ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Knit φόρεμα με 3D floral λεπτομέρειες και άρβυλα
 

ΑVAVAV: Ο λόγος που σκόπιμα σκιστήκαν τα ρούχα στην πασαρέλα

Τα μοντέλα που παρουσίασαν τη συλλογή της περασμένης σεζόν έπεφταν επίτηδες στο catwalk.

Ριάνα Στυλιανού

Μια επίδειξη μόδας με βαθύ νόημα πίσω από της δημιουργίες της, ήταν αναμφίβολα αυτή του Σουηδικού brand ΑVAVAV, η οποία είχε έναν πολλά υποσχόμενο τίτλο «Fake it till you break it».

Για όσους δεν θυμούνται, η συγκεκριμένη επωνυμία ήταν ξανά το κεντρικό θέμα συζητήσεις για μερικές μέρες κατά τη διάρκεια του Fashion Week Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023, αφού τα μοντέλα έπεφταν πάνω στην πασαρέλα, επίτηδες.

Αυτή τη χρονιά, η δημιουργική διευθύντρια Beate Karlsson, θέλησε να μάς κεντρίσει το ενδιαφέρον στον ίδιο βαθμό, έχοντας ωστόσο ένα σημαντικό μήνυμα να δώσει.

Για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2023, ο οίκος εξερεύνησε μια άλλη πτυχή της βιομηχανίας της πολυτελούς μόδας, και αυτή δεν ήταν άλλη από τη συχνά σοβαρή της πρόσοψη.

Εξερευνώντας τους κανόνες της πολυτέλειας και παίζοντας με την ιδέα του τι συμβαίνει όταν τα ρουχα αυτής της κατηγορία καταστρέφονται, η FW23 συλλογή της Karlsson ήθελε τα ρούχα των μοντέλων να σκίζονται σκόπιμα καθώς περπατούσαν στην πασαρέλα,

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety)

ενθαρρύνοντας τους θεατές να ανακρίνουν τις δικές τους αντιλήψεις για την πολυτέλεια.

Με την ονομασία «Fake it till you break it», η συλλογή διερεύνησε την έννοια της ντροπής στο πλαίσιο της ποιότητας και της δεξιοτεχνίας, και την επακόλουθη ευπάθεια που την περιβάλλει.

«Έχω ρωτήσει τον εαυτό μου. Γιατί η πολυτέλεια είναι τόσο σοβαρή; Μήπως επειδή προσπαθούμε να είμαστε τέλειοι; Θα μπορούσε η κακή ποιότητα να είναι ακόμα πολυτελής; Η τελευταία συλλογή αφορούσε τη διατήρηση μιας ψεύτικης προβολής του πλούτου και την προσωπική αποτυχία του να χάσεις την αυτοπεποίθησή σου όταν αυτή η ψευδαίσθηση καταρρέει. Είμαι ακόμα σε αυτό το θέμα, υπάρχει κάτι πολύ ενδιαφέρον σχετικά με την ντροπή και το τι συμβαίνει όταν είμαστε ευάλωτοι. Ρώτησα τον εαυτό μου. Τι είναι το πιο ντροπιαστικό πράγμα που μπορεί να συμβεί σε έναν οίκο μόδας και αμέσως σκέφτηκα ότι αυτό είναι μάλλον η καταστροφή των ρούχων λόγω ελλιπής ποιότητας και δεξιοτεχνίας.», εξήγησε η Karlsson σε ένα δελτίο τύπου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση