ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

7 αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι της Κύπρου για μια εναλλακτική εκδρομή το Σ/Κ

Πού θα πας το Σαββατοκύριακο;

newsroom must

Οι εκδρομές πλέον έχουν γίνει αγαπημένη συνήθεια του Σαββατοκύριακου και έχουμε εξερευνήσει άπειρες φυσικές ομορφιές της Κύπρου. Το νησί μας όμως έχει πολλούς αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, που θα εμπλουτίσουν την εκδρομή σου με γνώσεις, σαν ένα διάλειμμα από τις περιπέτειες στη φύση, ή σαν συνδυασμός με επίσκεψη για φαγητό ή καφέ. Ξεχωρίσαμε 7 χώρους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που αξίζει να επισκεφτείς αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Παλιό Υδραγωγείο - Καμάρες (Λάρνακα)

Η όλη κατασκευή του υδραγωγείου, αποτελείται συνολικά από 75 καμάρες και κατασκευάστηκε το 1745 με δωρεά του Τούρκου αξιωματούχου Αμπού Μπεκίρ Πασά με σκοπό την παροχή νερού στην πόλη της Λάρνακας και στο λιμάνι. Λειτούργησε μέχρι το 1939 κατά την περίοδο της Αγγλοκρατίας. (φωτογραφία: @fashioninsuitcases)

Κάστρο της Πάφου

Το Κάστρο Πάφου βρίσκεται στο δυτικό άκρο του λιμανιού της πόλης. Αρχικά ήταν βυζαντινό οχυρό που κτίστηκε για να προστατεύει το λιμάνι. Σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να δει τον Δυτικό Φράγκικο Πύργο με τις ενετικές προσθήκες, όπως τον αποκατέστησαν οι Οθωμανοί το 1592. (φωτογραφία: @theislanderstories)

Ιερό Απόλλωνα Υλάτη (Λεμεσός)

Το Ιερό του Απόλλωνα Υλάτη βρίσκεται δυτικά του Κουρίου και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ιερά της αρχαίας Κύπρου. Το ιερό αυτό ήταν πανομοιότυπο με τα ιερά του Απόλλωνα στην Επίδαυρο και στην Αργολίδα. Κτίστηκε κατά την Εποχή του Χαλκού και καταστράφηκε το 365 μ.Χ λόγω σεισμού. (φωτογραφία: @karinebarchasz)

Κούριο (Λεμεσός)

Ο λόφος του Κουρίου, πάνω στον οποίο αναπτύχθηκε η αρχαία πόλη, βρίσκεται 4 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του χωριού Επισκοπή της επαρχίας Λεμεσού. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Κύπρου. Το θέατρο είναι κτισμένο στο νότιο άκρο του λόφου, και χρονολογείται στον 2ο αιώνα π.Χ. ενώ κατά το 2ο αι. μ.Χ. επεκτάθηκε και πήρε τη σημερινή του μορφή. (φωτογραφία: @angelinaandantonis)

Χοιροκοιτία (Λάρνακα)

Η Xοιροκοιτία είναι ο πιο διατηρημένος προϊστορικός οικισμός της Kύπρου, που χρονολογείται γύρω στο 7000 π.X και το 1998 κηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Ο αρχαιολογικός χώρος ανακαλύφθηκε το 1934 από τον Δρ. Πορφύριο Δίκαιο, διευθυντή του Κυπριακού Τμήματος Αρχαιοτήτων, πραγματοποιώντας έξι ανασκαφές μεταξύ του 1934 και του 1946. (φωτογραφία: @vasilis_travels)

Κάστρο Κολοσσίου

Είχε μεγάλη στρατηγική σημασία αφού έλεγχε την περιοχή Κολόσσι που υπήρχαν φυτείες ζαχαροκάλαμου. Αρχικά χτίστηκε το 910π.χ. από τους Αγγλους, όταν η περιοχή δόθηκε στον ηγεμόνα της Κύπρου Ούγο Α', ενώ το 1306 πέρασε στη κατοχή των Ναϊτών ιπποτών. (φωτογραφία: @boy.voyage)

Τάφοι των Βασιλέων (Πάφος)

Στους Τάφους των Βασιλέων έχουν θαφτεί υψηλοί αξιωματούχοι που υπηρετούσαν στην πόλη τέλος του 4ου αιώνα π.Χ., έγιναν πιο μεγαλοπρεπείς των 3ο αιώνα π.Χ - όταν υπήρξαν πλούσιες οικογένειες. Η ονομασία τους λοιπόν οφείλεται στη μνημειακή τους όψη και στη μεγαλοπρέπεια της αρχιτεκτονικής τους. (φωτογραφία: @chrysoscenteri)

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση