ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Ριγέ jumpsuit, κοντομάνικο μπλουζάκι και loafers
 

Για φαγητό, καφέ, ψώνια και βόλτες στη Μακαρίου

Το κέντρο της πρωτεύουσας αποτελεί πλέον τον απόλυτο προορισμό

Προωθητική Ενέργεια

Πώς θα σου φαινόταν εάν μπορούσες να συνδυάσεις όλα όσα σου αρέσουν, στον ίδιο δρόμο; Να πίνεις τον καφέ σου ή να γευματίζεις παρέα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα κυριολεκτικά στην καρδιά της Λευκωσίας; Τώρα, στους δρόμους του κέντρου μπορείς να τα συνδυάσεις όλα, με τη Μακαρίου να αποτελεί τον απόλυτο προορισμό τόσο για χαλάρωση και ψυχαγωγία, όσο και αγορών.

Καφετέριες για να απολαύσεις τον αγαπημένο σου καφέ ή ένα after work drink τα καθημερινά απογεύματα συζητώντας με φίλους, ή ένα λαχταριστό, πλούσιο πρωινό για να ξεκινήσει ευχάριστα η μέρα σου, είναι μεταξύ αυτών που μπορείς να κάνεις στο κέντρο της πόλης. Για τους λάτρεις του καλού φαγητού, η επίσκεψη στα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας που φιλοξενεί η Μακαρίου είναι η ιδανική επιλογή, ενώ από την άλλη, υπάρχει και η επιλογή των πιο «χαλαρών» χώρων εστίασης. Στη Λεωφόρο Μακαρίου, ακόμη και ο πιο απαιτητικός θα βρει το δικό του στέκι, το μαγαζί αυτό στο οποίο θα θέλει να περνάει τον ελεύθερό του χρόνο, ενώ παράλληλα θα μπορεί να αξιοποιεί το χρόνο του στην περιοχή με βόλτες και αγορές στα καταστήματα.

Επώνυμα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, αλλά και καταστήματα με είδη περιποίησης και ομορφιάς, γκαλερί με έργα γνωστών καλλιτεχνών, αλλά και καταστήματα με εναλλακτικές επιλογές, είναι μερικές από τις επιλογές που έχεις στη Μακαρίου, ενώ για όποιον ψάχνει εξειδικευμένους χώρους ομορφιάς και ευεξίας για την περιποίηση του εαυτού του, η περιοχή προσφέρει τις κατάλληλες προτάσεις και υπηρεσίες.

Τα νέα δεδομένα που έχουν φέρει στην πόλη τα έργα ανάπτυξης στη Λεωφόρο Μακαρίου, θέτουν τη Λευκωσία σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κέντρο, περισσότερο φιλικό για το κοινό και εύκολα προσβάσιμο για όλους. Στόχος της ανάπτυξης αυτής αποτέλεσαν και εξακολουθούν να αποτελούν οι πολίτες, και πιο συγκεκριμένα η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, καθώς επίσης και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, μέσω της βιώσιμης ανάπτυξης.

Τα μεγάλα, ενιαία πεζοδρόμια και οι μεγάλοι χώροι στάθμευσης -για τη μείωση των σταθμευμένων αυτοκινήτων στους δρόμους και τα πεζοδρόμια- έχουν ως στόχο την αύξηση και την εύκολη επισκεψιμότητα στην περιοχή του κέντρου και παράλληλα τη μείωση της κίνησης των οχημάτων στο κέντρο. Έτσι, οι βόλτες και τα ψώνια στο κέντρο γίνονται πιο ευχάριστα και εύκολα από ποτέ.

Τα μεγάλα δέντρα, οι θάμνοι, τα λουλούδια και τα αναρριχητικά φυτά συνέβαλαν σημαντικά στη συνολική αναδιαμόρφωση της Μακαρίου, προσδίδοντας ταυτόχρονα άνεση στη διακίνηση -μέσω της σκίασης που προσφέρεται κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες- με τα υπαίθρια καθιστικά για στάση να αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό για ξεκούραση.

Εκτός απ’ όλα αυτά όμως, η Μακαρίου πλέον αποτελεί και τον κατάλληλο προορισμό για υπαίθριες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, με αρκετές ήδη να έχουν λάβει χώρα με μεγάλη επιτυχία. Η συνολική διαμόρφωση της Λεωφόρου Μακαρίου επιτρέπει τη διεξαγωγή εκδηλώσεων, με την εύκολη πρόσβαση να αποτελεί ένα ακόμη κίνητρο ώστε να πραγματοποιούνται δραστηριότητες στην περιοχή. 

Με το έργο ανάπλασης του κέντρου της Λευκωσίας, δεν άλλαξε μόνο η εμφάνιση, αλλά και η λειτουργικότητά της Λευκωσίας, καθιστώντας την πλέον σε μια σύγχρονη και βιώσιμη πόλη. Το έργο στηρίχθηκε σε σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ, τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τον Δήμο Λευκωσίας. Η συνεχής εξέλιξη είναι χαρακτηριστικό των σύγχρονων ευρωπαϊκών κέντρων, με την τεχνολογία και τα «έξυπνα» συστήματα να είναι μέρος της ανάπτυξης αυτής.

Όλα δείχνουν πως το κέντρο της πρωτεύουσας έχει κερδίσει την προτίμηση όχι μόνο των κατοίκων της αλλά και των επισκεπτών της για τις εξόδους και τις αγορές τους, ενώ όλο και περισσότερα αναπτυξιακά έργα γεννιούνται σε αυτό.    

PROMO: Τελευταία Ενημέρωση

4 tips για την συγκατοίκησή σας

4 tips για την συγκατοίκησή σας

Σκέφτεστε να μετακομίσετε μαζί; Σας παρουσιάζουμε τέσσερις προτάσεις για ομαλή μετάβαση στο ...
Προωθητική Ενέργεια
 |  PROMO
UNIC MUSIC VIBES – SUMMER EDITION

UNIC MUSIC VIBES – SUMMER EDITION

Παρασκευή 17 Μαΐου στις 19:00, Ανοικτό Αμφιθέατρο, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
newsroom must
 |  PROMO