ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: bodycon φόρεμα, denim σακάκι και πέδιλα
 

3 ''γεμάτες'' ιδέες για αυτό το Σαββατοκύριακο

Brunch, περπάτημα ή χωριό; Διάλεξε πώς θα περάσεις το Σ/Κ σου

Σαββατοκύριακο επιτέλους και αν νιώθεις την ανάγκη να βγεις έξω, να κάνεις πράγματα, δεν είσαι ο μόνος. Μια συνάντηση με φίλους ή μια εκδρομή γεμίζει τις μπαταρίες πάντα, αλλά ακόμα περισσότερο αυτό τον καιρό που όπως και να το κάνουμε η κατάσταση είναι περίεργη και ο νέος χρόνος μάς βρήκε με ελάχιστες εξόδους και τον φόβο της πολυκοσμίας... ξανά. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να απολαύσεις το Σ/Κ σου. 

Για την ακρίβεια έχουμε τρεις τρόπους να περάσεις ένα... γεμάτο Σαββατοκύριακο. 

1.Brunch


Φωτογραφία: @nocciolacyprus / Instagram

Τίποτα δεν μπορεί να μας χαλαρώσει και να μας φτιάξει τη διάθεση όπως ένα brunch με φίλους. Στη Λευκωσία έχεις επιλογές από το κλασικό, πλέον, ''The Boys'', το ''Ivory All Day'' ή ακόμα και το Nocciola Sweets & More ή το Nom για πιο υγιεινές επιλογές. Αν είσαι Λάρνακα, μπορείς φυσικά να επισκεφτείς το ''Edem's Yard'' για τις πιο νόστιμες επιλογές σε brunch. Αν η όρεξη σου σε πάει σε κάτι πιο κυπριακό, τότε μπορείς να πας στο ''Lazaris Bakery Bar''.


Φωτογραφία: @amysaddictions_cafe / Instagram

Στη Λεμεσό αγαπημένες επιλογές είναι το ''Jam''. αλλά και το φουλ ροζ ''Amy's Addiction'', και τα δύο με ιδιαίτερα Instagrammable χαρακτήρα, ενώ αν βρίσκεσια Πάφο μπορείς να πας στο ''Omikron Brunch''.

2. Βόλτα

Τα Σαββατοκύριακα είναι ιδανικά για βόλτες και πάντα μια καλή ιδέα αφού είναι οικονομικά, σε γυμνάζουν και σε ξεκουράζουν ταυτόχρονα. Στην Λευκωσία, αν ψάχνεις κάτι σε κεντρικό προορισμό, τότε σίγουρα μπορείς να απολαύσεις μια χαλαρή βόλτα στην πλατεία Ελευθερίας. Ωστόσο αν θέλεις να περπατήσεις μέσα στη φύση, μακριά από τη φασαρία και να απολαύσεις ηρεμία, τότε το Πάρκο Αθαλάσσας είναι η καλύτερη επιλογή αφού είναι μια τεράστια έκταση με δέντρα, λίμνες και δρομάκια τόσο για ποδηλάτες όσο και για πεζούς. 
 
φωτογραφία (στην Αλυκή Λάρνακας): @gre.art / Instagram

Στη Λάρνακα μία από τις πιο όμορφες επιλογές είναι η Αλυκή, ο δρόμος που οδηγεί στο Hala Sultan Tekke ή απέναντι, στο παρατηρητήριο πουλιών. Στη Λεμεσό μπορείς είτε να απολαύσεις την απόλυτη ηρεμία με μια επίσκεψη στο Ακρωτήρι, από την Αλυκή της Λεμεσού μέχρι τους αμμόλοφους, ή το όμορφο Cape Aspro στο Πισσούρι. Αν θέλεις να μπεις λίγο μέσα στην πόλη, ο Μόλος και η νέα μαρίνα είναι πάντα επιλογή και το ίδιο ισχύει και για το λιμάνι της Πάφου. Εναλλακτικά, το δάσος της Πάφου είναι ένα πανέμορφο τοπίο, με το γεφύρι του Τζελεφου να είναι επίσης μια επιλογή για περπάτημα και φωτογραφίες. 


φωτογραφία (στο Cape Aspro): @kate.oso / Instagram

3. Χωριό

Αν θέλεις βόλτα και φαγητό ή καφέ, τα γνωστά και αγαπημένα χωριά της Κύπρου είναι καλή ιδέα γιατί απολαμβάνεις περπάτημα σε γνώριμα σκηνικά και ταυτόχρονα αλλάζεις παραστάσεις από την καθημερινότητα. Για παράδειγμα, ο Καλοπαναγιώρης είναι ένα ενδιαφέρον χωριό με όμορφα σημεία όπου θα απολαύσεις φύση (όπως τα γεφύρια στον ποταμό) αλλά και καφέ ή ρόφημα π.χ. στο ''ΚαφεΟίνος''. Με το ίδιο κόνσεπτ είναι και τα Λεύκαρα, με γραφικά σοκάκια αλλά και φαγητό στο ''Coffee Yard''. Επισης, στο Όμοδος θα πας για βόλτα στο χωριό και μετά πεντανόστιμα αρκατένα στο ''Αρκατένα Φωτεινής'' σε γλυκό ή αλμυρό πιάτο. Αν θέλεις περισσότερη φύση και... περισσότερο φαγητό, στο Καμπί μπορείς να περπατήσεις στο μονοπάτι που οδηγεί στο διάσημο δεντρόσπιτο και μετά να απολαύσεις φαγητό στον ''Ποταμό''.


Φωτογραφία (στα ''Αρκατένα Φωτεινής''): @diamandoevripidou / Instagram

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση