ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Σικελικές πένες με ντομάτα, και αμύγδαλα

Αθηνά Λοϊζίδου

Μια ωραία συνταγή για μυρωδάτη και γευστική μακαρονάδα. Ίσως να σας ξενίζουν οι αντζούγιες στη σος και να φοβάστε πως οι φίλοι σας δεν θα θέλουν να δοκιμάσουν ένα τέτοιο πιάτο. Η δική μου συμβουλή είναι πως δεν χρειάζεται να πείτε στους φίλους σας ότι βάλατε αντζούγιες στη σος. Εξάλλου, οι αντζούγιες είναι υγιεινές και προσθέτουν το αλμυρό στοιχείο στο πιάτο δμιουργώντας μια ισορροπία γεύσεων σε συνδυασμό με τις σταφίδες και τη ζάχαρη. Τέλος, είμαι σίγουρη πως με αυτή την πικάντικη συνταγή θα εντυπωσιάσετε τους φίλους και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Υλικά
Για 4 με 5 μερίδες

1 κουτί (500 γρ.) μακαρόνια πένες
Αλατισμένο νερό για να ψήσουμε τα μακαρόνια
250 γρ. ντομάτες κομμένες σε κομμάτια
30 γρ. ντοματοπελτέ
5 φιλέτα αντζούγιας στραγγισμένα απ’ το λάδι τους
30 γρ. σταφίδες
½ κουταλάκι σκόρδο λιωμένο
2 καυτές, πράσινες πιπεριές χωρίς σπόρια
50 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα τους
50 ml ελαιόλαδο
20 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
½ ποτήρι φύλλα φρέσκου δυόσμου

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το αλατισμένο νερό. Ψήνουμε τα μακαρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου συσκευασίας.
2. Ενόσω ψήνονται τα μακαρόνια, ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σος και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν πολτό. Βάζουμε τον πολτό σε μια μικρή κατσαρόλα και τον ζεσταίνουμε.
3. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια απ’ το νερό τους και τα ανακατεύουμε με τη σος. Πριν σερβίρουμε, διακοσμούμε με λίγα φρέσκα φύλλα δυόσμου.

Ζυμαρικά: Τελευταία Ενημέρωση