ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: knit from head to toe σε απλό ροζ και ankle boots με ασημί λεπτομέρειες
 

Μετακομίζουμε Ιταλία - Η πόλη που σου πληρώνει το ενοίκιο

Πανέμορφη και γραφική

Μαρία Στυλιανού

Όλοι έχουμε ακούσει ή διαβάσει για εκείνα τα όμορφα μικρά χωριά στην Ιταλία τα οποία προσπαθούν να προσελκύσουν κόσμο πουλώντας σπίτια εκεί για μόνο 1 ευρώ. Ναι ένα μόνο ευρώ!

Η πόλη της Campania και συγκεκριμένα η περιοχή Teora προσπαθεί και αυτή με την σειρά της να προσελκύσει κόσμο με μία μικρή διαφορά. Δεν πρόκειται να πουλήσει τα σπίτια σε τόσο χαμηλές τιμές έχουν το δικό τους πλάνο που όπως δηλώνουν είναι πολύ πιο αποτελεσματικό. Η πόλη υπόσχεται να δίνει στους κατοίκους της πόλης 150 ευρώ για το ενοίκιό τους για περίοδο 2 χρόνων ή 5.000 για να αγοράσουν το δικό τους σπίτι.

«Δεν πιστεύω στην ιδέα της πώλησης άδειων σπιτιών για 1 ευρώ. Αυτό δεν δίνει κίνητρο στον κόσμο να μείνει στην πόλη» δήλωσε ο Δήμαρχος της Teora. «Με αυτό τον τρόπο έρχονται απλά για λίγους μήνες τον χρόνο, ως τουρίστες. Αυτό δεν είναι λύση. Αλλά αν μετακομίσουν και γράψουν τα παιδιά τους σε ένα τοπικό σχολείο, αυτό δίνει νέα πνοή» συμπλήρωσε.

Φυσικά για να μπορείς να επωφεληθείς του πλάνου θα πρέπει να διαμένεις στην Teora για 3 χρόνια και να έχεις και ένα παιδί.

Μετά τον σεισμό το 1980 ο πληθυσμός της πόλης μειώθηκε δραματικά. «Κάθε χρόνο, γεννιούνται εδώ δύο παιδιά, ενώ πεθαίνουν 20 ηλικιωμένοι. Είμαστε μετά βίας 1.500 κάτοικοι. Έπειτα από τον τρομερό σεισμό, πολλοί νέοι έφυγαν. Θέλω να ανατρέψω αυτή την αρνητική τάση. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας, οι οικογένειες θα είναι τα θεμέλια της κοινότητάς μας που συρρικνώνεται, οπότε ενθαρρύνουμε εκείνους που έχουν περισσότερα παιδιά, να κάνουν αίτηση» τόνισε ο δήμαρχος.

Τέλος να σας φαίνονται λίγα τα 150 ευρώ που προσφέρουν θα πρέπει να ξέρετε ότι τα ενοίκια φτάνουν τα 200 ευρώ τον μήνα. Αυτό σημαίνει ότι θα πληρώνετε μόνο 50 ευρώ τον μήνα. Όσον αφορά την αγορά ακινήτου ένα σπίτι 100 τετραγωνικών πωλείται για 30.000 ευρώ. Ποσό μικρότερο από αυτό που χρειάζεστε για να ανακαινίσετε τα σπίτια που θα αγοράζατε σε άλλη πόλη για μόλις 1 ευρώ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση