ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Midi jean φούστα με άσπρο strapless top και πέδιλα
 

Αύριο, 2 Απριλίου, ξημερώνει γιορτή!

Ας μη ξεχνάμε πως, σε όποια ηλικία κι αν βρισκόμαστε, πάντα θα υπάρχει ένα παιδικό βιβλίο και για μας.

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Αύριο, 2 Απριλίου, ξημερώνει γιορτή! Μια γιορτή για το παιδικό βιβλίο, για τα παιδιά αναγνώστες, για τα παιδιά ακροατές, για τους ενήλικες που παραμένουν πάντα παιδιά, για τους συγγραφείς, για τους εκδότες και για τους απανταχού ονειροπόλους. Μια μέρα για σένα και για μένα. Μια μέρα για όλους! Γιατί ποιος είναι αυτός που μπορεί να πεί, «Εσύ μεγάλωσες κι αυτό το βιβλίο δεν είναι για σένα, είναι για παιδια»; Κανείς, θα πω εγώ.

Η αυριανή μέρα, είναι μια μέρα για να τιμήσουμε το παιδικό βιβλίο. Αυτό που ακούγαμε και παρατηρούσαμε τις εικόνες του, ενώ ήμασταν μικρά, χωμένα στην αγκαλιά των γονιών μας. Αυτό που διαβάσαμε μόνοι μας μόλις μάθαμε ανάγνωση. Συλλαβιστά – συλλαβιστά στην αρχή, λέξη - λέξη. Κι αυτό που, όταν πια η γλώσσα μας έτρεχε σαν νεράκι ενώ το δάκτυλό μας κυλούσε γοργά από γραμμή σε γραμμή, κλείνοντάς το νιώθαμε χορτάτοι από το ταξίδι.

Αν θελήσουμε να ξεχωρίσουμε τα αγαπημένα μας βιβλία, από αυτά που διαβάσαμε παιδιά, θα δυσκολευτούμε. Το καθένα έχει μια μοναδική θέση στην καρδιά μας. Έχουμε αγαπήσει εικονογραφημένα, βιβλία με ρίμα, βιβλία «βουβά», εγκυκλοπαιδικά, λογοτεχνικά, βιβλία με τρισδιάστατες εικόνες, με ήχους γεμάτα εκπλήξεις. Πως μπορεί να ξεχάσει κανείς πόσο διασκέδασε με τα βιβλία δραστηριοτήτων;

Σίγουρα, τα παιδικά βιβλία της ζωής μας έχουν πολύτιμη αξία για μας, είναι ο μικρός θησαυρός μας. Είναι αυτά που μας άνοιξαν παράθυρα για να δούμε τον κόσμο, να γνωρίσουμε τον εαυτό μας. Μας έδειξαν τον δρόμο προς τη γνώση, την έμπνευση, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Μαζί τους ταξιδέψαμε μακριά. Στάθηκαν πιστοί φίλοι στα εύκολα και στα δύσκολα, καταφύγιο που μας πρόσφερε ζεστασία, θαλπωρή, ηρεμία και γαλήνη. Βοήθησαν να ανακαλύψουμε, να εκφράσουμε και να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας, να βάλουμε λέξεις στις σκέψεις μας και να επικοινωνήσουμε με τους γύρω μας, με όσους αγαπάμε και συμπαθούμε αλλά και μ' όσους όχι. Έγιναν η αφορμή για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας όπως και των άλλων. Μέσα από αυτά μάθαμε πόση αξία έχει να μένουμε πάντα παιδιά.

Ας μη ξεχνάμε πως, σε όποια ηλικία κι αν βρισκόμαστε ,πάντα θα υπάρχει ένα παιδικό βιβλίο και για μας. Έτοιμο να μας χαρίσει το ωραιότερο ταξίδι! Έτοιμο να γίνει το αγαπημένο μας ή... ένα από τα αγαπημένα μας.

Ανακαλύψτε τα δικά σας αγαπημένα!

Η ψηφιακή βιβλιοθήκη Read προτείνει βιβλία Κυπρίων συγγραφέων εδώ. Επίσης βιβλία κλασικής και σύγχρονης, ελληνικής και παγκόσμιας, παιδικής λογοτεχνίας που μπορείτε να βρείτε δωρεάν στην εφαρμογή Read Library,  στην κατηγορία «Παιδική και νεανική λογοτεχνία».

Κατεβάστε την εφαρμογή σε κινητά και tablets,

για τεχνολογία iOS: εδώ
για τεχνολογία Android: εδώ

lasithiotakisa@sppmedia.com

PROMO: Τελευταία Ενημέρωση