ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: loose jeans, ριγέ μπλούζα και fisherman sandals
 

Τι ισχύει και τι όχι; 5 ταινίες που... παίζουν με το μυαλό

5 ταινίες για ένα διαφορετικό movie night

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Κάποτε θέλουμε κάτι χαλαρό για να περάσει ώρα. Κάποιες άλλες φορές θέλουμε να δούμε ταινίες που θα μας βάλουν σε σκέψεις, όπου οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη και που, στην τελική, δεν ξέρεις τι συμβαίνει πραγματικά και τι όχι. Σ' αρέσουν και σένα; Υπάρχει μια πολύ ιδιαίτερη κατηγορία ταινιών, οι ''mind bending'' που κάνουν ακριβώς αυτό: παίζουν με το μυαλό, θέλουν να έχουν τον θεατή σε εγρήγορση και να σε κρατούν στα ''σκοτεινά'' μέχρι το τέλος. Και έρχονται τα τελευταία λεπτά και διαλύουν όσα νόμιζες πως είχες καταλάβει, και όσες θεωρίες είχες πλάσει. Σ' αυτή την κατηγορία εντάσσεται και το ''Inception'', το ''Shutter Island'' αλλά και το πιο πρόσφατο ''Tenet'', αλλά σήμερα εστιάζουμε στις λιγότερο γνωστές παραγωγές που αξίζουν ένα movie night και την αμέριστη προσοχή σου, γιατί κάθε λεπτομέρεια παίζει ρόλο.

Fractured

Ένα ζευγάρι φτάνει σε ένα νοσοκομείο μετά τον τραυματισμό της κόρης του. Ξαφνικά, ο Ray - o πατέρας - βρίσκεται αντιμέτωπος με παράξενα περιστατικά, με την σύζυγο και την κόρη του εξαφανισμένες. Έτσι αρχίζει μια ιστορία όπου το τι είναι αλήθεια και τι όχι γίνεται όλο και πιο θολό. 

Triangle

Mια ομάδα φίλων μετά από ένα ατύχημα με το σκάφος, βρίσκουν καταφύγιο σε ένα πλοίο ανοιχτά της θάλασσας. Σύντομα αντιλαμβάνονται πως κάτι δεν πάει καλά, και η πρωταγωνίστρια, για κάποιο λόγο, ζει τα ίδια περιστατικά ξανά και ξανά. 

Bottom of the World

Ένα ζευγάρι που ταξιδεύει στο Route 66 σταματά σε ένα ξενοδοχείο. Η Scarlett εξαφανίζεται, αφήνοντας τον Alex σε μια αναζήτηση που ξεδιπλώνει, στους τηλεθεατές, ένα ανατριχιαστικό περιστατικό. Ξαφνικά ξυπνά σε μια διαφορετική ζωή, μόνο με τις αναμνήσεις του.

Searching

Μια ταινία που λαμβάνει χώρα εξ ολοκλήρου μέσα από μια οθόνη, με πρωταγωνιστή έναν πατέρα που προσπαθεί διακαώς να εντωπίσει την εξαφανισμένη κόρη του πριν να είναι αργά, με τη βοήθεια μιας αστυνομικού. 

Identity

Δέκα άγνωστοι συναντιόνται σε ένα μοτέλ, εντελώς αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο και ένας - ένας σκοτώνονται. Παράλληλα, ένας δολοφόνος περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου για να δει αν θα εκτελεστεί για τα εγκλήματά του. Μια ταινία εμπνευσμένη από το ''And Then There Were None'' της Agatha Christie, σε κρατά καθηλωμένο μέχρι την τελευταία στιγμή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση