
Αθηνά Λοϊζίδου
Τεμαχισμένο kale, ρόκα, λιαστές ντομάτες, καρότα και πολλά φρέσκα βότανα με μια απλή βινεγκρέτ λεμονιού. Πιο χορταστική την κάνουν τα τραγανά ρεβίθια, το κουκουνάρι, η φέτα και το αβοκάντο. Το αποτέλεσμα, μια σαλάτα καταπληκτική.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 250 kcal
ΥΛΙΚΑ:
400 γρ. ψημένα ρεβίθια (αν θα ψήσετε από ξηρά, θα χρειαστείτε 200 γρ. ξηρά ολόκληρα ρεβίθια)
5 ποτήρια λάχανο kale, τεμαχισμένο
4 φλιτζάνια χοντροκομμένα φύλλα ρόκας
2 μέτρια καρότα, κομμένα στον τρίφτη Julien
8 λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
¼ φλιτζανιού φρέσκο άνηθο, χοντροκομμένο
¼ φλιτζανιού φρέσκα φύλλα βασιλικού
40 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
15 γρ. κουκουνάρι
Για την βινεγκρέτ λεμονιού:
20 γρ. λάδι από τη συσκευασία με τις λιαστές ντομάτες
Ο χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
2 κ.σ. μηλόξιδο
4 κ.γ. μέλι
1 πρέζα μπόυκοβο
Αλάτι
Δείτε την εκτέλεση στο athenarecipes.