ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: joggers, μακρυμάνικο κορμάκι και άρβυλα
 

«Just Another Youth Story»: Στέφανος Ιωάννου

Βίντεο κατά των κοινωνικών διακρίσεων

Ο Στέφανος είναι 24 χρονών, γεννήθηκε στην Λεμεσό σε πολυμελή οικογένεια και ονειρεύεται να γίνει μια μέρα δάσκαλος. Στα 21 του, μετά από μια περιπέτεια υγείας, συνειδητοποίησε πως έπρεπε να αποδεχθεί τον εαυτό του και να ζήσει σύμφωνα με την δική του αλήθεια.

Υπερασπιζόμενος την σεξουαλικότητα του ήρθε αντιμέτωπος με ένα κόσμο που πληγώνει αλλά δεν τα έβαλε κάτω. Δραστηριοποιήθηκε στην Accept με σκοπό να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ομοφοβίας και παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα βρίσκει την δύναμη να πιστεύει πως… “΄ένα χελιδόνι μπορεί να φέρει την άνοιξη. Σίγουρα θα πονέσει τα φτερά του αλλά την άνοιξη θα την φέρει”. #JustAnotherYouthStory

Βίντεο κατά των κοινωνικών διακρίσεων

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου έχει δημιουργήσει 4 βίντεο που αφορούν ιστορίες νέων, οι οποίες έρχονται να φωτίσουν ένα διαφορετικό “success story” από εκείνο που υπαγορεύουν τα κοινωνικά στερεότυπα.

Ο ΟΝΕΚ με την παραγωγή αυτών των βίντεο στοχεύει στην καταπολέμηση των κοινωνικών ταμπού τα οποία εμποδίζουν τους νέους να χτίσουν το μέλλον τους όπως αυτοί το ονειρεύονται αλλά και να ζήσουν το παρόν τους χωρίς να κουβαλούν το βάρος του “διαφορετικού”, διευρύνοντας τους ορίζοντες της κοινωνίας ώστε αυτή να μην περιορίζει τους ορίζοντες των νέων μέσα από την ύπαρξη στερεότυπων μοντέλων επιτυχίας και κοινωνικών ταμπού.

Σκοπός των βίντεο είναι να αναδείξουν τις ιστορίες αυτών των νέων, οι οποίοι βαδίζουν στην “αντιπέρα όχθη” και οι οποίοι έχουν ισότιμο δικαίωμα στο όνειρο και στην ζωή. Μέσα από τις ιστορίες τους, οι οποίες αποδεικνύουν την δύναμη αλλά και την θετική τους ενέργεια να περπατήσουν διεκδικώντας μια θέση στο αύριο, επιδιώκουμε να σπάσουμε τα όποια κοινωνικά ταμπού περιορίζουν τον ορίζοντα τους και επιμένουν στην όποια “περιθωριοποίηση” τους.

Την παραγωγή των βίντεο υπογράφουν η δημιοσιογράφος Ελένη Ξένου και ο σκηνοθέτης Χριστόφορος Ροδίτης, ενώ εντάσσονται στο πλαίσιο της εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης «Νo Hate Speech Online».

Τα βίντεο θα ανεβαίνουν στη σελίδα του Οργανισμού Νεολαίας στο Facebook κάθε Παρασκευή, αρχίζοντας στις 27/11.

Δείτε το trailer

PROMO: Τελευταία Ενημέρωση