ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, αθλητικό κολάν και sneakers
 

5 ''κρυμμένα'' σημεία της Κύπρου για να ανακαλύψεις

Πάρε σημειώσεις για την επόμενη εκδρομή σου

Στην καλύτερη περίπτωση, λέμε πως έχουμε γυρίσει κάθε άκρη της Κύπρου. Στην χειρότερη, ισχυριζόμαστε ακόμα πως η Κύπρος δεν έχει κάτι να μας προσφέρει. Θεωρητικά, μετά από ένα χρόνο όπου τα ταξίδια στο εξωτερικό ήταν απαγορευμένα, έχουμε γυρίσει όλα τα πολυσυζητημένα σημεία του νησιού, ανακαλύψαμε ακόμα τόσα, απολαύσαμε φυσικές ομορφιές, ιστορία και πολιτισμό κι όμως υπάρχουν ακόμα τοποθεσίες που δεν τους δίνεται η προσοχή που τους αξίζει. 

Ψάξαμε στο κυπριακό Instagram, στους λογαριασμούς που λατρεύουν την Κύπρο και την αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο και βρήκαμε 5 ''διαμάντια'' κρυμμένα σε διάφορες επαρχίες, που πρέπει οπωσδήποτε να ανακαλύψεις κι εσύ στην επόμενη εξόρμηση. 

Καταρράκτης της Χαντάρας


Φωτογραφία: @pantelis.glossy

Στο χωριό Φοινί, της επαρχίας Λεμεσού, μπορείς να ανακαλύψεις τον καραρράκτη αν περπατήσεις πρώτα από έναν σύντομο χωματόδρομο. Αναδύεται μέσα από ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο από σκλήδρους, πλατάνια, πεύκα, λατζιές, ρούδι και κουμαριές.

Νερόμυλος της Ροδούς


Φωτογραφία: @despo_pit

Βρίσκεται στο χωριό Γαλάτα της επαρχίας Λευκωσίας. Αποτελείται από δυο επιβλητικά τόξα, με το αυλάκι στην κορυφή τους από όπου περνούσε το νερό. Αξίζει να σημειωθεί πως στον νερόμυλο καταλήγει και ένα μικρό μονοπάτι της φύσης που έχει ως αφετηρία την εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. 

Πέτρα των Χασαμπουλιών


Φωτογραφία: @cyprusontheroad

Οι δυο βράχοι στέκονται επιβλητικοί προκαλώντας όχι μόνο αισθήματα δέους σε όσους αποφασίσουν να τους επισκεφτούν αλλά προκαλούν και τους πιο τολμηρούς να αναρριχηθούν στις πλάτες τους για να αγναντέψουν την υπεροχή θέα.

Το διπλογέφυρο της Τριμίκλινης


Φωτογραφία: @grigoria

Το μοναδικό διπλογέφυρο της Κύπρου βρίσκεται σε μία πανέμορφη τοποθεσία στην ορεινή Λεμεσό. Το γεφύρι αποτελείται από 2 διαφορετικές κατασκευές, που χρονολογούνται σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους. Η πρώτη φάση της κατασκευής ολοκληρώθηκε το 1901 και αρχικές του προδιαγραφές ήθελαν να εξυπηρετεί κάρα που μετακινούνταν από τη μία άκρη της Κύπρου στην άλλη, διασχίζοντας την ορεινή Λεμεσό. Η δεύτερη φάση ολοκληρώθηκε το 1917, μετά την εμφάνιση των πρώτων μηχανοκίνητων οχημάτων. 

Άσπρος Ποταμός


Φωτογραφία: @cyprus_islandguide

Αν αναζητάς παραλίες με λιγότερο κόσμο, τότε το λεγόμενο White River Beach (ή Άσπρος Ποταμός) είναι ιδανικό. Παρόλο που δεν υπάρχους οποιεσδήποτε υπηρεσίες, η φυσική ομορφιά είναι αρκετή για να σε γεμίσει. Βρίσκεται στην επαρχία Πάφου, στον δρόμο πριν το Φαράγγι του Άβακα και είναι προσβάσιμο με οποιοδήποτε αυτοκίνητο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση