μοντέλο της Burberry, Liz Kennedy.


Αναλυτικότερα, η Liz έγραψε στο Instagram: "Η αυτοκτονία δεν είναι μόδα. Επίσης ας μην ξεχνάμε την φρικιαστική ιστορία του λιντσαρίσματος. Το σχέδιο δεν ήταν ούτε κομψό ούτε προχωρημένο. Πώς θα μπορούσε κανείς άλλωστε να το παραβλέψει και να πει εντάξει ειδικά σε μια συλλογή αφιερωμένη σε νεαρά κορίτσια και αγόρια; Σε μια γενιά νέων τόσο ευκολόπιστη. Για να μην αναφέρουμε τα αυξανόμενα ποσοστά αυτοκτονιών παγκοσμίως", σχολίασε.

Η Liz δεν περιορίστηκε απλώς στην διαδικτυακή ανάρτηση. Λίγο μετά -σύμφωνα με την ίδια- προσπάθησε να επικοινωνήσει με κάποιον υπεύθυνο επειδή η ευαισθησία της προκλήθηκε από ένα περιστατικό αυτοκτονίας που είχε βιώσει μέσα στην οικογένειά της. Η απάντηση που κατά την ίδια πήρε ήταν: "Είναι μόδα. Κανείς δεν ασχολείται τι συμβαίνει στην προσωπική σου ζωή και κράτα το για τον εαυτό σου".

Ο οίκος Burberry ωστόσο απολογήθηκε για την αναστάτωση που προκάλεσε και ο Marco Gobbetti δήλωσε πως το ρούχο αποσύρθηκε αμέσως από την συλλογή. "Ζητάμε συγγνώμη για τη δυσφορία που προκαλέσαμε. Αν και το σχέδιο είχε έμπνευση από τους ναυτικούς, αντιλαμβάνομαι ότι ήταν ιδιαίτερα άκομψο".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση