
Εύκολο χταπόδι στον φούρνο
Μεζέδες, καλοκαίρι και θάλασσα χωρίς χταπόδι δεν γίνεται. Η πιο κάτω συνταγή θα σας βοηθήσει να φτιάξετε ένα μαλακό και πεντανόστιμο χταπόδι. Να έχετε υπόψη σας πως για την επιτυχία αυτού του πιάτου βασικό ρόλο έχει η πολύ καλή ποιότητα του χταποδιού και το σωστό ψήσιμο.
Βαθμός δυσκολίας: Eύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 5΄
Χρόνος ψησίματος: 20΄
340 θερμίδες ανά μερίδα
Για 6 μερίδες
Υλικά
1 χταπόδι γύρω στο ενάμισι κιλό, πλυμένο σε μπόλικο κρύο νερό
60 ml ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Φρέσκο χυμό λεμονιού για να σερβίρουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ