ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: ροζ denim παντελόνι και floral τοπ
 

Ξέρεις τι είναι το TikTok;

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Και όχι, δεν μιλάμε για το τραγούδι της Kesha. TikTok ονομάζεται το νέο viral app που όλο κι ανεβαίνει σε downloads. Αν δεν το ξέρεις, να σου πούμε πως έχει ήδη 13 εκατομμύρια downloads σε σημείο που ο Mark Zuckerberg άρχισε να παίρνει τα μέτρα του. 

Πρόκειται για ένα app που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν μικρά βίντεο 15 δευτερολέπτων, στα οποία μπορούν να βάλουν μουσική (επιλέγοντας από μια μεγάλη γκάμα τραγουδιών), να αλλάξουν την ταχύτητα, να τα επεξεργαστούν με φίλτρα ή να προσποιηθούν πως κάνουν lip-sync αγαπημένα τους τραγούδια. Στη συνέχεια μπορούν να το μοιραστούν με άλλους χρήστες του TikTok ή και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων. Ο χρήστης μπορεί επίσης να γυρίσει το δικό του "reaction" βίντεο, κατά το οποίο στην κεντρική οθόνη θα προβάλλεται το βίντεο και σε μια μικρή οθόνη η αντίδραση του κινηματογραφιστή. 

Το feed του περιλαμβάνει βίντεο που σου προτείνει το app βασισμένο στη δράση σου, με περιεχόμενο που είχες δηλώσει εσύ πως σου αρέσει πατώντας ''like''. Στις εισηγήσεις θα βρεις μόνο χρήστες πάνω των 16 ετών, σύμφωνα με τους κανονισμούς του app, και οι συγκεκριμένοι δεν εμφανίζονται ούτε στα hashtags.

Για τα πρακτικά, το TikTok κυκλοφόρησε το 2017 από την Κινεζική εταιρεία ByteDance και μέχρι το 2018 έγινε διαθέσιμο σε πάνω από 150 αγορές και σε 75 γλώσσες. Γίνονται ήδη προσπάθειες για πιο ασφαλή πλοήγηση και το 2019 διαγράφηκαν πάνω από 20 λογαριασμοί που σχετίζονταν με προπαγάνδες των ISIS κλπ. Πλέον το app είναι η πλατφόρμα που χρησιμοποιεί ο κόσμος για memes, ντουέτα, μουσικά βίντεο κ.ά. Ουσιαστικά είναι σαν το Instagram αλλά με βίντεο. 

Και φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, και όπως έγινε με το Snapchat, το Instagram ήδη δουλεύει πάνω σε ένα νέο feature για τα Insta Stories, που θα λέγεται ''Reels'' και κυκλοφορεί ήδη πειραματικά. Κάνει ακριβώς ό,τι και το TikTok, δηλαδή επιτρέπει στον χρήστη να γυρίσει μικρά βίντεο με μουσική, να τα ρεμιξάρει, να αλλάξει ταχύτητα κλπ και μετά να τα μοιραστεί με τους φίλους του. Προς το παρόν, οι πρώτες εμφανίσεις του ''Reels'' γίνονται μόνο στη Βραζιλία, αλλά λόγω της ασταμάτητης ανόδου του TikTok σίγουρα θα επιταχυνθεί η εξάπλωση του ''Reels''. Να θυμίσουμε πως όταν άκμαζε το Snapchat, το Instagram λάνσαρε το Insta Stories για να καταφέρει να στρέψει ξανά το ενδιαφέρον του κοινού σ' αυτό, και τα κατάφερε. 

Μέχρι τότε, αν σου κινήσαμε την περιέργεια για το TikTok, δες πιο πάνω μια... ξενάγηση στο τι ακριβώς κάνει. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
tiktok  |  instagram  |  app  |  mark zugkerberg  |  bytedance  |  μουσική  |  social media  |  meme  | 

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση