ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Ελληνικά μπιφτέκια με φέτα

Αθηνά Λοϊζίδου

H συνταγή αυτή βασίζεται εξ ολοκλήρου σε γνώριμα ελληνικά υλικά. Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε τηγάνι με ραβδώσεις (griddle pan) για να πάρουν το σχήμα των ραβδώσεων της σχάρας και στη συνέχεια, τα βάζουμε στο πυρέξ για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο, σκεπασμένα στο φούρνο. Έτσι, τα μπιφτέκια γίνονται πολύ μαλακά και διατηρούν τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις. Ένα πεντανόστιμο βραδινό φαγητό το οποίο μπορείτε να συνοδέψετε με πίτα, σαλάτα και τζατζίκι.

Υλικά
Για 4-5μερίδες
500 γρ. ανάμεικτο κιμά (χοιρινό-βοδινό)
1 αυγό
50 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 κουταλάκι σκόρδο λιωμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κομματάκια
2 κουταλάκια ρίγανη
2 κουταλάκια αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
100 γρ. φέτα κομμένη σε κομματάκια

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, το αυγό, τη φρυγανιά, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη φέτα τελευταία για να μην «σπάσει» εντελώς το μείγμα.
2. Πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια γύρω στα 100 γρ. το καθένα. Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας λίγο χοντρούλικα.
3. Ζεσταίνουμε ένα griddle pan,(τηγάνι που διαθέτει ραβδώσεις), για να αποκτήσουν τα μπιφτέκια μας τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις της σχάρας. Ψήνουμε τα μπιφτέκια για 5 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
4. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ένα πυρέξ και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά ούτως ώστε τα μπιφτέκια να ψηθούν και εσωτερικά.
5. Τα σερβίρουμε με πίτες, σαλάτα και ένα δροσερό και λεμονάτο τζατζίκι του οποίου θα βρείτε τη συνταγή σε αυτό το τεύχος.

Κρέας: Τελευταία Ενημέρωση