ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Ripped jeans, graphic μπλουζάκι και λευκά αθλητικά παπούτσια
 

Ελληνικό Αρκαδίας: Ο απόλυτος προορισμός για τα πρώτα Σαββατοκύριακα του φθινοπώρου

Τα βρήκαμε όλα στο πανέμορφο γραφικό χωριό.

Μαρία Καραμάνου

Ανακαλύψαμε ένα υπέροχο χωριό στην Αρκαδία που προσφέρει ό,τι χρειάζεται για ένα ιδανικό Σαββατοκύριακο το φθινόπωρο. Εδώ θα βρείτε δίπατα αρχοντικά, χαλαρά καφεδάκια, λιτά σπίτια και ταβερνάκια που σερβίρουν τις τοπικές νοστιμιές τους με καζανιστό τσίπουρο.

Το χωριό Ελληνικό βρίσκεται στην Αρκαδία και απλώνεται κατά μήκος των νότιων πλαγιών της Ρόζενας σε υψόμετρο 680 μέτρων. Περιβάλλεται από έναν ακατέργαστο ορεινό τοπίο με βαθιές χαράδρες και ποτάμια, προσφέροντας εκπληκτική θέα στην κοιλάδα της Μεγαλόπολης και τον ποταμό Λούσιο. Μέχρι το 1927, το χωριό ονομαζόταν Μουλάτσι και στη συνέχεια αλλάξε το όνομά του σε Ελληνικό, παίρνοντας το όνομα από το τοπωνύμιο που βρίσκεται στα βόρεια του.

Photo By @victoriakokka On Instagram

Στο χωριό Ελληνικό, ζουν περίπου 250 άνθρωποι μόνιμα. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, ενώ τα τελευταία χρόνια, μερικοί από αυτούς έχουν αρχίσει να ασχολούνται και με τον τουρισμό.

Στη γύρω περιοχή, υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε, όπως πεζοπορία, εξερεύνηση των δασικών περιοχών του όρους Μαινάλου με 4x4 αυτοκίνητο, αναρρίχηση και rafting. Αν δεν είστε τόσο δραστήριοι, μπορείτε να ανακαλύψετε τα αρχαιολογικά αξιοθέατα, να επισκεφθείτε την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας και να απολαύσετε τα πανέμορφα βυζαντινά μοναστήρια. Κάθε βήμα σας θα σας φέρει σε επαφή με ευχάριστες εκπλήξεις.

Photo By @giannisgeorgantas On Instagram

Για να φτάσετε στο Ελληνικό Αρκαδίας, μπορείτε να ακολουθήσετε δύο διαδρομές:

1. Από την Καλαμάτα πηγαίνετε προς τη Μεγαλόπολη και στη συνέχεια προς την Καρύταινα και το όρος Μαίναλο.

2. Από το Χρυσοβίτσι κατευθύνεστε προς τη Στεμνίτσα και ακολουθείτε την οδό που οδηγεί στο Ελληνικό.

Κατά την επίσκεψή σας στο Ελληνικό Αρκαδίας, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την τοπική γαστρονομία και τις συνταγές που είναι διάσημες στην περιοχή. Η Αρκαδία είναι γνωστή για τον καλό φαγητό της, με συνταγές που συνδυάζουν την παράδοση και τη γευστική απόλαυση. Από φρέσκα προϊόντα της φάρμας μέχρι το κυνήγι, θα απολαύσετε παραδοσιακά πιάτα που αντικατοπτρίζουν τον τοπικό πολιτισμό και τη φύση της περιοχής.

Photo By @petrospikolis On Instagram

Πριν αφήσετε το Ελληνικό Αρκαδίας, μην παραλείψετε να απολαύσετε την τοπική γαστρονομία και τις παραδοσιακές συνταγές που είναι διάσημες στην περιοχή. Η Αρκαδία φημίζεται για το καλό φαγητό της, το οποίο συχνά συνδυάζει την παράδοση και την γαστρονομική απόλαυση. Από φρέσκα προϊόντα της φάρμας μέχρι κρεατικά από το κυνήγι, θα απολαύσετε νόστιμα πιάτα που αντικατοπτρίζουν τον τοπικό πολιτισμό και τη φύση της περιοχής.

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση