ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

5 και άλλες 5 προτάσεις δωρεάν βιβλίων για μικρούς και μεγάλους από τη Read Library!

Εβδομάδα «Διάβασε ένα ebook» 2023

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Η Read Library κλείνει την εβδομάδα «Διάβασε ένα ebook» 2023 με προτάσεις βιβλίων που μπορείτε να βρείτε δωρεάν στην εφαρμογή της.

 

Κατεβάστε την εφαρμογή σε κινητά και tablets,
για τεχνολογία iOS εδώ.
για τεχνολογία Android εδώ 

«23 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.
Η Τηλεόραση όπως την έζησα»​

Λουκάς Φουρλάς

Εκδ. Πάργα
Κοινοβουλευτική ομάδα του ελκ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

«Με δανεικά, πουκάμισο και γραβάτα, παρουσίασα το πρώτο μου τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων, στον πρώτο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της Κύπρου, αρχές της δεκαετίας του ’90.[...]» Λ.Φ.

Πρόκειται για ένα αυτοβιογραφικό εγχειρίδιο δημοσιογραφίας από τον πλεόν κατάλληλο ίσως άνθρωπο, τη δεδομένη στιγμή, αφού ο ίδιος υπηρέτησε τη δημοσιογραφία 23 χρόνια ζώντας ραγδαίες αλλαγές και καινοτομίες στο χώρο. Είναι αυτός που πάτησε και στις δυο όχθες, σ’αυτήν του δημοσιογράφου αλλά και σ’ αυτήν του πολιτικού. Φωτίζει αρχές και κανόνες της δημοσιογραφίας αλλά και μυστικά του επαγγέλματος μέσα πάντα από το δικό του πρίσμα. Η δημοσιογραφία όπως δηλώνει ο ίδιος, δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται στους δέκτες μας ή διαβάζουμε στις κοσμικές στήλες των περιοδικών, αλλά κάτι άλλο πολύ πιο απαιτητικό και ίσως πιο δύσκολο. Μέσα από τα κεφάλαια του βιβλίου του μας δίνει πληροφορίες για διάφορα γεγονότα όπως τα έζησε ο ίδιος αλλά, και τα μαθήματα που πήγασαν μέσα απ’ αυτά. Γεγονότα όπως οι πορείες των μοτοσικλετιστών, αποστολή στην εμπόλεμη Βοσνία, αποστολή στην Κούβα, το «κούρεμα» των καταθέσεων, η έκρηξη στο Μαρί, η τραγωδία της Helios. Στιγμές αγωνίας, θλίψης και συγκίνησης για τον ίδιο εν ώρα εργασίας που το έδωσαν γερά μαθήματα διαχείρησης των συναισθημάτων του. Μοιράζεται με τον αναγνώστη όλη του την εμπειρία, από τις αρχές του ’90 μέχρι τις μέρες μας, με απλότητα κι αγάπη δίνοντας ειλικρινή μηνύματα στους νέους που ονειρεύονται να ακολουθήσουν το επάγγελμα του δημοσιογράφου. Το ηλεκτρονικό βιβλίο διατίθεται δωρεάν από την Read Library. Βρείτε το εδώ

Ψυχοπαθολογία του καθημερινού αναγνώστη

Πώς να τον αναγνωρίσουμε στο βιβλιοπωλείο, πώς να τον βοηθήσουμε, πώς να τον απαλλάξουμε από το βίτσιο του.

Σατιρικό δοκίμιο του Στέφανο Μπένι (Stefano Βenni)

Μετάφραση: Χρίστος Αλεξανδρίδης

Εκδόσεις της Ανοικτής Βιβλιοθήκης 

Ο Στέφανο Μπένι είναι συγγραφέας,ποιητής και δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στην Μπολόνια το 1947. Θεωρείται από τους πιο ενδιαφέροντες συγγραφείς της σύγχρονης ιταλικής λογοτεχνίας. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περίπου 20 γλώσσες και σημείωσαν αξιοσημείωτη εμπορική επιτυχία. 2,5 εκατομμύρια αντίτυπα των βιβλίων του έχουν πουληθεί στην γενέτηρά του την Ιταλία. Στο δοκίμιο αυτό με τη χαρακτηριστική σατιρική του διάθεση και το ακραίο του χιούμορ, αναλύει την ψυχοπαθολογία του καθημερινού αναγνώστη στο βιβλιοπωλείο, διακρίνοντας τέσσερις κατηγορίες αναγνωστών: τον αμήχανο αναγνώστη, τον ανώτερο, τον ενθουσιώδη, τον εμμονικό, και τον αναποφάσιστο. Σκοπός του, όπως ο ίδιος δηλώνει, είναι να βοηθήσει τον καθημερινό αναγνώστη που πελαγοδρομεί μες τον κυκεώνα των βιβλιοπωλείων και να τον απαλλάξει από το βίτσιο του. Το ηλεκτρονικό βιβλίο διατίθεται δωρεάν από την εφαρμογή Read Library. Βρείτε το εδώ

‘ Watercolors of the Acropolis: Émile Gilliéron in Athens: The Metropolitan Museum of Art Bulletin’ , v.76, no. 4 (Spring, 2019)

By Mertens, Joan R., and Lisa Conte (2019)

Eκδ.The Metropolitan Museum

Η έκδοση αυτή περιέχει πέντε υδατογραφίες του Gilliéron που παρουσιάζουν σχέδια του ίδιου με γλυπτά από την Ακρόπολη. Για τις ημέρες που προηγούνταν της έγχρωμης φωτογραφίας, τα ζωγραφισμένα στο χέρι σχέδια και φωτογραφίες ήταν τα κύρια μέσα της έγχρωμης απόδοσης των τεκμηρίων της πολύχρωμης ελληνικής τέχνης. Ξεκινώντας από τα τέλη της δεκαετίας του 1870, ο Émile Gilliéron κατέγραψε σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Ελλάδα λίγο μετά την ανασκαφή τους. Οι ακουαρέλες του Gilliéron αποσύρθηκαν στο υπόγειο του The Met, αφού εκτέθηκαν για δεκαετίες μετά την απόκτησή τους, πιθανότατα στα τέλη της δεκαετίας του 1940, και πριν από την εμφάνιση των σύγχρονων πρακτικών διατήρησης. Οι αναπαραγωγές και τα αντίγραφα ήταν πλέον ξεπερασμένα και το έργο του Gilliéron παρέμεινε αποθηκευμένο μέχρι το 2015. Στην έκδοση αυτή εκτός του ότι περιλαμβάνεται η ιστορία των υδατογραφιών της εποχής του Gilliéron, περιγράφονται και οι αξιοσημείωτες προσπάθειες των συντηρητών να αποκαταστήσουν αυτά τα ξεχασμένα κομμάτια. Οι εικόνες των διατηρημένων υδατογραφιών, που δημοσιεύονται εδώ για πρώτη φορά, παρέχουν συναρπαστική εικόνα για τα γλυπτά που βρέθηκαν στην Ακρόπολη όπως εμφανίστηκαν όταν ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά στις αρχές του αιώνα. Το ηλεκτρονικό βιβλίο διανέμεται δωρεάν από τη Read Library.Βρείτε το εδώ.

 «Ό,τι όμορφο γράψω να το δεις περιμένει: 200 συνθήματα στους τοίχους»

Εκδ. Ανοιχτή Βιβλιοθήκη

Πρόκειται για ένα φωτογραφικό λεύκωμα σε επιμέλεια του Γιάννη Φαρσάρη με φωτογραφίες που έχουν συλλεγεί από το διαδίκτυο. Οι φωτογραφίες, όπως πληροφορούμαστε και από τον τίτλο, είναι φωτογραφίες που απεικονίζουν συνθήματα που έχουν γραφτεί στους τοίχους. Ενίοτε αυτά τα συνθήματα αποπνέουν λυρισμό και αγγίζουν βαθιά την ψυχή μας αφού πηγάζουν από τη σύγχρονη κυρίως καθημερινότητα και μας αφορούν άμεσα. Γυρίζοντας μια-μια τις σελίδες του λευκώματος και διαβάζοντας τα συνθήματα, αισθανόμαστε την ίδια συγκίνηση που θα αισθανόμασταν αν τα συναντούσαμε στο δρόμο ή στη βόλτα μας στην πόλη. Κάποια από αυτά είναι χιουμοριστικά, άλλα έχουν έξυπνο λογοπαίγνιο και αλληγορικά νοήματα. Συχνά συναντούμε ρομαντικά συνθήματα, εξομολογησείς ανεκπλήρωτης αγάπης, στίχους αγαπημένων τραγουδιών, γνωστά αποφθέγματα ή και άγνωστα, αυτοσχέδια. Άλλοτε πάλι, τα συνθήματα αυτά μπορεί να είναι κοινωνικού ή και πολιτικού χαρακτήρα. Όποια μορφή κι αν έχουν τα συνθήματα αυτά, σίγουρα είναι ένας τρόπος, ανώνυμης κυρίως, έκφρασης, επικοινωνίας και εξωτερίκευσης απόψεων, αξιών αλλά και στάσεων και συναισθημάτων. Δεν είναι λίγες οι φορές όπου έγιναν αντικείμενο θερμών συζητήσεων και αντικρουόμενων ερμηνειών και αξιολογήσεων. Αναμφίβολα μας σημαδεύουν ενώ γίνονται μέρος της καθημερινότητάς μας. Το λεύκωμα κυκλοφορεί μόνο σε ηλεκτρονική μορφή και μπορείτε να το βρείτε δωρεάν εδώ. 

«Βαβυλωνία»

Συγγραφή: Δημήτριος Βυζάντιος

Εκδ. Project Gutenberg

Ο Δημήτριος Βυζάντιος (1790- 1853) ήταν κωμωδιογράφος και αγιογράφος. Το δημοφιλέστερο θεατρικό του έργο υπήρξε η «Βαβυλωνία». Το έργο του «Βαβυλωνία» θεωρείται ένα έργο, ορόσημο, της ελληνικής δραματουργίας, ανάγλυφο ντοκουμέντο της γεωγραφίας των διαλέκτων και των ψυχικών διαθέσεων των ανθρώπων του ελληνικού χώρου. Έχει μάλιστα εκτιμηθεί πως είναι για το θέατρο ό,τι τα «Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη» για την πεζογραφία. Είναι το πρώτο θεατρικό έργο της ελληνικής λογοτεχνίας μετά την απελευθέρωση από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Στην αρχή είχε γραφτεί σε τέσσερις πράξεις αλλά αργότερα ο συγγραφέας πρόσθεσε και μία πέμπτη. Το θεατρικό έργο εκδόθηκε για πρώτη φορά στο Ναύπλιο το 1836, ενώ το 1970 μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο. Διαδραματίζεται σε ένα πανδοχείο στο Ναύπλιο και αφηγείται, με κωμικό τρόπο, μια ιστορία Ελλήνων από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας. Ένας Ανατολίτης, ένας Μωραΐτης, ένας Χιώτης, ένας Κρητικός, ένας Αρβανίτης, ένας Κύπριος κι ένας λογιότατος από την Κω, μαθαίνοντας την είδηση για την καταστροφή της αρμάδας του Ιμπραήμ στο Ναυαρίνο (1827), συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν το γεγονός. Το γλέντι, ωστόσο, γρήγορα θα ακολουθήσει μια σειρά παρεξηγήσεων και παρανοήσεων, αφού ο καθένας χρησιμοποιεί το ιδιαίτερο γλωσσικό του ιδίωμα, με αποτέλεσμα, ύστερα από επέμβαση της αστυνομίας, να φυλακίζονται. Στο τέλος, εννοείται, φυσικά ελευθερώνονται όλοι κι η κωμωδία κλείνει με γιορταστικούς χορούς και τραγούδια. Το ψηφιακό βιβλίο διατίθεται δωρεάν από την εφαρμογή Read Library. Βρείτε το εδώ

«Εφηβεία είναι και μου πάει: Οδηγός για παιδιά που μπαίνουν στην εφηβεία»

Ειρήνης Ευριπίδου και Μαρίας Συμεού

Εκδ. Υπουργείο Υγείας της Κύπρου

Το εικονογραφημένο βιβλίο «Εφηβεία είναι και μου πάει: Οδηγός για παιδιά που μπαίνουν στην εφηβεία» της Ειρήνης Ευριπίδου και Μαρίας Συμεού, που εκδόθηκε από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου το 2021, απευθύνεται σε παιδιά προεφηβικής / εφηβικής ηλικίας και περιέχει «χρήσιμες πληροφορίες για τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα και στην ψυχολογία των παιδιών που μπαίνουν στην εφηβεία. Στόχο έχει να απαντήσει στις βασικότερες απορίες τους και να τα βοηθήσει να είναι πιο προετοιμασμένα και νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την νέα αυτή περίοδο της ζωής τους». Ειδικότερα, περιλαμβάνει τα εξής κεφάλαια: Η εφηβεία από το Α ως το Ω…, Σε ρυθμούς εφηβικούς…, Είναι ωραίο να μεγαλώνεις! – Κορίτσια, Μεγαλώνω και μ’ αρέσει! – Αγόρια, Μα τι μου συμβαίνει;, Λέμε «ναι» σ’ έναν υγιεινό τρόπο ζωής, Νέες εμπειρίες: Οι πρώτες μου επιλογές, οι πρώτες μου ευθύνες. Βρείτε δωρεάν το ηλεκτρονικό βιβλίο στη Read Library εδώ.

 «Αν κάθε μέρα»

Συγγραφή: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικονογράφηση:Μυρτώ Δεληβοριά
εκδ. Eurobank

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου και η Μυρτώ Δεληβοριά, σε μια έκδοση της Eurobank, μας χαρίζουν ένα πολύ όμορφο παιδικό βιβλίο με θέμα την αποταμίευση. Το βιβλίο με τίτλο «Αν κάθε μέρα» μιλάει για την αποταμίευση από μια διαφορετική, ευρύτερη οπτική γιατί η αποταμίευση δεν είναι μόνο ο κουμπαράς των παιδιών που γεμίζει νομίσματα. Είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψουν πως για να πετύχουν κάτι μεγάλο, αρκεί να κάνουν κάθε μέρα κάτι μικρό, να δοκιμάσουν να είναι συνεπή και να μάθουν να σκέφτονται αισιόδοξα το μέλλον. Το ηλεκτρονικό βιβλίο διανέμεται από την εφαρμογή Read Library δωρεάν.
Βρείτε το εδώ

«Τότε που οι άνθρωποι πάγωσαν και ο πλανήτης καιγόταν​»
Συλλογικό
COST - EUROPEAN COOPERATION IN SCIENCE & TECHNOLOGY

Εκδ. Τελεία

Συγγραφείς: Έλενα Περικλέους, Ανδρέας Χατζηχαμπής, Δήμητρα Χατζηχαμπή, Μαριάννα Καλαϊτζιδάκη, Pedro Reis, Daphne Goldman.


Μια στρατιά υπερηρώων – Μια ομάδα παιδιών, αναλαμβάνει δράση και σώζει τον πλανήτη μας. Μια υπέροχη ιστορία μιας ομάδας παιδιών που δρουν ως περιβαλλοντικοί πολίτες για να σώσουν τον μικρό γαλάζιο πλανήτη μας από την κλιματική αλλαγή. Μια ομάδα παιδιών που εμπλέκουν παππούδες και γιαγιάδες και σκύλους και γάτες… Και τελικά; Τελικά κάνουν τη διαφορά! Μια ιστορία που θα συναρπάσει, που θα εμπνεύσει, που θα ενεργοποιήσει τα παιδιά. Μια ιστορία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ! Βρείτε το δωρεάν εδώ στα ελληνικά και εδώ στα αγγλικά. 

«Λόγια στα κύματα »

Συγγραφή: Έλενα Περικλέους
Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Επιμέλεια: Πολυξένη Στυλιανού
Έκδοση Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Υπηρεσία Ανάπτυξης Προγραμμάτων

Το παιδικό βιβλίο Λόγια στα κύματα είναι γραμμένο με μοναδική ευαισθησία και μαεστρία, απλά αλλά όχι απλοϊκά. Πρόκειται για ένα πυκνό κείμενο στημένο σε γερή ραχοκοκαλία που αναφέρεται σ’ ολα τα στάδια του πένθους με τρόπο έξυπνο, κατανοητό αλλά και καταπραϋντικό για τα παιδιά. Η συγγραφέας μέσα από αναφορές σε γνωστές ιστορίες των παιδιών τις οποίες εξελίσσει παράλληλα και κάτω από μια μοναδικά ευχάριστη οπτική, όπως αυτή του Μαρμαρωμένου βασιλιά ή της Ωραίας κοιμωμένης, τα βοηθά να κατανοήσουν ευκολότερα αλλά και με χιούμορ, την έννοια του θανάτου. Στο τέλος, η γεύση που αφήνει είναι γλυκιά αφού, αυτός που «φεύγει» μένει για πάντα εδώ μαζί μας όσο εξακολουθούμε να τον θυμόμαστε και να τον αγαπάμε. Βρείτε το δωρεάν εδώ και το προτεινόμενο σχέδιο μαθήματος εδώ

«Το κουτί με τα μυστικά»
της Έλενας Περικλέους και της Σάντρας Ελευθερίου 

Γιατί πρέπει να προλάβουμε  την κακοποίηση πριν συμβεί. Πρέπει να μιλήσουμε έγκαιρα πριν από την κρίση. Για να μάθουν να διαφυλάσσουν τον προσωπικό τους χώρο. Να μάθουν να μιλούν για θέματα ταμπού. Να σπάζουν τα στερεότυπα του φύλου. Να προστατεύουν τα ιδιωτικά τους μέρη . Γιατί πρέπει να μάθουν να λένε όχι. Και να το μάθουν έξω από συνθήκες προβληματικές. Έξω και πέρα από συνθήκες κακοποίησης. Και κάπως έτσι γεννήθηκε ο/η Άλεξ. Το μικρό μωβ ανθρωπάκι. Γιατί μωβ; Γιατί το μωβ συνδυάζει τη σταθερότητα του μπλε και την ενέργεια του κόκκινου. Είναι το χρώμα του αναζητητή της αλήθειας. Ξεκαθαρίζει φόβους και καταπιεσμένα συναισθήματα και οδηγεί στην δικαίωση και την ολοκλήρωση. Έτσι τουλάχιστον λένε οι μελετητές των χρωμάτων. Ο/η Άλεξ και το κουτί με τα μυστικά του. Το κλειδί στον μυστικών του το έχει κρεμασμένο στον λαιμό του . Απλώνει τα μυστικά του στον ήλιο και στον άνεμο. Αλλά ξέρει πως τα μοιράζεται μόνο με εκείνους που αγαπά και εμπιστεύεται. Το ηλεκτρονικό βιβλίο διανέμεται από την εφαρμογή Read Library δωρεάν. Βρείτε το εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

PROMO: Τελευταία Ενημέρωση