ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: baby pink sweatpants, sweatshirt και λευκά sneakers
 

Εγκαινιάζεται η Στασικράτους

Όλες οι πληροφορίες για τον αναβαθμισμένο δρόμο

Ο Δήμος Λευκωσίας και το LOVE FM 100.7 γιορτάζουν με Live Link την ανάπλαση των οδών Στασικράτους, Ζήνας Κάνθερ, Θεοφάνη Θεοδότου και τμήματος της οδού Μνασιάδου. Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, από τις εξήμισι μέχρι τις οκτώμισι το απόγευμα, στη συμβολή των οδών Στασικράτους και Μνασιάδου, παρέα με την Αφροδίτη Δερματά και τον Τάσο Ευαγγέλου. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κύριος Γιάννης Καρούσος.

Το έργο της Ανάπλασης του Εμπορικού τριγώνου Μακαριου – Στασικράτους – Ευαγόρου Φάση Α’ ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στο κοινό

Το έργο της Ανάπλασης του Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου – Φάση Α΄, περιλαμβάνει τις οδούς Στασικράτους – Ζήνας Κάνθερ – Θεοφάνη Θεοδότου παραδόθηκε στο κοινό με την ολοκλήρωσή του την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 και όλοι οι δρόμοι δόθηκαν στην τροχαία κίνηση.

· Με την ολοκλήρωση του έργου έχει αναβαθμιστεί η λειτουργικότητα και η αισθητική του αστικού περιβάλλοντος της περιοχής με νέο πλακόστρωτο, με νέα επίπλωση και νέο φωτισμό.

· Επιτεύχθηκε ο στόχος της δημιουργίας ενιαίων και μεγάλων πεζοδρομίων με εξάλειψη όλων των ανισόπεδων σημείων μεταξύ ιδιωτικών, δημόσιων πεζοδρομίων και δρόμου, για να διευκολύνει την προσβασιμότητα των πεζών και των ΑμεΑ και να αυξήσει την επισκεψιμότητα.

· Φυτεύτηκε μεγάλος αριθμός δέντρων με την εφαρμογή των αρχών του βιοκλιματικού σχεδιασμού, ενισχύοντας η σκίαση, αυξάνοντας τις ώρες που οι πεζοί επισκέπτες θα μπορούν να διακινούνται με άνεση, ενώ με την ενσωμάτωση των υδάτινων στοιχείων οι συνθήκες άνεσης και ελκυστικότητας της περιοχής θα αναβαθμιστούν σημαντικά.

· Αναβαθμίστηκαν και βελτιώθηκαν όλες υπηρεσίες κοινής ωφελείας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις των οδών της περιοχής, δηλ. Στασικράτους, Μνασιάδου (τμήμα μεταξύ Λ. Μακαρίου Γ’ και Στασικράτους,), Ζήνας Κάνθερ και Θεοφάνους Θεοδότου έχουν μετατραπεί σε Ζώνη Κοινής Χρήσης με ανώτατο όριο ταχύτητας τα 20Km/h.

Για το λόγο αυτό όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα θα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στους πεζούς και τους ποδηλάτες, ενώ η στάθμευση θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο στους καθορισμένους σηματοδοτημένους κόλπους τροφοδοσίας μικρής διάρκειας στάθμευσης.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε, τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τον Δήμο Λευκωσίας στα πλαίσια της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020,- Ειδικό Στόχο: Ενίσχυση της κινητικότητας κυρίως στην αστική περιοχή Λευκωσίας, - Άξονα 5: Προώθηση Βιώσιμων Μεταφορών και Μείωση των Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα.

• Όπου υπήρχε δυνατότητα χώρου έχουν δημιουργηθεί μικρές πλατείες (pocket squares) για στάση ξεκούραση των επισκεπτών της περιοχής με καθιστικά, δεντροφύτευση για σκίαση, υδάτινα στοιχεία (σιντριβάνια) για φυσικό δροσισμό και παροχές-δυνατότητα για υπαίθριες εκδηλώσεις.

• Έχουν φυτευτεί συνεχόμενες δεντροστοιχίες και στις δύο πλευρές των δρόμων με περισσότερα από 270 δέντρα.

• Γύρω από τους υπαίθριους χώρους στάθμευσης έχουν δημιουργηθεί κάθετοι «πράσινοι τοίχοι» με αναρριχητικά φυτά,
ενισχύοντας το πράσινο της περιοχής, συμπληρώνοντας τα κενά του αστικού ιστού και συμβάλλοντας στην αισθητική αναβάθμιση του χώρου.

• Έχει τοποθετηθεί αστικός εξοπλισμός ψηλών προδιαγραφών, που περιλαμβάνει άνετα παγκάκια, ποδηλατοστάτες, βρύσες με πόσιμο νερό, σκυβαλοδοχεία, καλάθους απορριμάτων σκύλων, απαγορευτικούς πασσάλους από γρανίτη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν μεμονωμένα κ.λ.π.

• Έχει εγκατασταθεί νέος οδικός φωτισμός σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα με φωτιστικά LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, καθώς και διακοσμητικός φωτισμός (δέντρων, πράσινων τοίχων, σιντριβανιών) σε επιλεγμένα σημεία του έργου.

• Έχουν εγκατασταθεί μεγάφωνα για μετάδοση Μουσικής κατά τη διάρκεια υπαίθριων εκδηλώσεων, σε όλο το μήκος της οδού Στασικράτους και στις πλατείες.

• ‘Εχουν ληφθεί πρόνοιες για τη δυνατότητα εγκατάστασης συσκευών έξυπνης πόλης (σύστημα ελέγχου φωτισμού, κάμερες για διαχείριση τροχαίας, αισθητήρες σε χώρους στάθμευσης, infοkiosks, ηλεκτρονικές πληροφοριακές πινακίδες, σύστημα WiFi, κ.λ.π.)

• Όλος ο χώρος και η πλειοψηφία των εισόδων των καταστημάτων έχει καταστεί προσβάσιμη για εμποδιζόμενα άτομα-ΑμεΑ,
προωθώντας την ανεξάρτητη-ελεύθερη διακίνηση και την κοινωνική ένταξη ατόμων που μέχρι σήμερα ήταν αποκλεισμένα.

• Ο χώρος έγινε φιλικός και προσβάσιμος με όλες τις διευκολύνσεις και για άτομα με μειωμένη όραση.

• Έχουν ανακατασκευαστεί και αναβαθμιστεί τα δίκτυα των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας ( Υδροδότηση από ΣΥΛ, παροχή ηλεκτρισμού από ΑΗΚ, Τηλεπικοινωνίες) καθώς και το σύστημα απορροής ομβρίων υδάτων

• Έχει αναβαθμιστεί η ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος και έχει δημιουργηθεί ταυτότητα Σύγχρονου Αστικού Εμπορικού Κέντρου ή/και σύγχρονης Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, όπως αρμόζει στη Λευκωσία.

• Ο χώρος από ένα συνηθισμένο δρόμο με κυριαρχία του αυτοκινήτου εις βάρος όλων των άλλων χρηστών του δημόσιου χώρου, έχει αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά και έχει καταστεί πιο ελκυστικός άνετος και ευχάριστος για τους επισκέπτες, ενθαρρύνοντας κοινωνικές, πολιτιστικές δραστηριότητες, ψώνια και αναψυχή.

• Η στάθμευση επί των οδών επιτρέπεται για περιορισμένο χρόνο, δωρεάν, σε ειδικά διαμορφωμένους και σηματοδοτημένους κόλπους στάθμευσης. Επιπρόσθετα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι κόλποι στάθμευσης ΑμεΑ.

• Ο συνολικός αναβαθμισμένος χώρος καλύπτει εμβαδόν σχεδόν 20 000 τετραγωνικών μέτρων με πλακόστρωτα από φυσικό πέτρωμα γρανίτη ψηλής αντοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση

X