ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Μακαρόνια με λεμόνι, θυμάρι και μανιτάρια

Αθηνά Λοϊζίδου

Πιο εύκολο και νόστιμο πιάτο δεν γίνεται. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ανακάτεμα των υλικών της σος και το φαγητό μας είναι σχεδόν έτοιμο. Ιδανικό πιάτο για βράδια που είστε κουρασμένοι από τη δουλειά.

Υλικά για 4 μερίδες
Για τη σος

250 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
70 ml ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλιά λιωμένο σκόρδο
Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

Για τα μακαρόνια
1x500 γρ. κουτί μακαρόνια linguini
Νερό για να ψήσουμε τα μακαρόνια
1 μερίδα ζωμό κότας ΚΝΟR σπιτικό
4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 κουταλιές φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα μανιτάρια, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το σκόρδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το θυμάρι. Ανακατεύουμε προσεκτικά.
2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και ανακατεύουμε τον ζωμό μέχρι να διαλυθεί. Όταν το νερό κοχλάσει ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και ψήνουμε για οκτώ λεπτά ή όσο ψημένα τα προτιμούμε. Κρατάμε πίσω μισό ποτήρι από το νερό ψησίματος και στραγγίζουμε τα μακαρόνια. 3. Στο μπολ με τη σος ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε, τα μακαρόνια, τον μαϊντανό και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Ζυμαρικά: Τελευταία Ενημέρωση