ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: όμπρε κολάν, '90s sneakers και teddy coat παλτό
 

5 tips για να διατηρήσετε τα πουλόβερ σας σαν καινούργια

Μερικά must know μυστικά, για να διατηρήσετε όσο περισσότερο μπορείτε τα μάλλινα ρούχα σας σε αρίστη κατάσταση.

Ριάνα Στυλιανού

Με το καλωσόρισμα του Νοέμβρη, εμείς μπαίνουμε ολοένα και περισσότερο σε φθινοπωρινή διάθεση, αναδιοργανώνοντας την γκαρνταρόμπα μας, και βάζοντας μπροστά μπροστά τα chunky πλεκτά μας και τα μάλλινα πουλόβερ μας.

Και επειδή γνωρίζουμε πως και εσείς κυμαίνεστε στο ίδιο mood, σκεφτήκαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικά tips, για να διατηρήσετε αυτά τα τόσο διαχρονικά κομμάτια σαν καινούργια, για πολλά ακόμα χρόνια.

Johnstons of Elgin on Unsplash

Αφαιρέστε με προσοχή τα χνούδια
Το να αφαιρούμε τα χνούδια από τα πουλόβερ μας με προσοχή, συμβάλει σημαντικά στο διάστημα που θα αντέξουν στον χρόνο. Είναι σημαντικό να τα αφαιρούμε σωστά, έτσι ώστε να μην χαλάμε την αυθεντική υφή του. Τεντώνουμε το σημείο όπου έχει πολλά χνούδια και “κόμπους” και τα τραβούμε απαλά ή τα κόβουμε με το ψαλίδι.

Μην τραβάτε αλόγιστα τις κλωστές
Πολλές έχουμε την τάση, όταν μια κλωστή κρέμεται από το πουλόβερ μας, τα cardigan και γενικά, από οποιοδήποτε άλλο ρούχο, να την τραβάμε αλόγιστα χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτό είναι λάθος, γιατί μπορεί να καταλήξουμε με μία τρύπα πάνω στο ρούχο μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σταθεροποιήσουμε την κλώστη με έναν κόμπο.

Αποφυγετε το πλυντίριο πάση θυσία
Η καλύτερη τακτική για το πλύσιμο των πουλόβερ μας είναι η εξής: Τοποθετούμε τα πλεκτά μας μέσα σε μία λεκάνη με χλιαρό/ κρύο νερό, και απορρυπαντικό που να μην έχει έντονο άρωμα. Το αφήνουμε μέσα στη λεκάνη για περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια το στραγγίζουμε για να φύγει το περιττό νερό.

Όσο αφορά το στέγνωμά του, το απλώνουμε οριζόντια στην απλώστρα μας χωρίς να είναι πιασμένο από μανταλάκια, καθώς αυτά θα καταστρέψουν την ποιότητά του.

Απόθυκευστε τα σωστά στην ντουλάπα σας
Τα πουλόβερ και τα cardigans δεν κάνει να τα κρεμάμε από τις απλώστρες, γιατί με το χρόνο αυτά θα ξεχειλώσουν. Ο ιδανικός τρόπος αποθήκευσης που θα παρατείνει τη ζωή τους είναι να τα διπλώσετε και να τα φυλάξετε σε κάποιο συρτάρι ή κάποιο ράφι.

Δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες
Είναι σημαντικό να διαβάζεται πάντα το καρτελάκι στα ρούχα σας, όπου δίνει ξεκάθαρες οδηγίες για τη σωστή περιποίησή του και τη φροντίδα του ρούχου.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση