ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: nude tailored παντελόνι, πουκάμισο και μπαλαρίνες
 

Κάρπαθος, το νησί που πρέπει να βάλεις bucket list σου

Η Κάρπαθος στα 14 μέρη του πλανήτη που προτείνει η Daily Mail για το 2023.

Δέσποινα Άσπρου

Βρισκόμαστε σχεδόν στα μέσα του πρώτου μήνα της άνοιξης και αρκετοί από εμάς, προσπαθούμε να οργανωθούμε σιγά - σιγά για τις διακοπές μας και να ψάξουμε όλες τις εναλλαχτικές λύσεις. Και ενώ σίγουρα οι επιλογές είναι άπειρες, ένα ελληνικό νησί βρίσκεται στη λίστα με τα 14 μέρη του πλανήτη που προτείνει η Daily Mail για το 2023 και μάς πείθει, πως σίγουρα πρέπει να μπει στο bucket list μας. Ο λόγος για την Κάρπαθο.

Αναλυτικότερα, ανάμεσα στους 14 εναλλακτικούς προορισμούς από όλο τον κόσμο που διαθέτουν τη γοητεία του διαφορετικού και ανεξερεύνητου και έχουν «παραβλεφθεί» ή «υποτιμηθεί» από τον μαζικό τουρισμό, φιγουράσει και η Κάρπαθος σύμφωνα με τη Βρετανική εφημερίδα Daily Mail και την ιστοσελίδα timeout.com.

Σκοπός του άρθρου, όπως αναφέρουν τα δύο δημοφιλή μέσα και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι να εμπνεύσει τους ταξιδιώτες σχετικά με ποιοτικούς προορισμούς που ξεχωρίζουν για την τοπική κουλτούρα, τη γαστρονομία και τις εμπειρίες που προσφέρουν και θεωρούνται «κρυμμένοι πολύτιμοι λίθοι».


Photo by @dina_digs 

Όσοι πάντως επιλέξουν να ταξιδέψουν στο νησί, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν παρθένες παραλίες, μακριά από την κοσμοσυρροή και την τυποποίηση που έχουν άλλα Ελληνικά νησιά.

Να σημειώσουμε πως ο κατάλογος περιλαμβάνει επιπροσθέτως τη Μογγολία, τη λίμνη Μπακαλάρ στο Μεξικό, την Κουένκα του Ισημερινού, τη Σρεμπρένιτσα στη Βοσνία και Εζεργοβίνη, το Πόρτο Ρίκο, το Γκίπσλαντ στην Αυστραλία, το Πλίμουθ, το Βερμόντ, το Τούρκου στη Φινλανδία, το Λομπόκ της Ινδονησίας, τα νησιά Σάο Τομέ και Πρίνσιπε, το Μπρέι της Ιρλανδίας και τη Ζιμπάμπουε. «Η ακατέργαστη ομορφιά της Καρπάθου γοητεύει τους ταξιδιώτες με ειδικά ενδιαφέροντα.


Photo by @vasilis.kam

 Σε συναντήσεις στο πλαίσιο της μεγαλύτερης διεθνούς έκθεσης τουρισμού, ITB 2023, διαπιστώνεται το έντονο ενδιαφέρον από δημοσιογράφους, bloggers και άλλους ειδικούς σχετικά με ανεξερεύνητους προορισμούς, όπως είναι η Κάρπαθος, με αυθεντικές εμπειρίες χωρίς ορδές μαζικών τουριστών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το νησί μας συγκαταλέχθηκε πρόσφατα ανάμεσα στους 25 προτεινόμενους προορισμούς για το 2023, στην ετήσια καθιερωμένη λίστα του National Geographic», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου, Μανώλης Παραγυιός.  

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση