ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: denim mini φούστα, λινό πουκάμισο και sliders
 

130 χρόνια Gabrielle Chanel

Μπορεί η Gabrielle Chanel να έπαιξε σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της Γαλλίας, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η γαλλική μόδα οφείλει ένα σημαντικό μέρος του μύθου της σε αυτή τη γυναίκα.

Στις 19 Αυγούστου γιορτάσαμε τα 130 χρόνια από τη γέννηση της Gabrielle Chanel και αν πρέπει να δοθεί κάπου ο τίτλος της σιδηράς κυρίας της μόδας, τότε σίγουρα ο τίτλος της ανήκει εδώ και αρκετά χρόνια.

Όλα ξεκίνησαν το 1910 στην οδό Cambon στο Παρίσι όταν για την τότε εποχή, η Chanel πέτυχε το ακατόρθωτο. Να διακριθεί για τα καπέλα της, που τα φορούσαν οι πιο μεγάλες ηθοποιοί. Από τότε, άρχισε να διαδίδεται το όνομα της ενώ όλος ο κόσμος ξεκίνησε να αντιγράφει τον απλοϊκό τρόπο με τον οποίο ντυνόταν.

Μόλις έντεκα χρόνια αργότερα, το όνομα της εκτοξεύτηκε, μαζί με το λανσάρισμα του πιο θρυλικού αρώματος που έμελλε να γράψει ιστορία. Το Chanel No5 συνεχίζει να λατρεύεται μέχρι σήμερα και λάτρεις των γαλλικών εσάνς πίνουν νερό στο όνομα της δημιουργού του. Φυσικά στη συνέχεια λάνσαρε την πρώτη της σειρά μακιγιάζ και έπειτα ανακάλυψε το τουίντ, ένα υλικό που χρησιμοποιούσε για τα περιβόητα ταγιέρ της.

Το 1926 δημιούργησε το μικρό μαύρο φόρεμα, το φόρεμα που θα φορούσε ολόκληρος ο κόσμος και στην πορεία όλες οι διάσημες γυναίκες της εποχής φορούσαν Chanel.

Η γυναίκα που φόρεσε πρώτη παντελόνι σε μια ανδροκρατούμενη εποχή, αυτή που έκανε μόδα το μαυρόασπρο και τις ρίγες, εκείνη που ακολούθησε με αδάμαστο θάρρος το άστρο της. Και ακριβώς για αυτό τον λόγο, ο μύθος την ακολουθεί και μετά θάνατον.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X