ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Εξωτικά burgers από κοτόπουλο

Αθηνά Λοϊζίδου

Αν σας αρέσουν οι ασιατικές γεύσεις, αυτά τα burgers είναι για σας. Συνδυάζουν τόσα πολλά εξωτικά μπαχαρικά, που ο κιμάς κοτόπουλου αποκτά ένα ιδιαίτερο γευστικό ενδιαφέρον. Για τον κιμά έχω συνδυάσει φιλέτο στήθους με ψαχνό κρέας από το πόδι του κοτόπουλου που είναι πιο μαλακό. Θα τα βρείτε έτοιμα σε δισκάκια στις υπεραγορές. Φτιάξτε τον κιμά μόνοι σας, ψιλοκόβοντας το κοτόπουλο με ένα καλό μαχαίρι. Αποφύγετε τη μηχανή, γιατί μπορεί να τον λιώσει. Είμαι σίγουρη ότι αυτά τα burgers θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους!

Υλικά
Για 6 με 8 burgers

800 γρ. ψαχνό κοτόπουλο κομμένο σε μικρά-μικρά κομμάτια (χρησιμοποιώ μισό από στήθος και μισό από πόδια)
½ καυτή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι κύμινο (αρτυσιά)
1 κουταλάκι σπαστό ξηρό κόλιανδρο
1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο ginger
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
30 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 αβγό
50 γρ. αλεσμένη φρυγανιά

Eκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά των burgers και ζυμώνουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
2. Πλάθουμε τα burgers σε σχήμα στρογγυλό (τα προτιμάμε γύρω στα 140 γρ. το ένα, μιας και αυτό το βάρος είναι ιδανικό για τα ψωμάκια αν θα τα σερβίρουμε σε αυτά).
3. Ψήνουμε τα burgers στο grill ή στο barbeque ή σε ζεστή πλάκα. Τα γυρίζουμε μια φορά για να ψηθούν ομοιόμορφα. Σερβίρουμε σε ψωμάκια και συνοδεύουμε με μαρούλι και ντομάτα. Άλλος τρόπος σερβιρίσματος είναι να τα συνοδεύσουμε με ρύζι και σαλάτα.

Κρέας: Τελευταία Ενημέρωση