ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: mum jeans, απλό λευκό tee και πέδιλα με τακούνι
 

Κύπριος σχεδιαστής κοσμημάτων, διαπρέπει στο Ντουμπάι

Υποψήφιος σε δύο κατηγορίες, στα Παγκόσμια Βραβεία Jewellery Design!

Μαρία Σάββα

Στο Ντουμπάι, στην Πόλη του Χρυσού ο Κύπριος σχεδιαστής κοσμημάτων Πάνος Μελέκκης κυνηγά και ζει το όνειρο του από το 2020. Με μεγάλη ικανοποίηση μάλιστα, βλέπει τις προσπάθειες του να αποδίδουν και τις μοναδικές δημιουργίες του να βρίσκουν μεγάλη απήχηση σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό στην πρωτεύουσα του χρυσού και των κοσμημάτων.

Υποψήφιος σε δύο κατηγορίες, στα Παγκόσμια Βραβεία Jewellery Design!

Πρόσφατα μάλιστα, ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα πρώτα World Jewellery Design Awards τα οποία διοργανώνονται από την Παγκόσμια Ακαδημία Σχεδιασμού. Το όνομα του Πάνου Μελέκκη, φιγουράρει ως υποψήφιος σε δύο κατηγορίες:

Νυφικό σετ

Το συγκεκριμένο σετ περιλαμβάνει νυφικό περιδέραιο, σκουλαρίκια και βραχιόλι. Η πέτρα που χρησιμοποιήθηκε είναι το σμαράγδι, μαζί με διαμάντια, πέρλες και άλλες ημιπολύτιμους λίθους.

Επίσημο ανδρικό δαχτυλίδι

Για χρήση στο γραφείο ή σε μια επίσημη εκδήλωση, ο Πάνος έχει σχεδιάσει ένα ξεχωριστό δαχτυλίδι statement χρησιμοποιώντας πάλι το σμαράγδι ως κύρια πέτρα, με έμπνευση από τον πλούτο του αραβικού πολιτισμού.

 Η ιστορία του Brand

Η παράδοση της οικογένειας Μελέκκη, ξεκίνησε με τον παππού του Πάνου Μελέκκη, ο οποίος ασχολήθηκε με την ωρολογία τη δεκαετία του 1950. Βαδίζοντας στα βήματα του, οι γονείς του Πάνου ξεκίνησαν το ταξίδι τους στον κόσμο των κοσμημάτων και σύντομα έγιναν μια από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις στην Κύπρο, ανοίγοντας τέσσερα καταστήματα σε όλη τη χώρα και λειτουργώντας για πάνω από 40 χρόνια.

Το ίδιο πάθος για τα κοσμήματα, μοιραζόταν και ο Πάνος. Έτσι, από το 2008 αποκτά το πτυχίο “Gemology and Jewellery Design” από το The GIA Institute στην Φλωρεντία, Ιταλία. Μετά την αποφοίτησή του, ο Πάνος αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην οικογενειακή επιχείρηση και έγινε τόσο επιτυχημένος σχεδιαστής κοσμημάτων, όσο και ο κύριος αγοραστής πολύτιμων λίθων και διαμαντιών.

Έχοντας εργαστεί στην οικογενειακή επιχείρηση για αρκετά χρόνια, ο Πάνος Μελέκκης άνοιξε το δικό του κατάστημα στη Λεμεσό όπου επικεντρώθηκε σε κατά παραγγελία σχεδιασμό και παραγωγή μοναδικών κοσμημάτων και λειτουργούσε με επιτυχία για πάνω από 5 χρόνια.

Στη συνέχεια, ο Πάνος Μελέκκης συνήψε συνεργασία για την δημιουργία ενός εργοστασίου χρυσού. Αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να κατανοήσει την διαδικασία της παραγωγής κοσμημάτων και να γνωρίσει βήμα προς βήμα τις διαδικασίες παραγωγής και δημιουργίας χρυσών κομματιών και ειδών πολυτελείας. Μετά την ολοκλήρωση αυτού του έργου, ο Πάνος Μελέκκης άνοιξε το δικό του σχεδιαστικό στούντιο στην περίφημη Dubai Design District προσφέροντας υπηρεσίες σχεδιασμού κατά παραγγελία, παραγωγής κοσμημάτων κατά παραγγελία και ιδιωτική έκθεση για πελάτες.

Οι πηγές έμπνευσης

Έχοντας αγάπη για την τέχνη και τα vintage κοσμήματα, η έμπνευση του Πάνου Μελέκκη πηγάζει από τη βρετανική, γαλλική και ιταλική ιστορία. Έχοντας ταξιδέψει πολύ, εμπνέεται συνεχώς από νέους πολιτισμούς, πόλεις και τέχνες. Όλα τα σχέδια αναπαριστούν ταξιδιωτικές εμπειρίες και πολιτισμούς.

Πώς ο Πάνος Μελέκκης μετατρέπει το όραμα ενός πελάτη σε πραγματικότητα;

Το πρώτο βήμα είναι ένα ραντεβού με ένα από τα μέλη της ομάδας σχεδιασμού. Ο πελάτης συνήθως εξηγεί και παρέχει ένα υπόβαθρο της ιστορίας πίσω από τα κοσμήματα που επιθυμεί να δημιουργήσει.

Προκαταρκτικά, το κομμάτι θα κληρωθεί στο χέρι και θα συμφωνηθεί με τον πελάτη. Κατόπιν αυτού, γίνεται μια έκθεση μεγάλης γκάμα πολύτιμων λίθων και διαμαντιών προκειμένου να διαλέξουμε την κατάλληλη πέτρα ή διαμάντι για το μοναδικό κομμάτι.

Μετά την ολοκλήρωση της προαναφερθείσας ετικέτας, προχωράμε στην παρουσίαση του προϊόντος σε τρισδιάστατη μορφή – αυτό επιτρέπει στον πελάτη να δει ένα τρισδιάστατο μοντέλο για το πώς θα δημιουργηθεί το κομμάτι.

Με την έγκριση του πελάτη, ξεκινά η παραγωγή στο εργαστήριο για τη διαμόρφωση και δημιουργία του μοναδικού κοσμήματος.

Δεν έχετε παρά να θαυμάσετε τις μοναδικές δημιουργίες που φέρουν την υπογραφή του Πάνου Μελέκκη, με μια επίσκεψη στο κατάστημα στην Λεμεσό (Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ' 197, τηλ. 25 054570), στο online κατάστημα www.panosmelekkis.ae ή στο Instagram @panosmelekkis.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

PROMO: Τελευταία Ενημέρωση

Pet & Family Fun Day 2024

Pet & Family Fun Day 2024

Aπό το Δίκτυο Εθελοντών ΛευκωσιάΖΩ, την Κυριακή 26 Μαΐου
newsroom must
 |  PROMO
Η Nespresso στις Κάννες

Η Nespresso στις Κάννες

Η Nespresso εμπνευσμένη από τον μεσογειακό τρόπο ζωής, παρουσίασε τη νέα καλοκαιρινή συλλογή ...
newsroom must
 |  PROMO