ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Singapore stir fry

Αθηνά Λοϊζίδου

Ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό stir fry, που θα ικανοποιήσει όλους στο σπίτι. Τα παιδιά και ο σύζυγός μου το λατρεύουν. Ένα light γεύμα για όλη την οικογένεια.

Υλικά για 6 μερίδες
290 θερμίδες ανά μερίδα
200 γρ. noodles
½ κουταλάκι σησαμέλαιο
10 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά φρεσκοτριμμένο ginger
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε λωρίδες
150 γρ. μικρές γαρίδες που έχουν ξεπαγώσει
150 γρ. μπιζέλι (αρακά) που έχει ξεπαγώσει
80 γρ. καλαμπόκι που έχει ξεπαγώσει
1 κουταλιά mild curry powder
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
4 αβγά ελαφρά κτυπημένα
4 κουταλιές soy sauce
2 καυτές κόκκινες πιπεριές καθαρισμένες και χωρίς σπόρια

Εκτέλεση
1. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με ζεματιστό νερό στη φωτιά και κοχλάζουμε τα noodles για πέντε λεπτά μέχρι να μαλακώσουν κι έπειτα τα στραγγίζουμε.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και το βούτυρο και τηγανίζουμε το ginger και το κρεμμύδι για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το χοιρινό και τηγανίζουμε για τέσσερα με πέντε λεπτά.
3. Ακολούθως ρίχνουμε τις γαρίδες, τον αρακά και το καλαμπόκι, το curry powder, το αλάτι και το πιπέρι, τα ψημένα noodles και μαγειρεύουμε γι’ ακόμη δύο λεπτά.
4. Σπρώχνουμε το μείγμα στη μια άκρη και ρίχνουμε στο τηγάνι τα κτυπημένα αβγά. Όταν αρχίσουν να ψήνονται τα σπάζουμε σε κομμάτια και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Γαρνίρουμε με το soy sauce, τις ψιλοκομμένες πιπεριές και σερβίρουμε.

Ζυμαρικά: Τελευταία Ενημέρωση