ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: mini φούστα, πουκάμισο και mules
 

Δοκιμάσαμε την ταβέρνα Φυρής και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας

Κλασική ταβέρνα στην όψη, με παραδοσιακή ψάθινη καρέκλα αλλά και όμορφη, δροσερή αυλή

Wiz Guide

Τις περισσότερες φορές σε συζητήσεις με φίλους οι κουβέντες για φαγητό καταλήγουν στην ερώτηση «Έχεις να προτείνεις καμία καλή ταβέρνα;». Αυτή την περίοδο, αν έπρεπε να προτείνω κάτι, θα πρότεινα την ταβέρνα του Ο Φυρή στα Κονιά της Πάφου.

Κλασική ταβέρνα στην όψη, με παραδοσιακή ψάθινη καρέκλα αλλά και όμορφη, δροσερή αυλή αλλά με ένα λίγο «εναλλακτικό» -θα έλεγα- μενού, με «πειραγμένες» μεν αλλά γνώριμες επιλογές. Την επισκεφθήκαμε μια καθημερινή όπου ήταν πιο ήσυχα τα πράγματα, κάτι που δεν μας χάλασε καθόλου.

Το μενού πάνω-κάτω προσφέρει γνώριμες επιλογές με κρύα ορεκτικά αλλά και ζεστά. Στα κυρίως πιάτα βρίσκεις επιλογές σχάρας, οφτό και αντικριστό, για τα οποία άλλωστε φημίζεται η ταβέρνα.

Βλέποντας το μενού αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τον δικό μας μεζέ, δηλαδή να επιλέξουμε λίγο από όλα. Ξεκινήσαμε με τη σαλάτα και ένα κρύο ορεκτικό ενώ ακολούθησε η λίστα με τα ζεστά. Στην προκειμένη περίπτωση, δυσκολευτήκαμε κάπως να επιλέξουμε όχι γιατί δεν βρήκαμε κάτι να μας αρέσει αλλά επειδή οι επιλογές που μας τράβηξαν την προσοχή ήταν τόσες πολλές.

Από τα ζεστά ορεκτικά, λοιπόν, επιλέξαμε το βραστό ορμηδειώτικο χαλούμι με γλυκό σταφύλι που έλιωνε καθώς το έκοβες. Δοκιμάσαμε επίσης τους κολοκυθοκεφτέδες πάνω σε τζατζίκι με παντζάρι. 

Από τα είδη σχάρας στα ορεκτικά, επιλέξαμε το εξαίρετο βοδινό συκωτάκι σχάρας με καραμελωμένα κρεμμύδια και -φυσικά- ζεστή παφίτικη πίτα.

Για κυρίως κάναμε μια επιλογή καθώς οι μερίδες είναι αρκετά γενναιόδωρες. Από τα αντικριστά, πήραμε το χοιρινό κοντοσούβλι, το οποίο ήρθε συνοδευμένο από τηγανητές πατάτες κομμένες σε χοντρά κυβάκια και αλατισμένες τόσο όσο, πουργούρι και λαχανικά σχάρας.

Ό,τι κι αν έχω δοκιμάσει στον «Φυρή» είναι σίγουρα πολύ πάνω από τον μέσο όρο. Αν και κλασική, η κουζίνα βαδίζει σε δημιουργικά μονοπάτια αφήνοντας το δικό της στίγμα στις επιλογές εξόδου σε ό,τι αφορά στην κατηγορία «ταβέρνα».

Οι τιμές θεωρώ πως είναι αρκετά λογικές και ανέρχονται περίπου στα €24 το άτομο με μη αλκοολούχα ποτά. Η εξυπηρέτηση θα έλεγα πως χαρακτηρίζεται από ευγένεια και σπιρτάδα. Για το τέλος μάς φίλεψαν φρέσκα φρούτα της εποχής.

INFO
ΤΗΛ.95140500
Γεωρ. Γρίβα Διγενή 52 Πλατεία Κονιών, Κονιά, Πάφος

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση