ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Πού να ξοδέψεις τα χρήματά σου αν θες να είσαι αληθινά ευτυχισμένη;

Τips για να είστε πραγματικά ευτυχισμένοι

Δέσποινα Άσπρου

Όσοι και αν είναι οι στόχοι μας και όσο μεγαλεπήβολα ή περίεργα και αν είναι τα όνειρά μας, το ζητούμενο της ζωής, χωρίς δεύτερη σκέψη,  είναι η ευτυχία. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί η μαγική συνταγή που θα μάς κάνει αληθινά ευτυχισμένους, υπάρχουν μερικές συνήθειες ή καλύτερα συμβουλές που υπόσχονται να μάς κάνουν να νιώσουμε την ευτυχία στον μέγιστό της βαθμό. Ας δούμε αρχικά μερικές από αυτές, προκειμένου να τις "βάλουμε" στο πρόγραμμά.

1. Μην παίρνετε τον εαυτό σας πολύ στα σοβαρά.

2. Και ακόμα περισσότερο, μην παίρνετε τους άλλους πολύ στα σοβαρά.

3. Να ζητάτε υποστήριξη όταν την χρειάζεστε.

4. Και να την δίνετε όταν σας τη ζητούν.

5. Μην μπερδεύετε τον υλισμό με την επιτυχία. Ούτε αυτή, ούτε η ευτυχία μετριούνται σε μεγάλα σπίτια και ακριβά έπιπλα.

6. Να περνάτε πολύ χρόνο με τους φίλους σας. Ακόμα και όταν χρειάζεται να θυσιάζετε χρόνο από τη δουλειά για να το κάνετε. Ή μάλλον, ειδικά τότε.

7. Μην τρέχετε να τα προλάβετε όλα. Τις μέρες που έχετε πολλή δουλειά, ή που χωρίζει ο καλύτερος σας φίλος, τα πιάτα θα μένουν άπλυτα και τα e-mail αναπάντητα. Δεν πειράζει.

8. Να είστε αυθόρμητοι.

9. Να είστε ο εαυτός σας.

10. Θυμηθείτε πως ό,τι στραβό και αν συμβαίνει, θα περάσει. Πάντα περνάει.

11. Μην κουράζεστε για πράγματα που δεν έχουν σημασία.

12. Δεν έχει σημασία πόσα έχουμε αλλά πόσο διασκεδάζουμε! Αυτό είναι ευτυχία.

13. Μην συζητάτε πολύ κάθε τι που σας στεναχωρεί. Όσο περισσότερο το αναλύετε, τόσο πιο σημαντικό κάνετε το μυαλό σας να το θεωρεί.

14. Μην περνάτε χρόνο με ανθρώπους που σας κάνουν να νιώθετε άβολα, ή να αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας.

15. Μην περιμένεις από τους άλλους να χαρούν για εσένα. Η ευτυχία είναι προσωπικό ζήτημα γι’ αυτό μην ανησυχείς τόσο πολύ γι΄ ανθρώπους που δε θα έκαναν το ίδιο για εσένα.

16. Μη σπαταλάς την ενέργειά σου σε αρνητικές σκέψεις. Μάθε να νοιάζεσαι για εσένα.

17. Ο ευτυχισμένος άνθρωπος είναι αυτός που έχει μάθει να βλέπει τη ζωή από σωστή οπτική γωνία.

18. Ακόμα και αν δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα, μπορείς να ελέγξεις το πώς εσύ αντιδράς σε αυτό που συμβαίνει.

19. Η συγχώρεση έχει τεράστια δυναμική. Δώσε συγχωροχάρτι σε όσους σε πλήγωσαν αλλά και στον ίδιο σου τον εαυτό. Θα απαλλαγείς από ένα δυσβάσταχτο βάρος.

20. Το μυστικό της ευτυχίας είναι να θαυμάζεις χωρίς να επιθυμείς.

Και κάπως έτσι, όπως μπορείτε να καταλάβετε με τα πιο πάνω, τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία - γι' αυτό και δεν υπάρχουν στη λίστα. Φυσικά, μπορεί να μην την φέρνουν, αλλά για κανένα λόγο δεν σημαίνει ότι δεν κάνουν την ζωή ευκολότερη σε όσους έχουν οικονομική άνεση. Παράλληλα, αν και ίσως είναι περιττό να το επισημάνουμε, η σωστή διαχείριση των χρημάτων σαφώς και δημιουργεί συνθήκες για ευτυχισμένες στιγμές. 

Η Laura Vanderkam, συγγραφέας των βιβλίων "All the Money in the World: What the Happiest People Know About Wealth" και "I Know How She Does It: How Successful Women Make the Most of Their Time", μετά από την εκτενή έρευνα που έκανε για τις ανάγκες των βιβλίων της, αποκάλυψε τους τρόπους που οι επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι ανθρώποι ξοδεύουν τα λεφτά τους. Ας δούμε τις οικονομικές συνήθειες των ανθρώπων αυτών, προκειμένου να τις αντιγράψουμε... και να μάθουμε επιτέλους, πού πρέπει να ξοδεύουμε τα χρήματά μας ώστε να συναντήσουμε την ευτυχία.

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ξοδεύουν τα χρήματά τους σε εμπειρίες: Μπορεί εδώ και καιρό να "βάλετε στο μάτι" εκείνη την "it" τσάντα που κρατάει η αγαπημένη σας fashionista στην ανάρτησή της στο instagram, ωστόσο αντί να αναλωθείτε στην προσπάθεια του να αγοράσετε ένα πανάκριβο item, είναι προτιμότερο να ξοδέψετε τα χρήματα σας σε εμπειρίες όπως για παράδειγμα σε ένα ταξίδι, μια έξοδο με φίλους, ένα ωραίο δείπνο με το άλλο σας μισό, μια επίσκεψη σε ένα μουσείου κτλ αφού αυτό που στην πραγματικότητα αξίζει, δεν είναι τα στυλάτα αντικείμενα που συσσωρεύονται στην ντουλάπα μας, αλλά οι στιγμές που περνούμε. 

Οι πετυχημένοι και χαρούμενοι άνθρωποι επενδύουν χρήματα προκειμένου να κερδίσουν χρόνο: Όσο αστείο και αν σας φαίνεται με μια πρώτη ματιά, πράγματι, οι άνθρωποι τους οποίους τις περισσότερες φορές ζηλεύουμε επενδύουν τα χρήματά τους σε ό,τι μπορεί να τους εξασφαλίσει περισσότερο χρόνο, π.χ. ξοδεύουν για δραστηριότητες που για τους ίδιους είναι χρονοβόρες όπως η κηπουρική και η καθαριότητα του σπιτιού, ενώ δίνουν επίσης συχνά χρήματα σε ένα καλύτερο εξοπλισμό στα εργαλεία της δουλειάς του ή και του σπιτιού τους.

Κάνουν δώρα: Όπως είναι ευρέως γνωστό, οι φιλανθρωπικές δραστηριότητες προκαλούν συναισθήματα ευτυχίας, οπότε το να κάνουμε δώρα σε γνωστούς, φίλους και ανθρώπους που το έχουν ανάγκη είναι πολύ σημαντικό στον δρόμο μας προς την ευτυχία.

 

Photos on Unsplash

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση