ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: leather παντελόνι, ζιβάγκο και ankle μποτάκια
 

Nammos: Πώς μια ψαροταβέρνα μετατράπηκε σε ένα από τα πιο hot beach bars του κόσμου;

Η επιτομή της εξέλιξης μέσα σε μερικές γραμμές ιστορίας κι ανάπτυξης

Γιώργος Γκαρακλίδης

Καμιά φορά μια μικρή κι απλή ιδέα μπορεί να εξελιχθεί να «τρώει» άλλες ιδέες και να εξελίσσεται σε κάτι για το οποίο ούτε ο άνθρωπος που τη σκέφτηκε δεν το περίμενε ποτέ. Τα παραδεί γματα της ζωής είναι αναρίθμητα ενώ η έμπνευση που προσφέρουν σε επίδοξους επιχειρηματίες, καινοτόμους ανθρώπους οι οποίοι επιθυμούν να ξεκινήσουν κάτι δικό τους στην πορεία της ζωής τους, χαρακτηρίζεται ως απύθμενη. 

Μια τέτοια περίπτωση είναι κι αυτή του Nammos beach bar που ξεκίνησε ως μια μικρή και ταπεινή ψαροταβέρνα στο «χείλος» της Μυκόνου και κατέληξε σήμερα να μεσουρανεί στα πιο κοσμοπολίτικα περιεχόμενα που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Και επαναλαμβάνω... Όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα, μια σκέψη που πέρασε από το μυαλό ενός ανθρώπου σε μια οποιαδήποτε στιγμή της ζωής του που εν τέλει του την άλλαξε. Την άλλαξε και στον ίδιο και σε όσους επέλεξαν αργότερα τη Μύκονο και το Nammos beach bar για τη διασκέδασή τους. 

Το Nammos ξεκίνησε ως μια ψαροταβέρνα που χτίστηκε σε ένα χωράφι στη διαχρονικά όμορφη Μύκονο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και για την ακρίβεια το 1967. Δίπλα ακριβώς από την ψαροταβέρνα ήταν η παραλία ονόματι Ψαρού που ήταν γαλανή και εντυπωσιακή από πάντα αλλά δεν ήταν το ίδιο ξακουστή και δημοφιλής. Στην ψαροταβέρνα τα ηνία της είχαν ο Κυριάκος Αγγελετάκης και η σύζυγός του, Ελένη. 

Το 1970. ο αδερφός του Κυριάκου Αγγελετάκη, Ανδρέας Αγγελετάκης επεκτείνει την ιδέα της ψαροταβέρνας αγοράζοντας ακόμη ένα κομμάτι γης ακριβώς δίπλα από αυτό που ήδη κατείχαν ενώ για πέντε χρόνια το εισόδημα που έπαιρνε η οικογένεια από την ψαροταβέρνα δεν ήταν τίποτα εντυπωσιακό και με το οποίο μπορούσε να ζήσει κανείς την τότε εποχή. Λογικό αν αναλογιστεί κανείς πως αν και η Μύκονος δεχόταν αρκετούς τουρίστες ιδίως τα καλοκαίρια, οι περισσότεροι προτιμούσαν να βρίσκονται σε κεντρικότερα σημεία του νησιού όπου υπήρχαν καταλύματα, χώροι διασκέδασης και εστιατόρια κοντινά στις ξενοδοχειακές μονάδες ενώ στην περιοχή όπου βρισκόταν η ψαροταβέρνα δεν υπήρχαν όλα όσα θα αναζητούσε ένας μέσος τουρίστας. 

Η αλλαγή άρχισε περίπου το 1985 όταν ο γιος του Ανδρέα Αγγελετάκη, Κυριάκος ανέλαβε τη διεύθυνση της ψαροταβέρνας δίπλα από την παραλία Ψαρού καθώς γνώριζε πως η Μύκονος αποκτούσε φήμη σιγά σιγά ενώ το κύρος και το γόητρό της ανέβαινε επίπεδα συνεχώς. Το εκμεταλλεύτηκε λοιπόν και κατάφερε να φέρει την υψηλή κοινωνία της Αθήνας να γεμίσει τα τραπέζια και της καρέκλες της ταβέρνας του. 

Με τη βοήθεια του επίσης επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του γνωστού «Remezzo» η φήμη της περιοχής έπαιρνε συνεχώς υψηλή βαθμολογία και κέρδισε έδαφος στις προτιμήσεις του κοινού που επισκεπτόταν το νησί και κυρίως της Ελληνικής υψηλής κοινωνίας. Όσοι πλούσιοι της Αθήνας επισκέπτονταν το «Remezzo» έτρωγαν στη ψαροταβέρνα η οποία γινόταν ακόμα πιο γνωστή με την παραλία της Ψαρούς να γεμίζει κάθε καλοκαίρι και με τους Έλληνες να γεμίζουν την ταβέρνα.

Με τον καιρό και τοποθετώντας τον δείκτη της ιστορίας στο 2002 ένα βίαιο περιστατικό ανάμεσα σε γνωστούς επιχειρηματίες της εποχής τάραξε τα ήσυχα «νερά» της περιοχής με τον Κυριάκο Αγγελετάκη να αποφασίζει να πουλήσει την επιχείρησή του. Ενδιαφερόμενοι υπήρχαν όπως λόγου χάρη ο Ζαννής Φραντζέσκος, μπάρμαν στο επάγγελμα, ο Κωνσταντής Κουσαθανάς και ο Αιγύπτιος Σάμι Ιμπραήμ, ιδιοκτήτης ιταλικού εστιατορίου οι οποίοι συνεργάστηκαν μεταξύ τους για να δημιουργήσουν το σημερινό Nammos. 

Από εκείνη τη στιγμή και μετά το Nammos θα γινόταν γωνιά επίγειου, κοσμοπολίτικου παραδείσου κι ένας πόλος έλξης για χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Πολυτέλεια, χλιδή, κύρος, γόητρο, φήμη, εξαίρετη κουζίνα, ποτά διαχρονικά και απολαυστικά, ευφάντασοι συνδυασμοί κοκτέιλς, εμπορικά καταστήματα, μπουτίκ, γυμναστήριο και υπηρεσία υψηλού επιπέδου που την απολαμβάνει ο καθένας που θα τύχει να περάσει και να το προτιμήσει. Η παραλία της Ψαρού αποτελεί το επιπλέον στολίδι της περιοχής και της όλης χλιδάτης κατάστασης. 

Η Μύκονος είναι εκ φύσεως όμορφο μέρος και θελκτικός προορισμός, δεν χωράει αμφιβολία γι' αυτό. Ωστόσο, το στολίδι της, ανάμεσα στα πολλά που υπάρχουν στο νησί των Κυκλάδων, το Nammos beach bar έχει δώσει μια αίγλη κι έναν αέρα που ίσως να μη συναντήσει κανείς συχνά σε καλοκαιρινά νησιά και προορισμούς. Η συνεργασία του και οι μοναδικές του υπηρεσίες έχουν πλέον επεκταθεί και στη Λεμεσό από φέτος και στο Ντουμπάι από το 2019 με το Nammos Limassol και το Nammos Dubai αντίστοιχα. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nammos Mykonos (@nammosworld)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nammos Mykonos (@nammosworld)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nammos Mykonos (@nammosworld)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nammos Mykonos (@nammosworld)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nammos Mykonos (@nammosworld)

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση