ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: όμπρε κολάν, '90s sneakers και teddy coat παλτό
 

Η έκθεση ''Foreign Bodies'' του Σπύρου Προκοπίου είναι must visit

Η ''The O Gallery'' παρουσιάζει την ατομική έκθεση του εικαστικού Σπύρου Προκοπίου με τίτλο Foreign Bodies

newsroom must

Η έκθεση Foreign Bodies, που παρουσιάζεται στην O Gallery μέχρι 30 Ιουνίου, βασίζεται πάνω σε έρευνα σχετικά με την παραμόρφωση. Δημιουργεί ένα διάλογο γύρω από τις έννοιες της κανονικότητας και της ποικιλομορφίας - διαφορετικότητας. Μέσω της τέχνης του μιλά για αναμνήσεις, αποκαλύψεις, υπενθυμίσεις και αποδοχές. Εμπνευσμένος από την παραμόρφωση, ο Προκοπίου πειραματίζεται με δυνατότητες σύλληψης της ανθρώπινης μορφής και στόχος του είναι να δημιουργεί μια εννοιολογική αξία στα έργα του. Κάθε έργο τέχνης καθορίζει συγκεκριμένες στιγμές και αναμνήσεις του καλλιτέχνη. Η διαδικασία ασχολείται όχι μόνο με τις αντιλαμβανόμενες έννοιες, αλλά και την ανάκλαση σωματικών ανασφαλειών και προβλημάτων.

Ο Σπύρος Προκοπίου γεννήθηκε το 1990 στη Λευκωσία. Ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες). Το 2016 αποφοίτησε πρώτος από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, με πτυχίο στη ζωγραφική́. Το 2019 - με Προεδρική́ υποτροφία – αποφοίτησε με μεταπτυχιακό στο Σχέδιο και τη Χαρακτική, από την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Νέας Υόρκης – New York Academy of Art, στη Νέα Υόρκη. Είναι ο πρώτος Κύπριος που αποφοίτησε ποτέ́ από την Ακαδημία.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία και έχει διακριθεί διεθνώς με διακρίσεις και βραβεία. Έχει λάβει πολλές υποτροφίες καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Το έργο του δημοσιεύτηκε και ανήκει σε πολλές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Εργάζεται κυρίως με μολύβι και κάρβουνο.
 

The O Gallery

Γλάδστωνος 11, κατάστημα 3, 6023 Λαρνακα

Ώρες επισκέψεων :
Τρίτη – Σάββατο: 10:00-13:00 & 16:00-19:00
Κυριακή: 15:00-19:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 99 659 202

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση