ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό πουκάμισο, denim shorts και lace up πέδιλα
 

Η πιο αξέχαστη εμπειρία που μπορείς να ζήσεις στην Κύπρο φέτος το καλοκαίρι

Wiz Guide

Μετά το μούδιασμα των δύο προηγούμενων καλοκαιριών, νοιώθεις ότι ήρθε ή ώρα να πάρεις το αίμα σου πίσω και να φας το καλοκαίρι με το κουταλάκι.

Οπότε, παρόλο που έχεις κανονίσει ήδη τις διακοπές σου, έχεις ήδη μαρκάρει τα αγαπημένα σου hot spots για τις βραδινές σου εξόδους, έχεις πάρει τα βιβλία της παραλίας και έχεις αγοράσει τα εισιτήρια για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις και τα φεστιβάλ που τόσο σου έχουν λείψει, εντούτοις νιώθεις πώς υπολείπεται κάτι ακόμα έτσι ώστε να συμπληρωθεί το παζλ των εικόνων για τις πιο αναμενόμενες καλοκαιρινές διακοπές των τελευταίων χρόνων.


Φωτογραφία: Tim Foster / Unsplash

Αισθάνεσαι πως θες λίγη αδρεναλίνη ακόμα, θέλεις να κάνεις κάτι extreme, να δημιουργήσεις αναμνήσεις που θα κουβαλάς για πάντα, περιγράφοντας σε παιδιά και εγγόνια στο μέλλον το αξέχαστο καλοκαίρι που βίωσες το 2022.

Ιδανικά, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι οργανώσεις μια τριήμερη εξόρμηση, συνδυάζοντας όλα όσα αγαπάς να απολαμβάνεις ή όσα πάντα ήθελες αλλά δεν τόλμησες να κάνεις ποτέ -από ελεύθερο κάμπινγκ, μέχρι αναρρίχηση σε βράχο, περπάτημα σε φαράγγια, βουτιές από τα βράχια, κατάδυση και εξερεύνηση του βυθού, SUP σε γαλήνια νερά, παρατήρηση του πιο όμορφου ηλιοβασιλέματος, βραδινό περπάτημα σε απόκρημνες περιοχές, αλλά και άραγμα με τις ώρες σε απόμερες παραλίες.


Κάμπινγκ στο Τρόοδος

Και μάντεψε τι… Δεν χρειάζεσαι πολλά πολλά για να καταφέρεις το αδύνατο, έτσι ώστε να χωρέσεις όλες αυτές τις δραστηριότητες σε ένα τριήμερο. Αρκεί να οργανωθείς καλά και φυσικά να βάλεις στο πορτμπαγκάζ τα απολύτως απαραίτητα, εννοώντας μεταξύ άλλων το αντίσκηνο, μια σανίδα SUP και μια πετσέτα θαλάσσης.


Αναρρίχηση στον Βράχο των Χασαμπουλιών

Η περιπέτεια μπορεί να ξεκινήσει με διανυκτέρευση στο Τρόοδος, είτε στον ειδικό κατασκηνωτικό χώρο είτε και με ελεύθερο κάμπινγκ σε ένα από τα απίστευτα σημεία θέας στον Όλυμπο. Η χαραυγή καλό είναι να σε βρει για αναρρίχηση στους Βράχους των Χασαμπουλιών, κοντά στο χωριό Τραχυπέδουλα, της επαρχίας Πάφου, ιδανικά μαζί με ένα team που γνωρίζει καλά τα κόλπα του αθλήματος. Το απόγευμα προσφέρεται για περπάτημα στο Φαράγγι του Άβακα, στον Ακάμα και παρατήρηση της διαδικασίας απελευθέρωσης των χελωνών στην παραλία της Λάρας από τα μέλη του Τμήματος Αλιείας που με απίστευτο ζήλο «τρέχουν» εδώ και χρόνια το Πρόγραμμα Προστασίας των Θαλασσίων Χελωνών.


Απελευθέρωση νεογέννητων χελωνών στην παραλία της Λάρας

Δείτε την συνέχεια στο wiz-guide

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση