ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Ριγέ jumpsuit, κοντομάνικο μπλουζάκι και loafers
 

10 ιδέες για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ

Wiz Guide

To πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου είναι πολλά υποσχόμενο και γεμάτο όμορφες εκδηλώσεις. Το Wiz ανοίγει την ατζέντα και σας παρουσιάζει τις πιο ενδιαφέρουσες. 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ελένη Βιτάλη και Τζουμ στην Μουσική Σκηνή Κύκλος

 

 

Η Ελένη Βιτάλη, μια από τις πιο σπουδαίες φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής και δημιουργός διαχρονικών τραγουδιών, με περισσότερα από πενήντα χρόνια ιστορίας στο ελληνικό τραγούδι, μας τραγουδά για τον έρωτα και την αγάπη για τη ζωή.

Ένα πρόγραμμα με μεγάλες επιτυχίες από την προσωπική της δισκογραφία αλλά και άλλων μεγάλων Ελλήνων τραγουδοποιών.

Στις ενορχηστρώσεις οι δυναμικοί και ανατρεπτικοίΤζουμ, που κλέβουν τις εντυπώσεις με τη φωνή του Νίκου Ξύδη.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Ζώνη Α - €35
Ζώνη Β - €30
Ζώνη Γ - €25

Info
Παρασκευή 5 Απριλίου 2024
Μουσική Σκηνή Κύκλος, 21.00
Ειρήνης 90, Λεμεσός
Προπώληση Εισιτηρίων Ticketmaster.cy

Ηρώ στο Vinylio

 

 

Μια πόλη που την αγκάλιασε μέσα από τη φωνή της... αλλά και από τους ανθρώπους που γνώρισε κι έγιναν φίλοι της.

Μοιράστηκε τραγούδια, συναισθήματα, στιγμές πολύτιμες ή και απλές στιγμές χαράς μέσα από τη μουσική της.

Επιστρέφει έχοντας μαζί της μια θάλασσα από μουσική, έναν ωκεανό από τραγούδια που αγάπησε αλλά από νέα τραγούδια που γράφει ή ερμηνεύει.

Είναι χαρακτηριστικό πόσο μεγάλη εμβέλεια έχει ως καλλιτέχνις στα είδη μουσικής.

Που τα υποστηρίζει με ένα πιάνο και τα ερμηνεύει με μια απλότητα και φυσικά, σα να ειναι η δεύτερη φύση της το τραγούδι.

Η Ηρω, με τρόπο μοναδικό όπως μόνο εκείνη ξέρει, έρχεται για να μας συνεπάρει με μια ανταλλαγή καρδιάς... γιατί ολα αποκτούν νόημα όταν συμμετέχει η καρδιά.

Ιnfo
Παρασκευή 5 Απριλίου 2024
Vinylio Wine etc, 21.00
Λεμεσός.
Εισιτήρια €25
Κρατήσεις: 99 469827

 Μουσικές ιστορίες … αγάπης στο Δημοτικό μέγαρο Αγία Αθανασίου

 

 

Η Λέσχη Lions Λεμεσού, απαρτίζεται από μία όμορφη παρέα ανθρώπων που με ανιδιοτέλεια και αγάπη, προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στον συνάνθρωπο μας και στην κοινωνία γενικώς. Το σύνθημα μας - WE SERVE - ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ.

Επιπλέον , για 52 ολόκληρα χρόνια η λέσχη Lions Λεμεσού προσφέρει ασταμάτητα στον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη και προάγει την εθελοντική δραστηριότητα.

Στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής δράσης της η Λέσχη Lions Λεμεσού διοργανώνει την φιλανθρωπική εκδήλωση «Μουσικές Ιστορίες» στο δημοτικό μέγαρο Αγία Αθανασίου. Η παράσταση θα δοθεί στις 06 Απριλίου 2024 με την συμμετοχή της μουσικής Χορωδίας «Μουσικά Μονοπάτια», και του Ωδείο «Music Sing». Η παράσταση θα έχει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και η είσοδος για παιδιά έως 12 ετών είναι δωρεάν. Η εκδήλωση τελείτε υπό την αιγίδα του Αξιότιμου. κ. Δήμαρχου Αγίου Αθανασίου, Μαρίνου Κυριάκου.

Η εκδήλωση σκοπό έχει την αγορά εξοπλισμού για το Παιδοογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου.
Χορηγός Επικοινωνίας Love FM

Info
Σάββατο 6 Απριλίου 2024
Δημοτικό μέγαρο ΑγίουΑθανασίου
Λεμεσός
Κρατήσεις 96743012; 96612073; 99201663
Εισιτήρια Λέσχη Lions, Χορωδία "Μουσικές Ιστορίες" και Ωδείο "Music Sing".

ΘΕΑΤΡΟ

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» στο Θέατρο Διόνυσος

 

 

Ο Ζιλ, διάσημος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων και η γυναικά του Λίζα, επιστρέφουν στο σπίτι τους από́ το νοσοκομείο όπου ο Ζιλ βρισκόταν για 15 μέρες, μετά από́ ένα ατύχημα που τον τραυμάτισε στο κεφάλι με αποτέλεσμα, να έχει χάσει τη μνήμη του. Η Λίζα προσπαθεί́ να τον βοηθήσει να επανακτήσει την μνήμη του. Ωστόσο, μέσα από́ τον διάλογο τους, αποκαλύπτονται μεγάλες αλήθειες και ψέματα, που ανατρέπουν την πραγματικότητα και των δύο.

Το αριστουργηματικό́ έργο του μεγάλου Σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα είναι μια ψυχανάλυση και ανατομία των σύγχρονων σχέσεων. Εκτυλίσσεται επί σκηνής ένα ψυχολογικό́ δράμα διάρκειας 1 ώρας και 20 λεπτών, που αγγίζει ταυτόχρονα τα όρια της μαύρης κωμωδίας που βάζει προβλήματα για δυνατούς λύτες. Πρόκειται για ένα έργο που χρειάζεται όχι μόνο ειλικρίνεια αλλά́ κυρίως τόλμη προς τον ίδιο τον εαυτό́ μας, για να αντέξουμε τα ερωτήματα που μας γεννούνται καθώς η παράσταση εκτυλίσσεται. Μας ωθεί να ψάξουμε ή ακόμα και να αμφισβητήσουμε τα ίδια μας τα κίνητρα σε μια σχέση. Ένα διαλογικό́ ρεσιτάλ με ρυθμό́, ανατροπές και εναλλασσόμενες ατμόσφαιρες που καλεί των θεατή να βυθιστεί στην πλοκή του, μέσα από τον πυκνό́ φιλοσοφημένο λόγο και τα κυνικά-κωμικά πειράγματα (marivaudage).

Info
Παρασκευή 5- Κυριακή 7 Απριλίου 2024
Θέατρο Διόνυσος, 20.30 (Κυρ. 19.00)
Λευκωσία
Εισιτήρια €12/€15
Προπώληση Soldoutticketbox

«Μαρτυρίες Μνημονεύουν» στο Δημ. Θέατρο Λάρνακας

 

 

Το σκηνικό αφιέρωμα είναι απότοκο έξι προσωπικών ιστοριών, βασισμένο κυρίως σε μαρτυρίες, αναφορές και καταγεγραμμένα γεγονότα από την περίοδο της τουρκικής εισβολής του 1974.

Από μνήμες Κυπρίων που έζησαν τις μέρες της εισβολής – πρόσωπα όπως η Ελένη Φωκά και η Χαρίτα Μάντολες, στρατιώτες, δάσκαλοι, άνθρωποι της Κύπρου που ξεριζώθηκαν – γεννήθηκαν έξι θεατρικές μαρτυρίες καθώς και έξι τραγούδια. Τα κείμενα και τους στίχους απέδωσε και έγραψε η Μαρία Χατζηαυξέντη, ενώ τη μουσική σύνθεση ο Ανδρέας Κατσιγιάννης.

Το σκηνικό αφιέρωμα "Μαρτυρίες Μνημονεύουν" αποτελεί μια σημαντική προσπάθεια να διατηρηθούν και να μεταδοθούν οι μαρτυρίες και οι ιστορίες από την περίοδο της τουρκικής εισβολής του 1974 στην Κύπρο. Ενσωματώνοντας έξι προσωπικές ιστορίες, το αφιέρωμα φαίνεται να προσεγγίζει τα γεγονότα από διάφορες οπτικές γωνίες και να αναδεικνύει τις διαφορετικές εμπειρίες των ανθρώπων που έζησαν εκείνη την περίοδο, με τον δυσκολότερο τρόπο, τα επαίσχυντα γεγονότα του κατακτητή. Οι ενέργειες πολέμου, οι ανθρώπινες απώλειες και ο πόνος που προκλήθηκε είναι κάτι που δεν ξεχνιέται ή αγνοείται.

Info
Παρασκευή 5-Σάββατο 6 Απριλίου 2024
Δημ. Θέατρο Λάρνακας, 20.30
Λάρνακα
Προπώληση Εισιτηρίων Ticketmaster.cy & ACS couriers

«Άγγελοι στην Κόλαση» στο Θέατρο Δέντρο

 

 

H Θεατρική Ομάδα Garage ανεβάζει το έργο «Άγγελοι στην Κόλαση», βασισμένο στο έργο του Έρνεστ Λέμαν, σε σκηνοθεσία του Μάριου Ζησίμου.

Yπόθεση: Δύο ζευγάρια επιστρέφουν από ένα πάρτι νωρίς τα ξημερώματα. Η ώρα είναι δύο το πρωί. Η πλοκή του έργου εκτυλίσσεται από αυτή την ώρα μέχρι να ξημερώσει, καθώς οι πρωταγωνιστές δίνουν την πιο γενναία τους μάχη. Παλεύουν άγρια μέσα τους να βρουν τον ήλιο. Έρχονται αντιμέτωποι με τον εαυτό τους. Ό,τι είχαν κοιμίσει βαθιά μέσα τους για χρόνια, ξύπνησε και δεν λέει να σωπάσει. Τα σκοτεινά τους ένστικτα κυριαρχούν. Έχουν πλήρη επίγνωση του κινδύνου, αλλά ξέρουν ότι μόνο έτσι θα γλιτώσουν από το σκοτάδι που τους κυκλώνει. Τολμούν το πιο γενναίο, το πιο οδυνηρό εγχείρημα της ζωής τους. Η μεγάλη τους απελπισία τούς οδηγεί να δουν την αλήθεια κατάματα. Και ακόμα περιμένουν να ξημερώσει…

Info
Παρασκευή 05 – Δευτέρα 8 Απριλίου 2024
Θέατρο Δέντρο, 20.30
Λευκωσία
Διάρκεια 90 λεπτά.
Κρατήσεις 99 15 61 01

«Και τώρα οι δυο μας» στο Θέατρο Δέντρο

 

 

Ένα από τα συγκλονιστικότερα έργα της σύγχρονης ρωσικής δραματουργίας, το «Και τώρα οι δυο μας» του Αλεξάντερ Γκέλμαν ανεβαίνει στο Θέατρο Δέντρο σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου Ελλαδίτη σκηνοθέτη και ηθοποιού Χρήστου Σουγάρη. Ένα έργο σταθερά επίκαιρο αφού πραγματεύεται το καταστροφικό πάθος για ανέλιξη και εξουσία στον εργασιακό χώρο καταδεικνύοντας τις αιτίες που απομακρύνουν τον άνθρωπο από την ηθική του υπόσταση. Το έργο, που έχει παρουσιαστεί σε πολλές χώρες του κόσμου με μεγάλη επιτυχία, φωτογραφίζει την ισοπέδωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας όταν η φιλοδοξία και το συμφέρον επιτρέπουν την εκμετάλλευση…

Ο Γκέλμαν καταγράφει στα έργα του την αλλοτρίωση της ανθρώπινης υπόστασης που μεταβάλλεται διαρκώς μέσα από τις παθογένειες του καπιταλισμού. Στο «Και τώρα οι δύο μας» κάνει σαφές πως ο φιλόδοξος εργάτης, ο διαπλεκόμενος με τα αφεντικά, μοιραία εγκλωβίζεται στους μηχανισμούς τους χωρίς να μπορεί να βγει από 'κει μέσα αλώβητος. Η εξουσία τον χειραγωγεί με την πάγια της τακτική -του υπόσχεται ευκαιρίες για επιτυχία εκμεταλλευόμενη τα προσόντα και τις ικανότητες του προς όφελος και εξυπηρέτησή της, οδηγώντας τον (μας) σε πλήρη ηθική απαξίωση.

Info
Σάββατο 6 Απριλίου 2024
Θέατρο Δέντρο, 22.45
Eνότητας 44Β, Παλλουριώτισσα
Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά
Εισιτήρια €12/ €15
Προπώληση http://tinyurl.com/kaitoraoidyomas 
Καταστήμα Stephanis
Κρατήσεις 99 520835

ΠΑΙΔΙ

«Ο Γάτος με τις μπότες» στην Λεμεσό

 

 

Μια παράσταση για παιδιά βασισμένη στο κλασικό παραμύθι "Ο παπουτσωμένος γάτος", σε μια πρωτότυπη και ευφάνταστη εκδοχή, με μεγάλη κούκλα - γάτο επί σκηνής, πολύ χιούμορ και σημαντικά μηνύματα!

Ο Χαλ, μετά το θάνατο του πατέρα του, χάνει τα πάντα. Τα αδέρφια του τον διώχνουν και του αφήνουν ως μοναδική περιουσία τον γάτο. Ο Χαλ απογοητευμένος, δεν ξέρει τι να κάνει μέχρι που ο γάτος αρχίζει να του μιλάει. Τότε μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι όλο περιπέτεια που θα τους αλλάξει τη ζωή.

Μια ιστορία για τη χαρά της ζωής, τη δύναμη της θέλησης, την τόλμη, την πάλη για την επικράτηση του καλού και την νίκη της αλήθειας και της ειλικρίνειας!

Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.

Info
Κυριακή 7 Απριλίου 2024
Θέατρο Αγίου Αθανασίου, 11.00
Λεμεσός
Εισιτήρια €10
Προπώληση Tickethour
Πληροφορίες 94409100

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

 « 1, 2, 3… Zωγράφισε!» στην Λεβέντειο Πινακοθήκη 

 

 

Τι θα γινόταν αν αλλάζαμε θέσεις – αν ζητάγαμε από τον θεατή να γίνει καλλιτέχνης;

Με αφορμή τα δέκατα γενέθλιά της, η Λεβέντειος Πινακοθήκη μας προσκαλεί (και παράλληλα μας προκαλεί) σε μια ιδιότυπη έκθεση – που γίνεται ταυτόχρονα αφορμή να ξανασκεφτούμε ό,τι νομίζουμε ότι ξέρουμε για την τέχνη, για τη δημιουργική διαδικασία και για τη σχέση ανάμεσα στον δημιουργό και στον θεατή, τον «πομπό και τον δέκτη», σε ένα έργο τέχνης.

Με αφετηρία την ιδέα της «ζωγραφικής με αριθμούς» –ένα εξαιρετικά δημοφιλές χόμπι που γεννήθηκε στη μεταπολεμική ευημερία της Αμερικής του 1950 και συνδέθηκε για πάντα με μια κάπως πιο «εύκολη» αναπαραγωγή συχνά διάσημων έργων τέχνης, επιτρέποντας στον καθένα να «γίνει καλλιτέχνης»– η Λεβέντειος Πινακοθήκη ζητά από τους επισκέπτες της να αλλάξουν θέση με καλλιτέχνες τόσο του μακρινού παρελθόντος όσο και του πιο πρόσφατου· να ερμηνεύσουν με τον δικό τους τρόπο έργα τέχνης που γνώρισαν και αγάπησαν από τις μόνιμες Συλλογές της Πινακοθήκης, αλλά και μετά από δέκα χρόνια προσωρινών εκθέσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και γόνιμης ανταλλαγής ιδεών στους χώρους της Πινακοθήκης.

Ο στόχος; Να ξαναδούμε τις Συλλογές της Πινακοθήκης με νέα μάτια, καθώς και, για τους πιο τολμηρούς, να προβληματιστούμε με ερωτήσεις γεμάτες νόημα αναζητώντας την ουσία που εμπεριέχεται στην καλλιτεχνική δημιουργία. Έτσι, η συμμετοχική αυτή έκθεση πραγματεύεται την παρακαταθήκη του μοντερνισμού που συνδέθηκε άρρηκτα με την αμφισβήτηση του ρόλου του καλλιτέχνη ως «δημιουργού». Ταυτόχρονα, πειραματίζεται με τον μύθο της καλλιτεχνικής ιδιοφυΐας, της συνεργατικής κουλτούρας και της μηχανιστικής τέχνης που γέννησε την pop art, την εποχή που ξαναζωντανεύει μέσα από κουτιά ζωγραφικής με αριθμούς (και την τολμηρή πρόταση «Φτιάξ’ το μόνος σου!»), που χρόνια πραγματεύονται ανατρεπτικοί καλλιτέχνες από τον Andy Warhol στον Damien Hirst και μετέπειτα.

Info
Εγκαίνια Παρασκευή 5 Απριλίου 2024
Λεβέντειος Πινακοθήκη, 18.00
Λευκωσία
Διάρκεια μέχρι 9 Ιουνίου 2024
Ωράριο Λειτουργίας Τετ. 10.00-20.00 Πεμ.- Κυρ. 10.00-19.00

CINEMA

The First Omen

 

 

Όταν μια νεαρή Αμερικανίδα φτάνει στη Ρώμη για να αφιερώσει τη ζωή της στην υπηρεσία της εκκλησίας, συναντά ένα σκοτάδι που την κάνει να αμφισβητήσει την ίδια της την πίστη και αποκαλύπτει μια τρομακτική συνωμοσία που ελπίζει να φέρει τη γέννηση του κακού.

Σκηνοθεσία Arkasha Stevenson
Πρωταγωνιστούν Nell Tiger FreeRalph InesonSonia Braga

K Cineplex (The Mall of Cyprus) 19.45, 22.15
K Cineplex (Λευκωσία) 19.45, 22.15
K Cineplex (Λεμεσός) 22.15
K Cineplex (Λάρνακα) 19.45, 22.15
K Cineplex (Kings Avenue - Πάφος) 22.15
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 19.45, 22.15
RIO (Λεμεσός) 19.40, 22.00

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση