ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Αυτό το Σάββατο φτιάχνουμε ορεκτικά με σολομό και κέικ σοκολάτας με μπανάνα

Ορεκτικά με σολομό, λεμόνι, άνηθο και γιαούρτι

 

Νόστιμα και ελαφριά ορεκτικά, ιδανικά για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

 

Θα χρειαστούμε 4 μικρά ταψάκια ή μπολ στρωμένα με μπόλικη μεμβράνη. Η χωρητικότητά τους πρέπει να είναι γύρω στα 120 ml το κάθε ένα.

 

Για 4 ορεκτικά

 

Υλικά

100 γρ. σολομός ψημένος και κομμένος σε μικρά κομμάτια

1 κουταλάκι κρεμμύδι ψιλοκομμένο

250 γρ. γιαούρτι Χαραλαμπίδης Κρίστης Στραγγάτο 2%

1 φακελάκι ζελατίνη διαλυμένη σε 100 ml ζεστό νερό

15 γρ. ζάχαρη

½ κουταλάκι τσίλι σε σκόνη (chilli powder)

1 κουταλιά άνηθος ψιλοκομμένος

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Στρώνουμε 4 ταψάκια με μπόλικη μεμβράνη, με αρκετή να περισσεύει γύρω.

2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κομμάτια σολομού, το γιαούρτι, τη διαλυμένη ζελατίνη, τη ζάχαρη, το τσίλι, το αλάτι, το πιπέρι και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι τα υλικά να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

3. Μεταφέρουμε το μείγμα στα έτοιμα ταψιά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να παγώσουν και να πήξουν.

4. Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και σερβίρουμε σε ψωμί.

 

Κέικ σοκολάτας με μπανάνα και φιστίκια

 

Ποτέ δεν λέμε «όχι» σε ένα νόστιμο κέικ. Ειδικά όταν αυτό περιέχει σοκολάτα, μπανάνα και φιστίκια.

 

 

Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 10'

Χρόνος ψησίματος: 50'

 

 

Θα χρειαστούμε ένα μέτριο, ορθογώνιο ταψί για κέικ, τη βάση του οποίου στρώνουμε με λαδόχαρτο.

 

Υλικά

100 ml ηλιέλαιο

120 ml γάλα

1 κουταλάκι βανίλια

2 αβγά

2 μπανάνες, η μία λιωμένη με το πιρούνι και η άλλη κομμένη σε χοντρές φέτες

160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουταλιές κακάο

120 γρ. ζάχαρη

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

40 γρ. χοντροκομμένα αλατισμένα φιστίκια

 

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C στον αέρα.

2. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το γάλα, τη βανίλια, τα αβγά, τη λιωμένη μπανάνα, το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ και κτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα την μπανάνα κομμένη σε φέτες και τα φιστίκια.

3. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ήνουμε το κέικ για 50 λεπτά. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο. Αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο.

4. Το αφήνουμε να κρυώσει και το αφαιρούμε απ’ το ταψί.

Ορεκτικά: Τελευταία Ενημέρωση