ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Κριθαράκι με φέτα

Αθηνά Λοϊζίδου

Το κριθαράκι είναι ένα απ’ τα αγαπημένα μου υλικά το οποίο ποτέ δεν λείπει από το ντουλάπι των τροφίμων μου. Είναι ένα ιδανικό συνοδευτικό για κρέατα σχάρας και ειδικότερα, ταιριάζει πάρα πολύ με τις συνταγές αυτής της έκδοσης. Ωστόσο, προσέξτε μην σας κολλήσει στον πάτο τηκατσαρόλας την οποία κρατάμε κλειστή κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Για αυτό ανακατεύετε συχνά το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Υλικά
Για 6 μερίδες
10 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 ml λευκό κρασί
1 κουτί (370 γρ.) ντομάτα στον τρίφτη
280 ml νερό
1 μερίδα υγρό ζωμό λαχανικών
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι ρίγανη
200 γρ. κριθαράκι
100 γρ. φέτα σπασμένη με το πιρούνι

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε. Τηγανίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και σβήνουμε με το κρασί.
2. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα, την ντομάτα, το νερό, το ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε και
αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για 1 λεπτό.
3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να ξεκολλήσει από τον πάτο της κατσαρόλας το κριθαράκι που ίσως να έχει κολλήσει.
4. Προτού σερβίρουμε, ανακατεύουμε μέσα τη φέτα. Το κριθαράκι αυτό αποτελεί ένα τέλειο συνοδευτικό για τα ελληνικά μπιφτέκια μου.

Ζυμαρικά: Τελευταία Ενημέρωση