ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

1091 Σύνεδροι στο Digital Agenda Cyprus Summit 2022

Μεγάλη επιτυχία και σημαντικά συμπεράσματα από το μεγάλο συνέδριο νέας εποχής της Κύπρου.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 5ο συνέδριο νέας εποχής, Digital Agenda Cyprus Summit. Το συνέδριο παρακολούθησαν 1091 σύνεδροι την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, οι οποίοι παρά τις συνεχείς βροχές γέμισαν ασφυκτικά το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Είκοσι ένας ομιλητές από διάφορες χώρες παρουσίασαν και συζήτησαν μια ευρεία θεματολογία που άπτεται της τεχνολογίας, της ενέργειας, του νέου εργασιακού περιβάλλοντος, των κρυπτονομισμάτων, της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων αλλά και της ψηφιοποίησης της χώρας.

Το συνέδριο άνοιξε ο Υφυπουργός Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος, ο οποίος χαρτογράφησε τις ενέργειες και το πλάνο της κυβέρνησης στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Η αντιπρόεδρος της Kομισιόν Margrethe Verstager, σε μήνυμα της προς το συνέδριο, έμπλεξε το εγκώμιο της χώρας για την πρόοδό της στην ψηφιοποίηση του κράτους, αλλά και την ενθάρρυνση της καινοτομίας.

Η επίτροπος Verstager εξήρε την πρόοδο της Κύπρου

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cyta, Ανδρέας Νεοκλέους, με μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση προσέγγισε την αναγκαία σχέση του ψηφιακού κόσμου με τη φυσική παρουσία και τη διαδραστικότητα του ανθρώπου μέσα απ’ αυτήν. Παράλληλα ανακοίνωσε, χειροκροτούμενος από το κοινό, πως η Cyta για 2η συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε ως το γρηγορότερο δίκτυο κινητής της Ευρώπη.

Ο Jeremy White παρουσίασε τις ρίζες της ψηφιακής επανάστασης και την εξέλιξη της μέχρι σημερα, σκιαγραφώντας τι πρέπει να περιμένουμε σύντομα από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινοτητα και τις επιχειρήσεις.

Ο Jeremy White παρουσίασε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που θα μας εκπλήξουν

Ο Ken Segall, μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της διαφήμισης του 21ου αιώνα, άνοιξε για τους παρευρισκόμενους την πόρτα στα άδυτα, μιας από τις πλέον μυστικοπαθούς και πετυχημένης εταιρείας στον κόσμο, της Apple. Μετέφερε τα βιώματα της συνεργασίας του με την ιδιοφυία Steve Jobs, αποκάλυψε τις διαδικασίες ονοματολογίας των iMac, iPhone και iPad και εμβάθυνε στην πολυπλοκότητα της εταιρικής και επικοινωνιακής απλότητας (simplicity).

Ο Ken Segall, ο άνθρωπος πίσω από την σημαντικότερη διαφήμιση του 21ου αιώνα «Think Different» και «νονός» των iMac και iPhone

Η Έλενα Μελή μας καθοδήγησε στην έμπνευση της ψηφιακής πλατφόρμας της Τράπεζας Κύπρου J!nius, τις προεκτάσεις και τα ωφελήματα που θα έχει στην ψηφιοποίηση της οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής στη χώρα μας.

Η επίτροπος καινοτομίας της ΕΕ Mariya Gabriel, στον δικό της χαιρετισμό, ανέπτυξε τα νέα προγράμματα της ΕΕ για την ενθάρρυνση της καινοτομίας και κάλεσε τους Κύπριους νέους να συμμετέχουν σε αυτά.

Η designer και innovator Marjan Van Aubel, παρουσίασε τις σπουδαίες καινοτομίες που εισάγει την εταιρεία της στην αγορά με καλαίσθητες και κατασκευασμένες από βιώσιμα υλικά κυψέλες απορρόφησης ηλιακής ενέργειας. Εντύπωση προκάλεσε η παρουσίαση των κυψελών με πάχος ένα χιλιοστό, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν σε παράθυρα, τραπέζια ακόμη και σε φλυντζάνια καφέ. Όπως η ίδια ανέδειξε, προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη κυψελών υψηλής αισθητικής από βιώσιμα υλικά, που θα ενσωματώνονται στα υλικά κατασκευής των σπιτιών και γραφείων.

Η Mariyan Van Aubel παρουσίασε φωτοβολταϊκές κυψέλες πάχους ενός χιλιοστού με υψηλή αισθητική

Ο «μυστήριος» @punk6529 με μισό εκατομμύριο ακόλουθους στο twitter, εμφανίστηκε ως Avatar στις οθόνες του συνεδρίου, και με κρυπτογραφημένη φωνή ανέπτυξε στους παρευρισκόμενους τι είναι το NFTs και το metaverse.

Η Μαρία Τερζή, της πετυχημένης και χρηματοδοτούμενης από VC της Silikon Valley, κυπριακής start up «Malloc», ξεγύμνωσε μπροστά από τους παρευρισκόμενους τις τρύπες ασφάλειας των κινητών μας, αναφερόμενη σε συγκεκριμένα παραδείγματα και στοιχεία, προτείνοντας λύσεις πέραν του GDPR.

Ο Joao Adao, μετέφερε τις εμπειρίες του στο εργασιακό περιβάλλον της Meta (Facebook, Instagram, whatsapp), όπου διετέλεσε μέχρι πρόσφατα Γενικός Διευθυντής Νότιας Αμερικής. Μετέφερε τα μυστικά μάνατζεμεντ της εταιρείας και πρότεινε τους κωδικές επιτυχημένης λειτουργίας των σύγχρονων επιχειρήσεων.

Ο Joao Adao μας άνοιξε την πόρτα να δούμε πως διοικείται η Μeta

Αντώνης Πολεμίτης και Κυριάκος Κόκκινος ανέπτυξαν τις προοπτικές ανάπτυξης της Κύπρου ως βάση για εταιρείες τεχνολογίας, και παρουσίασαν τα αλματώδη βήματα που έκανε η χώρα σε αυτόν τον τομέα αλλά και τον ρόλο του TechIsland σε αυτή την προσπάθεια.

Τέλος, οι τρεις βασικοί υποψήφιοι για την προεδρία της δημοκρατίας, είχαν μια γόνιμη συζήτηση με τον ιδρυτή του συνεδρίου και Διευθύνων Σύμβουλο της διοργανώτριας Sppmedia Ltd, Δημήτρη Λοττίδη, για την ψηφιοποίηση της χώρας, τα χρονοδιαγράμματα που πρέπει να τεθούν, την ευκαιρία της ηλιακής ενέργειας, αλλά και τον μετασχηματισμό της παιδείας μας προς σύγχρονη κατεύθυνση.

Να σημειωθεί πως πέραν από στελέχη επιχειρήσεων και φοιτητές και καθηγητές από την Κύπρο, φέτος το συνέδριο προσέλκυσε αριθμό συνέδρων από Ελλάδα και Ισραήλ.

Το μεγάλο συνέδριο νέας εποχής Digital Agenda Cyprus Summit έγινε πραγματικότητα χάρη στην διαχρονική στήριξη της Cyta και του J!NIUS της νέα πλατφόρμας της Τράπεζας Κύπρου.

Υποστήριξαν οι Deloitte, Tech Island, BMW Χαρ. Πηλακούτας, LLPO Law Firm.

Official carrier Aegean.

Θεσμικοί συνεργάτες του συνεδρίου είναι:

University of Nicosia, European University, Τhe Cyprus Institute of Neurology

And Genetics, Frederick University, CYENS, Libertex, Bet on Alpha.

PROMO: Τελευταία Ενημέρωση

Trilogy Plaza Opening

Trilogy Plaza Opening

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
newsroom must
 |  PROMO
Grand reopening για το Nammos Limassol

Grand reopening για το Nammos Limassol

Ο απόλυτος προορισμός υψηλής γαστρονομίας, μόδας και διασκέδασης εγκαινιάζει τη θερινή σεζόν ...
newsroom must
 |  PROMO