ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Ripped jeans, graphic μπλουζάκι και λευκά αθλητικά παπούτσια
 

5 spots στην Κύπρο αν δεν θέλεις να πας θάλασσα σήμερα

Ιδέες για εκδρομή κάπου μακριά από τις παραλίες

newsroom must

Είμαστε ένας λαός που όποτε θέλει να ξεσκάσει καταφεύγει στη θάλασσα, αυτό είναι σίγουρο και δικαιολογημένο αν σκεφτείς πως έχουμε πανέμορφες παραλίες. Υπάρχουν όμως στιγμές που για διάφορους λόγους ζητούμε κάτι διαφορετικό. Μπορεί να θέλουμε να αποφύγουμε την πολλή ζέστη ή την πολυκοσμία, ή απλά βαριόμαστε να πάμε παραλία γιατί έχουμε επιθυμήσει εκδρομή, κάπου στη φύση ή κάπου απόμερα, για εξερεύνηση, καφέ ή, γιατί όχι, απλά για φωτογραφία. 

Βρήκαμε 5 προορισμούς, από Κύπριους Instagrammers, που εξυπηρετούν ακριβώς αυτούς τους σκοπούς και θα σου δώσουν ιδέες για την επόμενη εξόρμηση. 

Για αρχή αν θέλεις κάτι σαν ''εκπαιδευτική'' εκδρομή, ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις το Κούριο στη Λεμεσό. Τα αρχαιολογικά ευρήματα του Κουρίου, το οποίο ήταν μια από τις σημαντικότερες πόλεις του νησιού κατά την αρχαιότητα, είναι από τα πιο εντυπωσιακά του νησιού με πολλά σημαντικά ευρήματα, τα οποία μπορεί ο επισκέπτης να δει στον χώρο. (φωτογραφία: @oljaaaxx)

Οι ανεμογεννήτριες είναι ένα παράξενο... φαινόμενο. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερα Instagrammable, ωστόσο πολλοί λατρεύουν να τα φωτογραφίζουν και στα Κλαυδιά έχεις ακόμα έναν λόγο. Από τα υπολείμματα των μηχανών ο καλλιτέχνης Στέφανος Νεάρχου δημιούργησε πολύχρωμα έργα τέχνης. (φωτογραφία: @thecypriottraveler)

Αν θέλεις να πας κάπου με παραδοσιακό αέρα Κύπρου, για καφέ ή χαλαρή βόλτα, μπορείς να καταφύγεις σε ένα από τα χωριά που διατηρούν τον χαρακτήρα τους. Το χωριό Ποταμιού στην επαρχία Λεμεσού είναι ακριβώς αυτό, συν του ότι δεν κατακλύζεται από επισκέπτες γι' αυτό ίσως πετύχεις λίγη ηρεμία. (φωτογραφία: @zourbanos)

Ένα από τα πιο γνωστά ιστορικά αξιοθέατα είναι ίσως το Μεσαιωνικό Γεφύρι του Τζιελεφού στο δάσος της Πάφου. Κτισμένο πάνω από τον ποταμό Διάριζο, αποτελεί το μεγαλύτερο από τα μεσαιωνικά γεφύρια του νησιού με πολλούς να το επισκέπτονται να για απολαύσουν φύση και να φωτογραφηθούν. (φωτογραφία: @angelinaandantonis)

Αν επισκεφτείς το γεφύρι του Τζιελεφού, μπορείς να το συνδυάσεις με μια βόλτα στο Όμοδος, μόλις 20 λεπτά μακριά που όμως υπάγεται στην επαρχία Λεμεσού. Μια βόλτα στην πλατεία, στην Μονή Τίμιου Σταυρού και μετά καφές ή brunch σε ένα τοπικό καφενείο ή καφέ μπορεί να είναι η ιδανική εξόρμηση το Σαββατοκύριακο. (φωτογραφία: @boy.voyage)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση