ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: off-the-shouder φόρεμα από δαντέλα, πέδιλα με κορδόνια και ψάθινη τσάντα
 

Τα νέα emojis με έγκυους άντρες και η θύελλα αντιδράσεων που ακολούθησε

Η απάντηση του Twitter στα νέα εικονίδια της apple

Οι χρήστες της Apple έχουν πλέον στην διάθεσή τους 37 νέα emojis  τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν στις συνομιλίες τους, μεταξύ αυτών ένα εικονίδιο ενός έγκυου άντρα και ένα emoji με χείλη που δαγκώνουν.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του People, οι νέες δημιουργίες έφτασαν στους χρήστες iPhone με την κυκλοφορία του iOS 15.4, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε beta. Σύμφωνα μάλιστα με το ίδιο δημοσίευμα, τα σχέδια επιλέχθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2021 από την Unicode Consortium, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που επιβλέπει τα πρότυπα emoji σε όλες τις συσκευές.

Παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στο Twitter κυρίως λόγω του άντρα που κυοφορεί, το  Emojipedia, ένας ιστότοπος αναφοράς emoji στον οποίο μοιράστηκε τα σχέδιά της Apple την περασμένη εβδομάδα - μετά την αποκάλυψή τους στο iOS 15.4 beta- τονίζει πως δημιουργήθηκαν για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν «για αναπαράσταση από τρανς άνδρες, μη δυαδικά άτομα ή γυναίκες με κοντά μαλλιά», οπότε οι κακή κριτική θα ήταν ίσως περιττή.

Παρά τις εξηγήσεις όμως του Emojipedia, το #pregnantman βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των trends στο Twitter και οι αντιδράσεις που ακολουθούν είναι κυρίως αρνητικές. "Πώς είναι θεωρούνται προοδευτικά τα νέα #emoji της Apple; Οι άντρες δεν μπορούν να μείνουν έγκυοι. Μήπως όμως η κοιλιά προκλήθηκε από την κατανάλωση μπύρας;" και "Είμαστε όλοι περίεργοι και θυμωμένοι με αυτή την κίνηση της Apple. Tόσο θυμωμένοι που δεν ξέρουμε πού να κοιτάξουμε. Θα μπορούσες να γράψεις μια στήλη στην The Sun με τίτλο 'Ο κόσμος τρελάθηκε'..", αποτέλεσαν μερικά από τα σχόλια που είδαμε.

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση