ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Μπιφτέκια κοτόπουλου

Αθηνά Λοϊζίδου

Μια πολύ απλή συνταγή για νοστιμότατα μπιφτέκια. Τα δυο εξωτικά υλικά η ταϊλανδέζικη πράσινη πάστα κάρι (green thai curry paste) και το γάλα καρύδας (coconut milk) θα σας ταξιδέψουν για ακόμα μια φορά στις γεύσεις και τα αρώματα της Ανατολής. Τα υλικά αυτά μπορείτε να τα βρείτε στην υπεραγορά Άλφα Μέγα στον διάδρομο με τα έθνικ προϊόντα της επωνυμίας Tesco.

Υλικά
Για 4 μερίδες
Για τα μπιφτέκια
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κιμά
1 αυγό
20 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
1 κουταλιά γάλα καρύδας (coconut milk)
40 γρ. ταϊλανδέζικη πράσινη πάστα κάρι (green thai curry paste)
1 κουταλάκι αλάτι

Για να σερβίρουμε
150 γρ. ρύζι basmati
300 ml νερό
75 ml λευκό κρασί
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια σ’ ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε το μείγμα σε 8 μικρά μπιφτέκια.
2. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι που διαθέτει κάλυμμα και τηγανίζουμε τα μπιφτέκια χωρίς λάδι για 4 με 5 λεπτά την κάθε πλευρά έχοντας το τηγάνι κλειστό την περισσότερη ώρα του ψησίματος. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
3. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι, το νερό, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
4. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με το ρύζι.

Κρέας: Τελευταία Ενημέρωση