ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: jean φούστα, loose πουκάμισο και πέδιλα
 

National tequila Day: γιορτάζουμε σε 3 χώρους στη Κύπρο

Η τεκίλα σε έχει ζαλίσει, σε έχει σηκώσει από την καρέκλα να χορέψεις, έκανε και κάνει τα βράδια σου πιο χαρωπά και σε έχει συνοδέψει σε χαρές και σε λύπες αμέτρητες φορές.
Γι' αυτό δεν θα μπορούσαμε σήμερα να αφήσουμε τη γιορτή της τεκίλας να περάσει απαρατήρητη. Ο Ιούλιος, λοιπόν, είναι ο μήνας της τεκίλας, έτσι με αφορμή την Εθνική Ημέρα της Tequila (24 Ιουλίου), θελήσαμε να κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα για το ποτό από το Μεξικό. Εσύ τι εχεις να κάνεις; Βάλε στο YouTube το τραγούδι των The Champs "Tequila" και διάβασε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το αγαπημένο αυτό ποτό πριν γευτείς το επόμενό σου.

Salut amigos!

Μάθε λίγη ιστορία:

Ο μύθος λέει ότι η τεκίλα δημιουργήθηκε από τους Αζτέκους θεούς. Συντετριμμένος από τον χαμό της αγαπημένης του ένας θεός, θέλοντας να ξεσπάσει, αποφάσισε να βλάψει τους θνητούς. Τότε ο θεός Quetzalkoatl με αντάλλαγμα τη σωτηρία των θνητών, του χάρισε την περιοχή όπου ευδοκιμεί το φυτό αγαύη. Πήρε τον μεθυστικό χυμό του και ξέχασε την αγαπημένη του.

Η τεκίλα με τη σημερινή μορφή της εμφανίζεται τον 16ο αιώνα. Φτάνοντας οι Ισπανοί στην Κεντρική Αμερική, παρατήρησαν ότι οι χυμοί της γαλάζιας αγαύης καταναλώνονταν από τους ιθαγενείς. Εφοδιασμένοι με την ευρωπαϊκή τεχνογνωσία της απόσταξης, δημιούργησαν την τεκίλα, βαφτισμένη από το χωριό Tequila όπου καλλιεργείτο η γαλάζια αγαύη. Το αυθεντικό ποτό γίνεται μόνο με σάκχαρα αγαύης και ανάλογα με την περιεκτικότητα παίρνει και τα χαρακτηριστικά της.

Κάτι, επίσης, που θα χαροποιήσει πολλούς είναι πως η τεκίλα, σύμφωνα με έρευνες, βοηθάει στην απώλεια βάρους. Οι ειδικοί το συμπέραναν, όταν ανακάλυψαν πως το φυτό από το οποίο προέρχεται η τεκίλα, χαμηλώνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, κάτι που είναι σημαντικό για την απώλεια βάρους. Την ίδια στιγμή, άλλα συστατικά που συμπεριλαμβάνονται στην τεκίλα, μπορούν να ενεργοποιήσουν την ορμόνη του κορεσμού, με αποτέλεσμα αν κάποιος καταναλώσει τεκίλα να καθυστερήσει να πεινάσει καθώς θα νιώθει χορτάτος.

Τεκίλα: 105 θερμίδες (0 γραμμάρια ζάχαρη) ανά σφηνάκι.

Αυτό που δεν ξέρουμε για την τεκίλα είναι ότι πρόκειται για ένα ποτό που συχνά πίνεται λάθος, ακόμη κι από εκείνους που θεωρούν τους εαυτούς τους έμπειρους πότες και περιφρονούν τα γλυκά κοκτέιλ και τα περίεργα σφηνάκια. Αν, λοιπόν, δεν θέλετε να ανήκετε σε αυτούς που δεν σέβονται το εθνικό ποτό του Μεξικού, ενημερωθείτε για το πώς πρέπει να το πίνετε σωστά. Όχι ακριβή τεκίλα στις μαργαρίτες. Δεν υπάρχει καλύτερο σημάδι ενός άπειρου πότη τεκίλας, όταν αυτός παραγγέλνει «μια μαργαρίτα με την καλύτερη τεκίλα σας».
Ναι, ακόμα και οι Μεξικανοί προωθούν συνήθως την τεκίλα για σφηνάκι μαζί με αλάτι και λάιμ, κάτι που δεν είναι και τόσο σωστό αφού το λάιμ και το αλάτι είναι για να βοηθούν τους άπειρους πότες να ανέχονται την άσχημη γεύση των κατώτερων ποιοτικά ποτών.

Όμως, η πραγματική τεκίλα έχει τέλεια γεύση από μόνη της και δεν χρειάζεται επιπρόσθετα. Και φυσικά, όχι σκουλήκι στην τεκίλα. Το σκουλήκι φαίνεται πως είναι περισσότερο ένα προϊόν marketing και λιγότερο συνοδευτικό της τεκίλα. Μια κάμπια συνηθίζεται να συνοδεύεται με κάποια χαμηλής ποιότητας mezcal, κάτι σαν κονιάκ που παράγεται κι αυτό από αγαύη με διαφορετικό τρόπο απόσταξης και με γεύση που θυμίζει κάτι από καπνιστό.
Εμείς θα γιορτάσουμε τη μέρα σε κάποια αγαπημένα μεξικάνικα εστιατόρια αλλά και στο μοναδικό τεκίλα μπαρ στην Κύπρο. Εσείς;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WIZ-GUIDE

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση

We pay your bill!

We pay your bill!

Το Wiz Guide σού πληρώνει τον λογαριασμό (bill) στο εστιατόριο/μπαρ όπου διασκέδασες!
 |  GOING OUT