Αθηνά Λοϊζίδου
ΥΛΙΚΑ
Για 4 μερίδες
Για το μείγμα μπαχαρικών
1 κουταλάκι αλεσμένο ξυρό ginger
1 κουταλάκι κάρδαμο αλεσμένο
1 κουταλάκι κόλιανδρο σπαστό
1 κουταλάκι hot curry powder
1 κουταλάκι κανέλλα αλεσμένη
½ κουταλάκι αλεσμένο μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη
1 κουταλάκι αλάτι
¼ κουταλάκι hot chilli powder
Για το κοτόπουλο
400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
20 γρ. coconut oil
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι φρέσκα φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
¼ κουταλάκι λιωμένο σκόρδο (προαιρετικά)
Για το ρύζι
200 γρ. ρύζι basmati
1 μεγάλη ντομάτα
450 ml νερό
1 μερίδα υγρό ζωμό λαχανικών
Το ½ της ποσότητας μείγμα μπαχαρικών
4 φύλλα δάφνης
40 γρ. σταφίδες
Για να σερβίρουμε
Λίγα φύλλα φρέσκου κόλιανδρο
Λίγα αμύγδαλα χοντροκομμένα
Γιαούρτι