ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Μπιφτέκια σε μεξικάνικη σάλτσα με ρύζι

Αθηνά Λοϊζίδου

Ένα από τα πιο εύκολα φαγητά και ιδιαίτερα αγαπημένο για όλη την οικογένεια. Ο χρόνος που απαιτείται για την ετοιμασία του είναι μόνο 15 λεπτά και το αποτέλεσμα είναι τόσο χορταστικό και μυρωδάτο! Όσες φορές έφτιαξα αυτό το φαγητό, για την οικογένειά μου ή για φίλους, τα σχόλια ήταν ιδιαίτερα κολακευτικά. Ένα ιδανικό πιάτο για τους λάτρεις της μεξικάνικης κουζίνας το οποίο συμπληρώνει η καταπληκτική μεξικάνικη σαλάτα μου, τη συνταγή της οποίας θα βρείτε σε αυτή την έκδοση.

Υλικά
Για 6-8 μερίδες
Για τα κεφτεδάκια
500 γρ. κιμά ανάμεικτο
(χοιρινό–βοδινό)
1 αυγό
50 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
1 κουταλάκι garam masala
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι barbecue seasoning
1/3 κουταλάκι chili powder

Για το τηγάνισμα
5 ml ελαιόλαδο
Για τη σος
3 πιπεριές Φλωρίνης
370 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
1/ 2 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κομματάκια
1 κουταλάκι πάπρικα
1/2 ποτήρι φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
1 κουταλάκι κύμινο
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1 τενεκεδάκι(400 γρ.) red kidney beans στραγγισμένα και πλυμένα
200 γρ. ρύζι για να συνοδεύσουμε τα κεφτεδάκια

Εκτέλεση
1.Φτιάχνουμε πρώτα τα κεφτεδάκια ρίχνοντας όλα τα υλικά τους σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού.
2.Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
3.Ρίχνουμε στο μπλέντερ τις πιπεριές Φλωρίνης, την ντομάτα, το κρεμμύδι, την πάπρικα, τον κόλιανδρο, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να έχουμε έναν πολτό. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι με τα κεφτεδάκια και ανακατεύουμε προσεκτικά. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα red kidney beans, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.
4.Εν τω μεταξύ, ψήνουμε το ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου συσκευασίας. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με ρύζι και σαλάτα.

 

Κρέας: Τελευταία Ενημέρωση

X