ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Μια αγκαλιά ψηφιακά βιβλία για παιδιά στη Read Library

Εβδομάδα «Διάβασε ένα ebook» 2023

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Διανύουμε την εβδομάδα «Διάβασε ένα ebook» 2023 και η Read Library προτείνει παιδικά ψηφιακά βιβλία Κυπρίων συγγραφέων που διατίθενται προς πώληση μέσω της εφαρμογής της.

Κατεβάστε την εφαρμογή και βρείτε τα όλα εύκολα κι απλά.

Η ενεργοποίηση της εφαρμογής γίνεται με απλή εγγραφή αφού την κατεβάσετε στο κινητό ή στο τάμπλετ σας μέσω Apple App Store ή Google Play

 

«O Καρπουζοδεινόσαυρος». «O Καρπουζοδεινόσαυρος» είναι μια συναρπαστική ιστορία, που εκτυλίσσεται στη μακρινή χώρα της Καρπουαζίας, για τη διακυβέρνηση μιας χώρας, την ομαδικότητα και την ενσυναίσθηση. Ο αναποφάσιστος βασιλιάς Κλαπούτιος, όταν πρέπει να φύγει, βάζει αντικαταστάτες με τη σειρά τους τέσσερις πρίγκιπες και πριγκίπισσες, δίνοντάς τους από ένα εφόδιο για να λύσουν τα προβλήματα της χώρας. Ο μάγος Ζακράια θα επιβλέψει και ο Καρπουζοδεινόσαυρος θα βοηθήσει τον πρίγκιπα Κωνσταντίνο και τελικά όλη τη χώρα. Βρείτε το βιβλίο εδώ.


«Η πριγκίπισσα Ευτυχία στο κάστρο του βασιλιά Φαγοδόντη». Το παιδικό παραμύθι «Η πριγκίπισσα Ευτυχία στο κάστρο του βασιλιά Φαγοδόντη» είναι μια όμορφη περιπέτεια για την υγιεινή των δοντιών. Ο βασιλιάς Φαγοδόντης θέλει το πιο πολύτιμο δόντι της πριγκίπισσας Ευτυχίας για τη νέα του κορώνα και η πριγκίπισσα Ευτυχία θέλει στο βασίλειό της να επικρατήσει η ειρήνη. Θα λάβει μια πρόσκληση για να πάει στο κάστρο του βασιλιά Φαγοδόντη για να υπογράψει μια συμφωνία ειρήνης. Δεν θα πάει όμως απροετοίμαστη και θα τη συνοδεύσουν οι οδοντοϊππότες της Οδοντοκρεμόλας και Φθοριοασπίδας. Θα ψάξει για τη μυστική συνταγή! Θα τη βρει; Οι γονείς της δεν τη βρήκαν ποτέ τη συνταγή και ψάχνουν για το μυστικό όπλο στην άλλη άκρη της γης. Μπείτε κι εσείς μαζί της σ' αυτήν τη συναρπαστική περιπέτεια και θα σας συνεπάρει η αναζήτηση! Βρείτε το εδώ. 

«Τα Λεμόνια της Ζωής». Ηρωίδα του βιβλίου είναι η μικρή Ζωή, που μεγαλώνει σε μια πολιτεία γεμάτη φως και απέραντες λιακάδες. Όταν ένα μεγάλο γκρίζο σύννεφο σκεπάζει την πολιτεία, προκαλώντας τον φόβο και την υποψία, η ζωή αναζητά τρόπους για να επανέλθει η λιακάδα και το φως. Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί από μικρούς και μεγάλους. Κατάλληλο για ηλικίες 5 μέχρι 105. Βρείτε το εδώ.

«Η κλωστή της Υπομονής». Βραβείο Λογοτεχνίας για Μικρά Παιδιά για το έτος 2019. Το εικονοβιβλίο, «Η Κλωστής της Υπομονής» αφηγείται μία πραγματική ιστορία, αριστοτεχνικά κεντημένη με στοιχεία μυθοπλασίας, βγαλμένη μέσα από τις γειτονιές της Αθηένου του πρώτου μισού του 20ού αιώνα.  Πραγματεύεται την αγάπη για τον πολιτισμό και την άυλη κληρονομιά, που έχουν παραλάβει οι νεότερες γενιές, ειδικότερα σε σχέση με  την αθηενίτικη δαντέλα «βενίς». Παράλληλα, το παραμύθι εξυμνεί την αξία της υπομονής και της καλλιέργειας δεξιοτήτων στα παιδιά, με προσήλωση στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Βρείτε το εδώ.

 «Ποιος έφαγε τον τελευταίο λουκουμά;». Με θέμα την διαπολιτισμικότητα και βασισμένο στην εμπειρία της Σάντης Αντωνίου με την ιδιότητα της 1ης Κοινωνικής Λειτουργού στο Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Πολιτικού Ασύλου στην Κοφίνου, το παραμύθι αυτό είναι απαραίτητο σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει εγκριθεί και ως εκπαιδευτικό υλικό από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου. Βρείτε το εδώ

«Το μουσείο των ανθρώπων». Έτος 2521. Ο πλανήτης Γη δεν έχει αλλάξει. Αν βέβαια, εξαιρέσουμε το ότι οι άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς και την θέση τους έχουν πάρει τα σκουπίδια! Τι συνέβη; Ένα ρομπότ, ειδικά προγραμματισμένο να σκέφτεται και να νιώθει όπως οι άνθρωποι, βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Γαλάζιο Πλανήτη, μέσα στον δορυφόρο «Σοφοκλής». Όταν ανακαλύπτει αυτό το
συγκλονιστικό γεγονός, αποφασίζει να ξεδιαλύνει το μυστήριο και καταλήγει στην Κύπρο. Μια διαφορετική ιστορία για την καταστροφική δράση του ανθρώπου σε βάρος του θαλάσσιου και παράκτιου οικοσυστήματος αλλά και για την ανάγκη, εμείς, οι άνθρωποι, να αλλάξουμε για όσο ακόμα προλαβαίνουμε τις κακές μας συνήθειες. Βρείτε το εδώ.

 «Το παράπονο του Ποσειδώνα». Μία μπουλντόζα καταστρέφει τους θημώνες Ποσειδωνίας μιας παραλίας της Κύπρου για να γίνει πιο ελκυστική για τους τουρίστες. Αυτό προκαλεί την οργή του θεού της θάλασσας, του Ποσειδώνα. Ο θεός του Ολύμπου κάνει την εμφάνισή του με απροσδόκητο τρόπο και προσπαθεί να πείσει τους θνητούς για την σημασία της διατήρησης των μεσογειακών παραλιακών οικοσυστημάτων αλλά και της ζωής του βυθού. Το ίδιο απροσδόκητα θα αποχωρήσει προειδοποιώντας τους ανθρώπους να μην τον αναγκάσουν να επιστρέψει… Μία ιστορία για την προστασία της Ποσειδωνίας, των παραλιών και της θάλασσας, γεμάτη αστείες συναντήσεις, σπαρταριστούς διαλόγους και…θεϊκές ατάκες! Βρείτε το εδώ.

«Το γαλάζιο συνέδριο». Τα θαλάσσια είδη της Μεσογείου βρίσκονται σε κίνδυνο. Οι παραδοσιακές μέθοδοι ψαρέματος αρχίζουν να μειώνουν τους πληθυσμούς σημαντικών ειδών όπως των καρχαριών, των σαλαχιών, των δελφινιών, των θαλάσσιων χελώνων, των φωκιών και των θαλασσοπουλιών. Ο Γλαύκος Καρχαρίου, ο καρχαρίας, συγκαλεί το «Γαλάζιο Συνέδριο» στο Κακοσκάλι, ένα μικρό νησάκι στις δυτικές ακτές της Κύπρου. Τα θαλάσσια είδη από διάφορες μεσογειακές χώρες στέλνουν τους αντιπροσώπους τους για να συζητήσουν το πώς θα αντιμετωπίσουν την απειλή. Θα καταφέρουν να πλησιάσουν τους ψαράδες και να τους δείξουν ότι δεν απειλούν το επάγγελμά τους; Ένα θεότρελο υποβρύχιο παραμύθι με σπαρταριστούς θαλασσινούς χαρακτήρες για μικρούς και μεγάλους! Βρείτε το εδώ.

«Εδώ μονάχα Μονάχους». Η μεσογειακή φώκια (Monachus monachus) κάποτε εξαπλωνόταν σε όλες τις ακτές της Μεσογείου και της Μαύρης θάλασσας, εξάπλωση που έφτανε τη βορειοδυτική ακτή της Αφρικής στον Ατλαντικό, ακόμη και μέχρι τις Αζόρες. Πλέον, με πληθυσμό γύρω στα 700 άτομα, με τα πλείστα να απαντώνται στην ανατολική Μεσόγειο, η εξάπλωσή τους έχει μειωθεί δραματικά και χαρακτηρίζεται ως «κινδυνεύον είδος» έχοντας ενταχθεί στην Κόκκινη Λίστα Απειλούμενων Ειδών της IUCN, ως το πιο απειλούμενο θηλαστικό στη Μεσόγειο θάλασσα και το πιο σπάνιο είδος φώκιας στον κόσμο. Στην Κύπρο, υπολογίζεται πως ζουν μόνο περίπου 20 άτομα. Το παραμύθι αυτό αφιερώνεται σε όλους τους περιβαλλοντιστές και σε όλες τις περιβαλλοντικές οργανώσεις που παλεύουν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των φυσικών ακτών και αντιτίθενται στην αλόγιστη “ανάπτυξη” της παράκτιας ζώνης.Βρείτε το εδώ

«Μια Νεράιδα στο δασάκι». Το 1974, άνθρωποι από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Κύπρου ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον Αττίλα. Η οικογένεια της Αγγελικής βρήκε προστασία στο Δασάκι της Άχνας. Εκεί θα γνωρίσει τη νεράιδα του δάσους, που θα δώσει στην Αγγελική μία σημαντική αποστολή και θα την βοηθήσει μαζί με τα άλλα παιδιά να μην χάσουν την παιδικότητά τους. Παρά τον πόνο της απώλειας, οι κάτοικοι του καταυλισμού με την πίστη τους στον Θεό, τόλμη και αυτοπεποίθηση, καταφέρνουν να ορθοποδήσουν και να αναγεννηθούν!
Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους βασισμένο σε αληθινές ιστορίες, που ξυπνάει αναμνήσεις από τις δύσκολες ημέρες που πέρασε ο τόπος μας. Βρείτε το εδώ.

«Ο Μελής ο νταής: διαδραστική ιστορία για τον σχολικό εκφοβισμό» 
Σε μια σχολική αυλή, ο Μελής εκφοβίζει και ασκεί βία σε άλλα παιδιά. Ο Γιωργάκης και η Ντίνα βρίσκονται σε μεγάλο δίλλημα για το αν θα πρέπει να καταγγείλουν τον Μελή στον διευθυντή του σχολείου ή να συνεχίσουν να ανέχονται αυτή του τη συμπεριφορά… 
Η ιστορία διαδραματίζεται στο σχολικό περιβάλλον και εξηγεί στα παιδιά γιατί δεν πρέπει να ανέχονται τη σωματική ή τη λεκτική βία από κανέναν! Βρείτε το εδώ.

 

«Ντεόν το ακορτεόν». Το παραμύθι «Ντεόν το Ακορντεόν», δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη, εντελώς αυθόρμητα από ένα παιδικό εργαστήρι δημιούργημα της συγγραφέως, σε μουσική του Άγγελου Δούκα, που στόχο είχε την γνωριμία του όμορφου αυτού οργάνου σε διάφορα χωριά της Κύπρου μέσω του προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης του Υπουργείου Παιδείας. Αργότερα και έτσι εντελώς ξαφνικά η ιστορία εξελίχθηκε, πήρε μια άλλη τροπή και απέκτησε μορφή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτό το παιδικό μουσικό-διαδραστικό παραμύθι, που εύχομαι πραγματικά να αγαπήσετε και να έρθετε κοντά με αυτό το υπέροχο όργανο που λέγεται, "Ακορντεόν". Βρείτε το βιβλίο εδώ

 

«Στα βήματα της Ευτυχίας», ένα ολοκαίνουργιο βιβλίο για ευαισθητοποίηση, μικρών και μεγάλων, για την αποδοχή του διαφορετικού και την ενσυναίσθηση. Μια ιστορία αφιερωμένη στους διαφορετικούς ανθρώπους.
Με απλή και λιτή γραφή που μπορούν να την παρακολουθήσουν και μικρά παιδιά, η συγγραφέας περνά εύστοχα πολύτιμα μηνύματα για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Βρείτε το εδώ.

 

« Ο Μπλέντι, ο πολύχρωμος ψαράκος και η ευχή». Ο Μπλέντι  είναι ένας πολύχρωμος ψαράκος που ζει στη Ουρανούπολη, μία πόλη που έχει μόνο αποχρώσεις του μπλε. Στην πόλη του δεν είναι αποδεκτός διότι είναι πολύχρωμος και διαφορετικός. Μία μέρα ένα πλοίο ελευθερώνει στην πόλη το πετρέλαιο του και η πόλη μολύνεται με αποτέλεσμα να χάνει το χρώμα της. Όλα τα ψάρια είναι δυστυχισμένα για την πόλη τους και έτσι ο Μπλέντι από καλοσύνη έκανε μία ευχή που άλλαξε τα πάντα... Βρείτε το εδώ.

 

«Το χωριουδάκι του Νοστιμούλη». Μέσω της ιστορίας του σεφ Νοστιμούλη, μπορεί να ταυτιστεί ένα παιδί, να διασκεδάσει και ταυτόχρονα να εμπλουτίσει τις γνώσεις του γύρω από τις σωστές διατροφικές συνήθειες. Μικροί και μεγάλοι θα ταξιδέψουν στο χωριουδάκι του Νοστιμούλη, που είναι γεμάτο όμορφες εικόνες, μυρωδιές και γεύσεις. Οι κάτοικοι του χωριού ζούσαν αρμονικά και τρέφονταν με ό,τι τους πρόσφερε η γη και τα ζώα τους, ώσπου μια κινητή καντίνα που πουλούσε μόνο προ-μαγειρεμένο φαγητό θα γίνει η αιτία να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες. Βρείτε το εδώ.

 

«Ο Παμπίνος ποδοσφαιριστής». Ο Παμπίνος, είναι ένα αγόρι που θέλει να εμπνεύσει, όσα περισσότερα παιδιά μπορεί, να ονειρεύονται. Να οραματίζονται τα όνειρά τους και να διαγράφουν τις αμφιβολίες που μπορεί να έχουν.  Οι στόχοι τους μπορούν να πραγματοποιηθούν, όσο ακατόρθωτο κι αν φαίνεται. Το σημαντικότερο είναι να μην δίνουν σημασία στα λόγια των ανθρώπων, που θα σταθούν εμπόδιο στα όνειρά τους.
Η  δύναμη, για να πετύχουν όσα ονειρεύονται, βρίσκεται στην καρδιά και  στο μυαλό τους. Μπορούν να πετύχουν τα πάντα, φτάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους. Να πιστέψουν στο όνειρό τους, χωρίς φοβίες και αμφιβολίες. Βρείτε το εδώ.

 

«Ο βασιλιάς Προβληματάς». Ο μικρός Παναγιώτης πέρασε μια δύσκολη μέρα στο σχολείο και το μόνο που ζητάει είναι να εξαφανιστεί, να φύγει μακριά από όλα όσα του συνέβησαν.
Ο βασιλιάς Προβληματάς και ο πιλότος Απογνωσάκιας θέλοντας να εκπληρώσουν την επιθυμία του, τον οδηγούν σε μια αξέχαστη περιπέτεια. Σε αυτό το ταξίδι θα συναντήσει τη γατούλα Αποδοχούλα, τον ελεφαντάκο Αυτοπεποιθησάκια και στο τέλος θα συμπορευτεί με τον πρίγκιπα Προβληματισμό.
Η περιπέτεια του Παναγιώτη φιλοδοξεί πως θα οδηγήσει κάθε παιδί με επιτυχία στο να στέκεται δυνατό, χωρίς να δειλιάζει, απέναντι στις προκλήσεις και τις δυσκολίες της καθημερινότητας.
Στη ζωή του Παναγιώτη δεν υπάρχουν πια προβλήματα, παρά μόνο προβληματισμοί! Στην δική σου; Βρείτε το εδώ.

 

«Δώρο Ζωής για 1 και 2 και 3 και 1013». Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η μικρή Ελπίδα, η οποία μέσα από την εμπειρία και την προσφορά των γονιών της, ανακαλύπτει πως τελικά υπάρχουν και άυλα δώρα. Μαθαίνει για το Δώρο Ζωής, ένα πολύτιμο δώρο που σώζει ζωές, επανειλημμένα και αμέτρητες φορές. Μια ιστορία που περιγράφει με απλά λόγια τη διαδικασία της αιμοδοσίας, έτσι ώστε να γίνει κατανοητή από κάθε μικρό, αλλά και μεγάλο αναγνώστη.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα καταπληκτικό εργαλείο για εκπαιδευτικούς και γονείς που επιθυμούν να διδάξουν στα παιδιά τους την αξία της εθελοντικής προσφοράς και της ανιδιοτέλειας. Δώσε κι εσύ σταγόνες Ζωής! Μπορείς! Βρείτε το βιβλίο εδώ.

 

PROMO: Τελευταία Ενημέρωση

«The Pillow Positive Project»

«The Pillow Positive Project»

Alpha Bank Κύπρου και Europa Donna Κύπρου ενώνουν δυνάμεις με την COCO-MAT για το «The Pillow ...
newsroom must
 |  PROMO